10.aprīlis 2019, 13:22 | links
Mani piemēri, kādus gribu tādus izvēlos ;)
Kāpēc nepaņēmi Ukrainas piemēru - Klauns (par kura politiskajiem uzskatiem nekas nav zināms) pret Oligarhu - kuru izvēlēties?
Izvēlēsies Oligarhu - labāk nekļūs, izvēlēsies Klaunu - var kļūt arī sliktāk...
Grūta izvēle... :)))
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 13:11
Savukārt pants "53. Valsts Prezidents par savu darbību politisku atbildību nenes." padara šo amatu iekārojamu - dari ko darīdams, nekādas atbildības...
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 12:47
Vai tad šobrīd valsts un pašvaldībās vispār kāds par saviem lēmumiem nes atbildību?
Nē taču!
Ja tev, apstrīdot, kaut vai būvvaldes lēmumu izdodas būvvaldi tiesā vinnēt - gan tiesvedības izdevumi, gan piedzītais zaudējums taču tiek tev samaksāts no budžeta naudas.
Līdz ar to amatpersonas var darīt visas iespējamās muļķības, ko arī tās šad tad dara, bet cilvēki spiesti tērēt laiku un līdzekļus, lai šīs muļķības apstrīdētu, bet - pa to laiku lielākajai daļai biznesa lietas tad jau ir garām. Un galā - jēgas nekādas. Velti iztērēti laika un naudas resursi, gan tiesām, gan prasītājiem.
Jozis2, 10.aprīlis 2019, 13:07
Savukārt pants "53. Valsts Prezidents par savu darbību politisku atbildību nenes." padara šo amatu iekārojamu - dari ko darīdams, nekādas atbildības...
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 12:47
Divi piemēri:
1. Artitmētiski Klintone dabūja par 2.8 mio vairāk balsu nekā Tramps (https://www.diena.lv/raksts/pasaule/asv/elektori-apstiprina-trampa-uzvaru-velesanas-14162218), tomēr ASV vēlēšanu sistēma ir tāda, ka šī aritmētika nedarbojas.
2. Par BREXITa balsošanas rezultātu briti bija pārsteigti, bet nedēļu pirms balsojuma tika izraisīti migrantu incidenti Kalē, kas noteikti ietekmēja balsojumu...
šādu piemēru, kad vēlēšanu rezultātus var viegli nomanipulēt, ir ļoti daudz.
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 12:32
Pat ja man ir tadi lidzekļi un finanses lai uztaisitu sev reklamu ! Pat ja man ir tadas pazišanas un varu piesaistit atbilstošus cilvekus !
Bez piederibas partijai es bušu tikai neatkarigais - ar VIENU balsi !
plesigais, 9.aprīlis 2019, 22:25
Tad izdari secinājumus. Ja tavu viedokli neatbalsta neviens cits, ja tu nevari atrast pietiekoši daudz domu biedru un tu nevari izveidot partiju, tad laikam tavas problēmas ir maz aktuālas?
AndrisABC, 10.aprīlis 2019, 12:00
Daddy,pa lielam maza starpība ko ievēl pa prezidentu,viņa pilnvaras ir gaužām niecīgas lai ko ietekmētu,tā ka šī ir mazākā problēma par ko vispār būtu jādomā
Atbilde vienkārša. Tauta morāli nav politikāņus deleģējusi ievēlēt prezi.
Pravietis, 10.aprīlis 2019, 10:04
Draugs, ja Tu nepiekrīti Satversmes 35. pantam (Valsts Prezidentu ievēlē Saeima uz četriem gadiem), tad varbūt nosauc arī citus pantus un apspriedīsim tos visus reizē... jo izraujot no dziesmas vienu rindiņu, to var sazin kā interpretēt...
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 10:21
Parasti loģiski spried, bet šoreiz diemžēl garām.
Karlis_K, 10.aprīlis 2019, 11:56
Pat ja man ir tadi lidzekļi un finanses lai uztaisitu sev reklamu ! Pat ja man ir tadas pazišanas un varu piesaistit atbilstošus cilvekus !
Tad izdari secinājumus. Ja tavu viedokli neatbalsta neviens cits, ja tu nevari atrast pietiekoši daudz domu biedru un tu nevari izveidot partiju, tad laikam tavas problēmas ir maz aktuālas?
AndrisABC, 10.aprīlis 2019, 12:00
Kamēr latvieši ņemies ap trijiem latviešu kandidātiem, krievi ievēlēs vienīgo īsto savējo. Kā tās pašlaik notiek Rīgā un arī Saeimā. Tikai Rīgā ir 60 krēsli, Saeimā 100, bet prezidenta krēsls ir 1, un pie pašreizējā lietu razklada kā tautas vēlēts tur visticamāk sēdēs Nils U. Mums to vajag?
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 09:01
Satversmes apspriešana robežojas ar viedokli par sabiedriski politiskās formācijas grozīšanu. Atvaino, bet šī nodarbe mani vienkārši nesaista, neskatoties uz to , ka ar likumiem man ir darīšana.
Pravietis, 10.aprīlis 2019, 10:32
Daddy,
Draugs, ja Tu nepiekrīti Satversmes 35. pantam (Valsts Prezidentu ievēlē Saeima uz četriem gadiem), tad varbūt nosauc arī citus pantus un apspriedīsim tos visus reizē... jo izraujot no dziesmas vienu rindiņu, to var sazin kā interpretēt...
daddy_j, 10.aprīlis 2019, 10:21
Daddy,
Juri
Neaiztiec Nilu. Tūlīt proletariāts sarosīsies! :)
urmaas, 10.aprīlis 2019, 09:53