23.marts 2019, 19:08 | links
Krievija burbuļo..
23.marts 2019, 19:08 | links
Jozis2 [23.03.19]: Re kur tekstiņš par holandiešu lauksaimnieku, kuri nesaņemot subsīdijas:Tu nejauc tiešmaksājumus (subsīdijas) ar ES kredītiem? Lauksaimniecība ir subsidēta visās ES valstīs.
Saimniecībai ir 45 hektāri apsaimniekojamās zemes, no kuriem desmit hektāru atrodas dabas aizsargājamā teritorijā. Par graudaugiem, kukurūzu un aitām tiek maksātas subsīdijas. Kopumā J. Brela saimniecības ienākumi veidojas šādi: 40% dod govis, 40% – aitas, 20% – subsīdijas.
Jozi, kāpēc mānies?
Shm_didzis, 23.marts 2019, 11:15
Nezinu, un arī negribu zināt par tādu, vai citu, saimniecību, taču biju pats Holandē, bijām gan zemnieku saimniecībās, gan piena pārstrādes cehos, gan tirdzniecības objektos - bāzēs, veikalos.
Visu to redzēju pats ar savām acīm un piedalījos sarunās ar saimniekiem, arī tajās - kā iztikt bez subsīdijām.
Tāpat kā Latvijā visi nav vienādi, acīmredzot, arī tur ir tāpat, ja apgalvo to ko zini pats. Kaut ko apgalvojot - atceries to anekdoti par austrālieti - aborigēnu un baltajiem lāčiem ziemeļos.
Mani subsīdijas neinteresēja, tāpēc kontaktējos ar tādiem, kuri viņas neizmanto.
Kādu laiku man bija izbrīns, kāpēc mūsu lauķi neizmanto šo pieredzi, bet tad viens otrs parādījās arī Latvijā tāds. Tā ka viss notiek, ja notiek. Tas arī ir tikai tad, ja ierēdņu armija tos neiznīcina jau iesākumā.
Re kur tekstiņš par holandiešu lauksaimnieku, kuri nesaņemot subsīdijas:
Saimniecībai ir 45 hektāri apsaimniekojamās zemes, no kuriem desmit hektāru atrodas dabas aizsargājamā teritorijā. Par graudaugiem, kukurūzu un aitām tiek maksātas subsīdijas. Kopumā J. Brela saimniecības ienākumi veidojas šādi: 40% dod govis, 40% – aitas, 20% – subsīdijas.
Jozi, kāpēc mānies?
Shm_didzis, 23.marts 2019, 11:15
Bjorgvin, Latvijai vispār nav nekādu "labo draugu"- nepastāv dabā. Lielajiem taču vajag tikai vasaļus. Jebšu tev ir zināmi kādi patiesi Latvijas draugi? "Demokratizējošā" Amerika nē, tas skaidrs, kas tad? "Glābjošā" Krievija?
badapiicka, 23.marts 2019, 11:26
Kādi nafig daugi ģeopolitikā?
Jau Čērčils ļoti trāpīgi pateica "Nav draugu un ienaidnieku, ir intereses." a Fords savulaik izmeta "Uzskatu dolāru svešā kabatā par apvainojumu, izņemot gadījumus, kad varu to uzskatīt par potenciālu laupījumu."
Vot šajos 2 citātos ir 100% aprakstīta reālā politika :)
Tikai par to nav pieņemts runāt, tas ir fū... :) Reku nabaga leišu premjeru, kurš pilnīgi godīgi un pamatoti pateica, ka letiņi nav nekādi brāļi, bet davījami konkurenti tagad pa visiem medijiem vazā. A ko? Kaut ko nepareizi pateica, vai?
zaraza, 23.marts 2019, 12:08
Zaraza, no sākuma es to priedīša rakstus lasīju ar sajūsmu, tiklīdz piefiksēju, ka šis ir konkrēts komuņaga un psrs fans. Viņa blogā ir daudz rakstu.
mjuniors, 23.marts 2019, 13:52
To pašu jau izdarīja arī lauksaimniecībā. Nav jēgas te stāstīt, varu tikai ieteikt aizbraukt uz Holandi un katram pašam paskatīties kā tur saimnieko uz, no jūras atkarotās , zemes pleķīšiem. Un sanāk bez subsīdijām.
