Andri,tāpēc jau es vislaik saku,ka jums ierēdņiem galva nesāp,algas vislaik pieaug,bet darba apjoms nemainās...:)
24.marts 2019, 21:56 | links
Tonis [24.03.19]: Diemžēl ceļot cenas,kopējais abgrozījums nevis ceļas ,bet krīt. Te jau būtiski ir arī tas faktors,ka tirgū patstāvīgi ienāk jauni spēlētāji,bet patērētāju skaits nevis pieaug,bet sarūk...Protams,ka tas priekš ikdienas pircēja un patērētāja nāk tikai par labu,bet mazajiem un vidējiem uzņēmējiem kļūst aizvien grūtāk noturēties virs ūdens...Vērojot tos veiksmes stāstus tajos sarakstos,mēs neredzam tos uzņēmumus kuri ir nobankrotējuši.Ja kopējie rādītāji pieaug,tad tas vairāk ir uz cenu piauguma rēķina,nevis uz kopējā dzīves līmeņa rēķina...Kas tas par sūdu? Loğiski, ka uzņēmējam jăbūt gatavam gan izmaksu, gan konkurences pieaugumam. Ja tu konkurences apstăkļos nevari izdzīvot un turpināt radīt produktu vai pakalpojumu, ko tu vari pārdot ar peļņu, tad tavam uzņēmumam jăsprāgst nost.
. Apgrozījuma kritumam vajadzētu būt citiem iemesliem....ganjau zb klausīties par plakano zemi:DDD
AndrisABC, 24.marts 2019, 21:04
Toni, ja apgrozījumu korelē ar algām, tad augot algām apgrozījumam vajadzētu tieši augt. Jo lielāka cilvēku pirktspēja, jo vairāk tie var atļauties to tērēt. Apgrozījuma kritumam vajadzētu būt citiem iemesliem....
AndrisABC, 24.marts 2019, 21:04
Tāpēc es gribu zināt vai usim abgrozījums ir pieaudzis.Man ir samazinājies.Un galvenā problēma jau ir tā,ka nav kas strādā pirmkārt,un otrkārt tiem kas strādā ir jāmaksā vismaz 2-3 reiz lielākas algas,nekā tas bija pirms 10 gadiem.Nerunājot pat par pārējām izmaksām.Bet cenas ta par saražoto un realizēto produkciju augušas salīdzinoši nedaudz..
Usīt,aūū?
Tonis, 24.marts 2019, 20:44
usis...
nu bet par to arī tas skumjais stāsts... nav tādu piemēru. tik man jau te grib iestāstīt, ka LV ir verā ņemams ražošanas potenciāls un kā piemērus liek priekšā mūsu ražošanas uzņēmumus. Jā ir, jā ražo... Andris ABC nupat arī lielisku ilustrāciju iedeva... TOP 100 uzņēmumi, 242 ļami oborots, až "veselas" 1674 darba vietas. Nu nav slikts oborota rādītājs, 144.5 štukas uz degunu. Produktiviatāte, efektivitāte, rentabilitāte utt, drošu vien tiem kantoriem ir līmenī. Tikai tas ar darbu un, cerams, arī adekvātiem ienākumiem, pēc skaita ir nodrošināta viena maza ģerevņa :) Vot tebe i "top 100".
zaraza, 24.marts 2019, 19:33
zaraza [24.03.19]: usis...Zarazij, varbūt vajag mazliet iedziļināties, rakstā, pirms ļerināt.
nu bet par to arī tas skumjais stāsts... nav tādu piemēru. tik man jau te grib iestāstīt, ka LV ir verā ņemams ražošanas potenciāls un kā piemērus liek priekšā mūsu ražošanas uzņēmumus. Jā ir, jā ražo... Andris ABC nupat arī lielisku ilustrāciju iedeva... TOP 100 uzņēmumi, 242 ļami oborots, až "veselas" 1674 darba vietas. Nu nav slikts oborota rādītājs, 144.5 štukas uz degunu. Produktiviatāte, efektivitāte, rentabilitāte utt, drošu vien tiem kantoriem ir līmenī. Tikai tas ar darbu un, cerams, arī adekvātiem ienākumiem, pēc skaita ir nodrošināta viena maza ģerevņa :) Vot tebe i "top 100".