No paša sākuma es rakstīju ka Īrijai 197..-198.. ekonomika bija vāja, un ļoti daudzi īri bija tādi paši ekonomiskie migranti, kā latvieši 21. gadsimtā un muka projām no Īrijas, pēc tam Īrijas Ekonomika pacēlās lielā mērā tieši ES.
18:52
A KĀPĒC pacēlās? Tāpēc, ka īri nebija mulķi, domāja par SAVĀM, nevis ES interesēm - nometa kapitāla nodokļus salīdzinājumā ar citām ES valstīm. A lielais bizness nav stulbs, ligzdo tur kur var mazāk maksāt attiecīgi Google, Microsoft un vēl dofiga kantoru headquarter uz Ireand pārcēla. ES giganti vienkārši nogulēja, pē tam vairs piegriezt operu nebija spēka, pārāk resns kapitāls bija jau savilcies. Pie viena īra arī galīgi nesķiroja naudas "smaku" , ar prieku ravā iekša savā ēkonomikā ko deva, Irish LLP joprojām ir viens no veiksmīgākajiem "legālajiem ofšoriem". Kantori, kur LV bankas rauj ciet kontus vtml., kā ļaunajiem un riskantajiem, joprojām pārceļas uz Īrijas jurisdikciju, stŗadā, pelna un nodokļus maksā :) Saņem licences un sertifikācijas, ko policejiskajā LV pašlaik nereāli. LV ar pafosu to visu padirsa, esam godīgāki par godīgākajiem un pareizāki par pareizākajiem, vīzēs bet lepni, ka tik jeņķiem paklanīties :) a visādi tur viltīgi un ne tik cimperlīgi īri, maltieši, kiprioti un vvz kas vēl, nez kapēc bagātāki :)
zaraza, 10.aprīlis 2019, 19:13
Kipritotiem un Maltai arī skābekli piegriež, tur arī strauji samazinās nerezidentu ieguldījumu summas...
10.aprīlis 2019, 19:17 | links