Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
KPV vieta būs brīva.
24.marts 2019, 22:22 | links

Tā ir,būs jau laikam jāiet taij politikā...:)
24.marts 2019, 22:20 | links

Tonis [24.03.19]: Andri ,es savā laikā arī daudzus izspiedu,bet pēčāk laikam labsajūtā pārāk ar to copi aizrāvos...:)
Re kā izrādās, vaino valsti, un visus citus apkārt, bet vainīgs pats.
24.marts 2019, 22:19 | links

Tonis [24.03.19]: Šmiga,gudrīti,uztaisi uzņēmumu un maksā tās lielās algas!
Toņa, tev uztveres problēmas? Es rakstīju "kaut cik pieņemamas algas", nevis "lielăs algas".
Loğika vienkārša, ja tu nemaksāsi, tad tev nebūs labi darbinieki un ja kāds nāks, ka tad pilnīgi lohi un ja tu nespēj maksāt, tad jāklapē ciet pasākums.
24.marts 2019, 22:18 | links

Andri ,es savā laikā arī daudzus izspiedu,bet pēčāk laikam labsajūtā pārāk ar to copi aizrāvos...:)
24.marts 2019, 22:13 | links

Šmiga,gudrīti,uztaisi uzņēmumu un maksā tās lielās algas!
24.marts 2019, 22:10 | links

Toni, man tak ir pilnīgi vienalga ko tu vai kāds cits par mani domā :) Cilvēki ir jāizglīto, jāpieradina domāt.
24.marts 2019, 22:09 | links

Tonis [24.03.19]: Šmiga ,to ka tu neesi uzņēmējs,es sapratu...
Bet saproti arī otru pusi,ja mazināsies mazo uzņēmumu skaits,mazināsies arī darbavietu skaits.
Un cilvēki turpinās braukt prom...
Ja mazie uzņēmumi nemaksās kaut cik pieņemamas algas, tāpat cilvēki brauks projăm.
24.marts 2019, 22:06 | links

Toni, mazāk skaties uz citiem, jo sliktāk iet jo vairāk jāskrien. Mans uzņēmums, protams ne bez veiksmes palīdzības, ir izspiedis no tirgus arī lielāku uzņēmumu. Protams lielākam vieglāk, vieglāk pieejami finanšu resursi, stabilāks tirgus. Bet pamatā ir pašu darbs.
24.marts 2019, 22:04 | links

Šmiga ,to ka tu neesi uzņēmējs,es sapratu...
Bet saproti arī otru pusi,ja mazināsies mazo uzņēmumu skaits,mazināsies arī darbavietu skaits.
Un cilvēki turpinās braukt prom...
24.marts 2019, 22:01 | links

Andri,tāpēc jau es vislaik saku,ka jums ierēdņiem galva nesāp,algas vislaik pieaug,bet darba apjoms nemainās...:)
24.marts 2019, 21:56 | links

Tonis [24.03.19]: Diemžēl ceļot cenas,kopējais abgrozījums nevis ceļas ,bet krīt. Te jau būtiski ir arī tas faktors,ka tirgū patstāvīgi ienāk jauni spēlētāji,bet patērētāju skaits nevis pieaug,bet sarūk...Protams,ka tas priekš ikdienas pircēja un patērētāja nāk tikai par labu,bet mazajiem un vidējiem uzņēmējiem kļūst aizvien grūtāk noturēties virs ūdens...Vērojot tos veiksmes stāstus tajos sarakstos,mēs neredzam tos uzņēmumus kuri ir nobankrotējuši.Ja kopējie rādītāji pieaug,tad tas vairāk ir uz cenu piauguma rēķina,nevis uz kopējā dzīves līmeņa rēķina...
Kas tas par sūdu? Loğiski, ka uzņēmējam jăbūt gatavam gan izmaksu, gan konkurences pieaugumam. Ja tu konkurences apstăkļos nevari izdzīvot un turpināt radīt produktu vai pakalpojumu, ko tu vari pārdot ar peļņu, tad tavam uzņēmumam jăsprāgst nost.
Tu cerēji, ka uztaisīsi uzņēmumu un dzīvosi siltumnīcă, konkurenti nebūs, darbinieki būs ar mieru strādāt par kapeikām un viss būs šokolādē?
24.marts 2019, 21:52 | links

Tā jau ir,bet vismaz manā sfērā vērojams totāls kvalificēta darbaspēka trūkums.Te jau ir vēl tā lieta,ka mēs pa lielam jau arī nevaram konkurēt ar tiem spēlētājiem ,kas ienāk no ārienes ar lielāku piķi un tehnoloģijām.Jebkurā sfērā.Ar laiku vietējie tiek izspiesti,un tad jau tirgu sāk regulēt lielie spēlētāji,nodokļi jau paliek, bet virspeļņa aiziet uz ārieni...
24.marts 2019, 21:49 | links

Tā ir, diemžēl dzīve ir nežēlīga. Tajā brīdī kad aptrūkst ideju vai vēlmes lai attīstītos viss beidzas. Var būt pat ne cenu dēļ. Ar laiku mainas cilvēku ieradumi un pat ar dempingu tu viņus nedabūsi pie sevis.
24.marts 2019, 21:36 | links

vājākais bankrotēs,stiprākais izdzīvos.Tā tas ir bijis pirms 1000 gadiem,un tā tas būs pēc 1000 gadiem,par ko jābrīnās nesaprotu
24.marts 2019, 21:34 | links

Diemžēl ceļot cenas,kopējais abgrozījums nevis ceļas ,bet krīt. Te jau būtiski ir arī tas faktors,ka tirgū patstāvīgi ienāk jauni spēlētāji,bet patērētāju skaits nevis pieaug,bet sarūk...Protams,ka tas priekš ikdienas pircēja un patērētāja nāk tikai par labu,bet mazajiem un vidējiem uzņēmējiem kļūst aizvien grūtāk noturēties virs ūdens...Vērojot tos veiksmes stāstus tajos sarakstos,mēs neredzam tos uzņēmumus kuri ir nobankrotējuši.Ja kopējie rādītāji pieaug,tad tas vairāk ir uz cenu piauguma rēķina,nevis uz kopējā dzīves līmeņa rēķina...
24.marts 2019, 21:26 | links

. Apgrozījuma kritumam vajadzētu būt citiem iemesliem....

AndrisABC, 24.marts 2019, 21:04
ganjau zb klausīties par plakano zemi:DDD
24.marts 2019, 21:15 | links

Toni, ja apgrozījumu korelē ar algām, tad augot algām apgrozījumam vajadzētu tieši augt. Jo lielāka cilvēku pirktspēja, jo vairāk tie var atļauties to tērēt. Apgrozījuma kritumam vajadzētu būt citiem iemesliem....

AndrisABC, 24.marts 2019, 21:04

Te nu gan nākas ''milzīgi'' zīlēt.
Paceļot cenu, sarūk pircēju skaits, neatkarīgi no pirkspējas, iespējams, ar laiku tas var atjaunoties, bet ne uzreiz.
Tas ir kaut kas no ekonomikas pamatiem, kā to var nezināt?
24.marts 2019, 21:12 | links

Toni, ja apgrozījumu korelē ar algām, tad augot algām apgrozījumam vajadzētu tieši augt. Jo lielāka cilvēku pirktspēja, jo vairāk tie var atļauties to tērēt. Apgrozījuma kritumam vajadzētu būt citiem iemesliem....
24.marts 2019, 21:04 | links

Usīt,-pie manīm apmēram tikai 30% dārgāk
24.marts 2019, 21:02 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager