Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Bralitis [18.03.19]: Uldēn tev jāsaprot ka dirsā nav tikai politika,dirsā ir visa mūsu domāšana . Darba kultūra,darba tikums, savstarpējās attiecības starp darbiniekiem un priekšniecību, starp vēlētājiem un politiķiem ,starp Latviešiem savā starpā . Tas viss atspēlējas ekonomikā un valsts prestižā lielā mērogā . Piemērs - Rimševics -atpakaļ darbā ,Lembergs diktē savu karaļvalsti , Ušakovs tēlo muļķi ,tas pats notiek pašvaldībās . Un kur esam mēs ? Pie datoriem un dīvānos. Franči jau sen visiem augstākminētajiem būtu mājas nodedzinājuši + vēl Raiha veco džipu pod šumok -idejas vārdā .
Tieši manas domās, problēma ir mūsu mierīgajā mentalitātē. Kalpa sindroms.
18.marts 2019, 22:45 | links

Bet tad nevajag pateikt ,ka nebija krīze pie mums.To var tikai izdarīt pilnīgs mudaks,zābaks.
18.marts 2019, 22:44 | links

uldens2 [18.03.19]: nezinu kas te ir dirsā,jā ir problēmas un šur tur nopietnas,bet nu lai teiktu ka viss ir dirsā nezinu gan,varbūt gaidat parāk daudz haļavas bet tā jums nekrīt rokās,nu tad varbūt arī liekas ka viss ir dirsā.
Ulden, skaidrs ka nekas nav stabils utt. Un dzīvot sapņu utopijā var, bet realitāte manuprāt ir pavisam cita. Kaut vai pelnīšanas modeļi ir mainījušies. Vismaz lauku teritorija ar mūsdienu tehnoloģiju bez supsīdijas eksistēt tikpat kā nevar. Un mazpilsētas vismaz man liekas turas uz lauķu tēriņiem. Ja paskatās kur bija būvniecības ieguldījumi tad redzu tik veikali, dzivokli. Tad saprotu naudas plusma ir prom-dirsā. Ceļi, vēl nav vecie salaboti, kad jaunie jau sadrūp. Daudzdzīvokļu mājas vienkārši pretīgi izskatās, kas liecina, ka cilvēki estētiskumam naudu neatliek. Kur vēl pavaidēt, ušaka tēriņi vienai daļai šķiet tā ir norma. Un tas notiek visās valsts iestādēs. Ja agrāk es domāju, kad citi saka, ka nekas nemainīsies es tam neticēju, bet tagad es to sāku ar saskatīt. Padomju cilvēki nemainās un nemainīsies. Un mūsdienu jaunatne mīkstie, kas mūk prom kur vieglāk. Varbut tas arī ir pareizi- jo mūsdienās kā valsts kā tāda vairs nēksistē, ir tikai varas sviras un tās mums nav, nedz fiziskās nedz mentālās.
18.marts 2019, 22:43 | links

Nezin tik kāpēc tiks daudziem cilvēkiem viss kaut ko bija bankām jāatdod un jābrauc prom.Jo uzņēmumi bankrotēja,cilvēki zaudēja darbu.Un tu āpsi saki ka viss bija ok.

vienkars, 18.marts 2019, 22:28

Kāpēc jūs visu laiku domājat, ka Latvija ir ar kaut ko unikāla un pie mums ir tikai krīzes bijušas, no tās pašas Īrijas 70. gadu beigās 80. gadu sākumā muka simtiem tūkstoši projām, tāpat citas valstis ir piedzivojušas NĪ burbuļa krīzes, utt.
"...The 1980s in the Republic of Ireland was one of the state's bleakest times. An extremely irresponsible budget by the majority Fianna Fáil government in 1977, which included abolition of car tax and borrowing to fund current spending, combined with some global economic problems to ruin the Irish economy for most of the 1980s, causing high unemployment and mass emigration. The Charles Haughey and Garret FitzGerald governments made this bad situation much worse with more massive borrowing and tax rates as high as 60% (with one Fine Gael finance minister suggesting people were not being taxed enough). After joining the ERM in 1979, Ireland was also saddled for much of the 1980s with an overvalued currency, which wasn't rectified until the 1986 devaluation. Much of the capital borrowed in the 1980s went towards propping up this overvalued currency. Foreign investment, in the form of risk capital, was discouraged by all the evident difficulties.