Un tas bija faktiski tas saimniekošanas modelis, kurš bija jāpārņem arī Latvijā, taču ....
Var jau uzdot jautājumu, kā tad Plesīgais ar savu saimniecību tiek galā? Vai daudz subsīdiju ir saņēmis? Ja jā, tad kāpēc? Tas, protams, ja pats grib kaut ko par savu saimniekošanas modeli pastāstīt.
Par sevi varu teikt, ka arī man, savulaik, pat piedāvāja subsīdijas, bet atteicos. Tagad esmu sapratis, ka esmu izdarījis pareizi, jo citus, kuri paņēma, kā neņemsi naudu, ja dod, tagad visādi dīda, draudot, ja neklausīsi, davai atmaksā saņemto.
Man tas iet secen, ir lietas, kur tos komandētājus varu pasūtīt bekas lasīt.
Jozis2, 23.marts 2019, 11:00
Bjorgvin, Latvijai vispār nav nekādu "labo draugu"- nepastāv dabā. Lielajiem taču vajag tikai vasaļus. Jebšu tev ir zināmi kādi patiesi Latvijas draugi? "Demokratizējošā" Amerika nē, tas skaidrs, kas tad? "Glābjošā" Krievija?
badapiicka, 23.marts 2019, 11:26
Bjorgvins [23.03.19]: ja sita nezmiegtu rikli,Latvijai bija iespejas notureties un konkuret.varbut ne visas nozares, bet tomer.es pats stradaju nozare,kura vel joprojam vel cinas par izdzivosanu.un rada galvassapes musu "labajiem draugiem" juras otra krasta.kad vajadzeja balsot referenduma par iestasanos ES,tad solija kisela upes debesmannas krastos.es jau tad neticeju.un balsoju pret.tas nelidzeja.mes jau bijam nolemti.otra diena uz galda nogula direktivas - griezt,griezt un velreiz griezt.un visu likvidet. ka priecajas dani un zviedri.atklata teksta - nu jums vienreiz ir pisec. galigs pisec.nu sagrieza mums 80% flotes.a mes atlikuso modernizejam.nu ieviesa sankcijas pret Krieviju un likvideja noieta tirgu.bija tads iespaids ka sankcijas tika ieviestas nevis pret Krieviju bet pret mums.nu vienalga turamies.tikai spits un sikstums glabj situaciju.dani baiga nesaprasana - caliem sap galva.lai tik atsuka talak.Bjorgvin, kur var atrast tās ES direktīvas "visu griezt un visu likvidēt, kuras pienāca pēc iestāšanās ES?
paldies plesigais par labajiem vardiem un moralo atbalstu.
Bjorgvins, 23.marts 2019, 10:36
ja sita nezmiegtu rikli,Latvijai bija iespejas notureties un konkuret.varbut ne visas nozares, bet tomer.es pats stradaju nozare,kura vel joprojam vel cinas par izdzivosanu.un rada galvassapes musu "labajiem draugiem" juras otra krasta.kad vajadzeja balsot referenduma par iestasanos ES,tad solija kisela upes debesmannas krastos.es jau tad neticeju.un balsoju pret.tas nelidzeja.mes jau bijam nolemti.otra diena uz galda nogula direktivas - griezt,griezt un velreiz griezt.un visu likvidet. ka priecajas dani un zviedri.atklata teksta - nu jums vienreiz ir pisec. galigs pisec.nu sagrieza mums 80% flotes.a mes atlikuso modernizejam.nu ieviesa sankcijas pret Krieviju un likvideja noieta tirgu.bija tads iespaids ka sankcijas tika ieviestas nevis pret Krieviju bet pret mums.nu vienalga turamies.tikai spits un sikstums glabj situaciju.dani baiga nesaprasana - caliem sap galva.lai tik atsuka talak.
Bjorgvins, 23.marts 2019, 10:28