mirtins [11.dec]: Nu nu... Latvija būtu Krievijas lauku "attīstības" līmenī, ja mēs nebūtu ņēmuši ES naudu. Patiesībā tik daudz, mežonīgi daudz lietu ir paveikts par ES naudu, ka ja to visu noņemtu... domāju mēs priecīgi nebūtu.Tas paveikts, neskatoties uz to, ka fondiem piesūkušies ierēdņi un blēži — bieži vien vienā personā.
1.kārt - lai kā čīkst zemnieki, viņi priecīgi bez ES subsīdijām nebūtu. Un tie kuri māk fondu naudu šķipelēt, nedzīvo nemaz tik slikti (jā, mūsējie saņem mazāk nekā Dānijā).
2.kārt - kaut vai ceļi un tilti. Kur vien brauc - ceļa malā plakāti, ka ceļš taisīts par ES naudu. Man pat šķiet, ka paši par savu naudu ceļus vairs netaisām.
3. Modernās aparatūras slimnīcās - nu mega daudz visur sapirkti visādi aparāti, bez kuriem pašlaik tik nepieejamie pakalpojumi, nebūtu vispār iespējami.
4. Moderns sabiedriskais transports, šeit es vairāk par Rīgu, bet gan jau citur arī ir ES naudu piešprices.
5. Visdažādākie ekonomikas dažādošanas projekti, biznesa uzsākšanas projekti, izglītības projekti, vides labiekārtošanas un pieejamības projekti.... milzum daudz.
Tas ir tas, kas pirmais ienāk prātā.
Es jau nu nespļautu tajā akā.
Bet ja kāds ir pieļāvis kādas vaļības, no ko lai saka - kamēr nav pierādīts, nav vainīgs, bet ja pierādīs, tad sods jāpieņem. Pat ja rīcība bijusi no labas sirds un gribas. Ventspils Aivars arī miljonus šķipelēja ar labiem nodomiem pilsētai :D
Ja kaut puse no piešķirtajiem ES līdzekļiem būtu izmantota tiešajam mērķim, paveikts būtu daudz vairāk.
11.decembris 2025, 18:51 | links