This was also an era of political instability and extreme political corruption, with power alternating between Fianna Fáil and Fine Gael, with some governments not even lasting a year, and in one case, three elections in eighteen months. The problems were eventually dealt with starting in 1987 under a minority Fianna Fáil government but with help from the opposition led by Alan Dukes of Fine Gael under what was known as the "Tallaght Strategy", with economic reform, tax cuts, welfare reform, more competition and a reduction in borrowing to fund current spending. This policy was largely continued by succeeding governments. Considerable support from the European Union was the only positive aspect...."
Latvijā tomēr cilvēkiem ir salīdzinoši maza pieredze dzīvei brīvā tirgus apstākļos.
Pietiek vien atcerēties, kā cilvēki grāba kredītus visam, dzivoklim, mājai, mašīnai ceļojumiem, utt. un pūta to burbuli nereālos apjomos. Neviens nedomāja, kā attistīt kaut kādu savu REĀLU biznesu, bet puse Latvijas bija celtnieki, puse NĪ mākleri. Loģiski, ka tam visam bija jāsprāgst un nekāda attīstība nenotika.
18.marts 2019, 22:40 | links

Nezin tik kāpēc tiks daudziem cilvēkiem viss kaut ko bija bankām jāatdod un jābrauc prom.Jo uzņēmumi bankrotēja,cilvēki zaudēja darbu.Un tu āpsi saki ka viss bija ok.
18.marts 2019, 22:28 | links

nezinu kas te ir dirsā,jā ir problēmas un šur tur nopietnas,bet nu lai teiktu ka viss ir dirsā nezinu gan,varbūt gaidat parāk daudz haļavas bet tā jums nekrīt rokās,nu tad varbūt arī liekas ka viss ir dirsā.

uldens2, 18.marts 2019, 22:18

Uldēn tev jāsaprot ka dirsā nav tikai politika,dirsā ir visa mūsu domāšana . Darba kultūra,darba tikums, savstarpējās attiecības starp darbiniekiem un priekšniecību, starp vēlētājiem un politiķiem ,starp Latviešiem savā starpā . Tas viss atspēlējas ekonomikā un valsts prestižā lielā mērogā . Piemērs - Rimševics -atpakaļ darbā ,Lembergs diktē savu karaļvalsti , Ušakovs tēlo muļķi ,tas pats notiek pašvaldībās . Un kur esam mēs ? Pie datoriem un dīvānos. Franči jau sen visiem augstākminētajiem būtu mājas nodedzinājuši + vēl Raiha veco džipu pod šumok -idejas vārdā .
18.marts 2019, 22:28 | links

uldens2,tu esi ģēnijs.Vari lūdzu kādu laiku šajā forumā nerakstīt.
18.marts 2019, 22:26 | links

Vīri, mūžā neesmu apgalvojis, ka kādam , it sevišķi ja rokas ir un galva strādā, šeit nevar būt labāk...
Konkrētam indivīdam tipa Shm_didzis, uldens2, Tonis, Bralitis, Paravietis, zarzaza utt. Mierīgi, jebkurš no viņiem, palidzot čujam, ņuham, poņai un ar haļavas svētību, var jebkuros laikos dzīvot labi, pat ļoti labi, nodrošināt sevi, ģimeni, radus utt. Un neatkarīgi no tā, kas valstī notiek, i kara laikā veiksmīgi puikas ikrus ēda un fuagra piekoda. Bet, ja skatās uz VIDĒJO un masu, tad es , kā kāds-nekāds ekonomists, operejot ar skaitļiem un faktiem, neko vairāk Latvijai kā klucīšus ar burtiem D R S Ā I atrast nevaru :( Ja kāds gēnijs no šiem klučiem var salikt vārdu LAIME, būšu tikai priecīgs :)

zaraza, 18.marts 2019, 22:07

Es saprotu, ka apollo.lv u.c portāli var droši publicēt šo ziņu:
Makšķerēšanas piederumu veikala JIG.lv īpašnieks prognozē pēc gada Latvijas ekonomikai krīzi:
"..Bet, ja skatās uz VIDĒJO un masu, tad es , kā kāds-nekāds ekonomists, operejot ar skaitļiem un faktiem, neko vairāk Latvijai kā klucīšus ar burtiem D R S Ā I atrast nevaru :(.."

Visi ekonomisti, analītiķi, utt. var iet gulēt, viss ir pateikts.
18.marts 2019, 22:24 | links

Ja ņem iepriekšējo krīzi kas bij viena no vissmagākajām,cik eksperti saka,nu kas tad traks notika??Nekāda pakaļa nebij,uzpūstie burbuļi pārplīsa un viss turpinājās,nasing spešl:DD
18.marts 2019, 22:21 | links

nezinu kas te ir dirsā,jā ir problēmas un šur tur nopietnas,bet nu lai teiktu ka viss ir dirsā nezinu gan,varbūt gaidat parāk daudz haļavas bet tā jums nekrīt rokās,nu tad varbūt arī liekas ka viss ir dirsā.
18.marts 2019, 22:18 | links

Zarāzij tu vienīgais trāpīji pareizajā mērķī diskusā . Runa neiet par atsevišķu cilvēku grupu kā es , tu ,viņš un vēl daži. Pareizi ir - mēs pie jebkuras situācijas izgrozīsimies - bet uz kopējā fona ja iestājas nākamā krīze kopskats ir bēdīgs. Nevar būt bagāts ja tev nabagi ir apkārt. Tas ir īslaicīgi. Es jau dažus gadus pieturies pie žīdu principa- labāk ar mazo karotīti bet visu laiku nekā vienreiz un ar kausu. To otro variantu jau esmu pierdzīvojis - nu i nah ...
18.marts 2019, 22:16 | links

Man ļoti patīk Zaraza vienmēr godīgi un tieši pasaka par mūsu valsts situāciju.Neviss kā daži te skandina ,cik šeit ir labi un forši un klusībā cēr uz kādu haļavno naudu vai pabalstu.Un ja vēlies šajā valstī godīgi strādāt,tas ir ļoti grūti izdarāms.
18.marts 2019, 22:12 | links

Vienkāršajam cepuri nost . Uzreiz jūtu ka džeks saprot un zin ko nozīmē pa īstam naudu nopelnīt. Tāpēc arī nedaudz Raihu cienu ka viņš pats ar savu vai kredītu piķi ir savu karaļvalsti izveidojis nevis nopizģījis svešu piķi . Man visapkārt ir fondu piķa apguvēji . 100% visi nobankrotētu ja tā piķa vairs nebūtu . Vienā nedēļā.

Bralitis, 18.marts 2019, 21:59

Bet kas tas par stulbu iedomu, ka Latvijā var pelnīt tikai ar Eiro fondu apgušanu??? Latvijā ir daudz un dažādi uzņēmumi. Eirofondu naudu jau apgūst lielākoties tikai celtnieki un ceļinieki.
18.marts 2019, 22:08 | links

Vīri, mūžā neesmu apgalvojis, ka kādam , it sevišķi ja rokas ir un galva strādā, šeit nevar būt labāk...
Konkrētam indivīdam tipa Shm_didzis, uldens2, Tonis, Bralitis, Paravietis, zarzaza utt. Mierīgi, jebkurš no viņiem, palidzot čujam, ņuham, poņai un ar haļavas svētību, var jebkuros laikos dzīvot labi, pat ļoti labi, nodrošināt sevi, ģimeni, radus utt. Un neatkarīgi no tā, kas valstī notiek, i kara laikā veiksmīgi puikas ikrus ēda un fuagra piekoda. Bet, ja skatās uz VIDĒJO un masu, tad es , kā kāds-nekāds ekonomists, operejot ar skaitļiem un faktiem, neko vairāk Latvijai kā klucīšus ar burtiem D R S Ā I atrast nevaru :( Ja kāds gēnijs no šiem klučiem var salikt vārdu LAIME, būšu tikai priecīgs :)
18.marts 2019, 22:07 | links

Vienkāršajam cepuri nost . Uzreiz jūtu ka džeks saprot un zin ko nozīmē pa īstam naudu nopelnīt. Tāpēc arī nedaudz Raihu cienu ka viņš pats ar savu vai kredītu piķi ir savu karaļvalsti izveidojis nevis nopizģījis svešu piķi . Man visapkārt ir fondu piķa apguvēji . 100% visi nobankrotētu ja tā piķa vairs nebūtu . Vienā nedēļā.

Bralitis, 18.marts 2019, 21:59
Ne nu tu zini kas kur nobankrotētu nekā,tukša muldēšana
18.marts 2019, 22:06 | links

18.marts 2019, 21:59 | links

Kam skauž Uldēn? Man? Es esmu vecs blēdis - pēc sarkanā terora un brīvvalsts 28 gadu terora pat pirmo reizi aizgāju uz vēlēšanām. Tu vēl kulē karājies kad es jau pirmās shēmas griezu puika . Jūs te ar Šmidzi vēl jauni bet jau samaitāti - tipiski nākamās paaudzes Latvijas apzadzēji. Manai paaudzei tas piedodami - mums kopš neatkarības atgūšanas visapkārt bij tikai blēži - nācās pielāgoties :) Man ir ņuhs jau izveidojies šo gadu laikā - jau gadu pirms tam jūtu ka sūdi briest .
18.marts 2019, 21:55 | links

uldens2,tev točna ir galvā sarkanais mēris.
18.marts 2019, 21:54 | links

Tāpēc jums te dažiem liekas ka viss zeļ un plaukst,jo strādājat ar svešu piķi.Pamēģināt ar savu piķi pastrādāt ,redzēsiet cik viss rožaini izskatās.
18.marts 2019, 21:53 | links

skaudīgiem skauģiem traki kremt ka kāds dabū mazliet vairāk,vieglāk naudu no eiropas fondiem,būtu labāk priecājušies ka fondi palīdz atkopties pēc sarkanā mēra:DD
18.marts 2019, 21:35 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager