Mans draugs nenopietns cilvēks.
urmaas, 3.marts 2019, 10:55
Labākais citāts no "Nenopietnā " ir : "Ei Skaistuļi ,beidz strādāt - nāc šurp ,ierausim :) "
3.marts 2019, 13:45 | links
Mans draugs nenopietns cilvēks.
urmaas, 3.marts 2019, 10:55
Izsūtīto piedzīvotais un atstāsti dažādi.Mana sievas muterīte,skatoties “kāpu” izvešanu un Sibīrijas skatus:bērni,tā mēs tur dzīvojām,tā mēs tur meža darbos strādājām.
Visus 80tos kopā copēju ar diviem bijušajiem leģionāriem.Gūsts Berlīnē,filtrācijas nometne,Belomora kanāls,dienests psrs armijā Silamejā un atgriešanās Latvijā.Šo,dzelzs,veču stāstus atklausījies no A līdz Z.Jā,bijis smagi.Izdzīvojuši tik stiprākie un apķērīgākie.Ap lēģera žogu zāle neesot augusi rokas stiepiena attālumā,bet “gunāriņš” ,tik pat neganti un stalti slējies katru brīd,kad tam ienācis prātā!
Vecātēva brālis,Latvijas armijas virsnieks,no Magadanas zelta raktuvēm atgriezās,ja nemaldos,60to sākumā.Nebija īpaši runīgs par notikušo.Varbūt mums,oktobrēniem un pionieriem,tur nebija ko dzirdēt.
BrunoL, 3.marts 2019, 09:58
Pilnīgi piekrītu tam ko runā, mana vecāmamma atgriezās pēc otrās izsūtīšanas tad, kad es arī biju pionieris. No manis tāpat tika slēpts izvešanas fakts, jo kā tu saki šajā vecumā mums nebija ko dzirdēt......Bet galvenais, lai mēs to nezinātu, neizpļāpātos un pēc tam nesāktu apsaukāt mūs par fašistiem. No tā ciestu arī mūsu vecāki, vieglas smiltis viņiem. Mamma izgābās no izvešanas tāpēc , ka bija aizbraukusi, bet vagoni otrai dienai nebija paredzēti. Tā tas bija.......Kurš vakar izturēja abas sērijas sarkanajam mežam. Man šķiet, ka Igauņiem, Zviedriem, Somiem darbība filmās notiek raitāk....
Pravietis, 3.marts 2019, 11:56
Izsūtīto piedzīvotais un atstāsti dažādi.Mana sievas muterīte,skatoties “kāpu” izvešanu un Sibīrijas skatus:bērni,tā mēs tur dzīvojām,tā mēs tur meža darbos strādājām.
Visus 80tos kopā copēju ar diviem bijušajiem leģionāriem.Gūsts Berlīnē,filtrācijas nometne,Belomora kanāls,dienests psrs armijā Silamejā un atgriešanās Latvijā.Šo,dzelzs,veču stāstus atklausījies no A līdz Z.Jā,bijis smagi.Izdzīvojuši tik stiprākie un apķērīgākie.Ap lēģera žogu zāle neesot augusi rokas stiepiena attālumā,bet “gunāriņš” ,tik pat neganti un stalti slējies katru brīd,kad tam ienācis prātā!
Vecātēva brālis,Latvijas armijas virsnieks,no Magadanas zelta raktuvēm atgriezās,ja nemaldos,60to sākumā.Nebija īpaši runīgs par notikušo.Varbūt mums,oktobrēniem un pionieriem,tur nebija ko dzirdēt.
BrunoL, 3.marts 2019, 09:58
andreiko [03.03.19]: Vasarā iekrita dažas liekas stundas Rīgā, kopā ar muterīti aizvilkām uz Nameju. Bļin, kā dvēselē ie...sa, nācu ārā un divas dienas pēc spļaudīties gribējās. Semigolla (Zemgale) pie jūrjas?Nu re. Ja tur viss būtu labi, tad skatoties, Tev būtu pofig kur ir Semigola - pie jūrjas, Tobāgo vai aiz drēbju skapja durvīm.
Te nevajag jaukt- Streičs bija talantīgs padomju režisors, grauba un ēķis ir divi totāli nulles neatkarīgajā Latvijā. Visas viņu urrāpatritiskās filmas ir totāls mēsls, lai arī tematika ir it kā ok. Tur nu neko- talants & profesionalitāte nav pakļaujami politikai. Es labāk skatos "kāpas" vai "Zītaru dzimtu", utt, nekā tos graubas & ēķa mēslus, kurus viņi paši uzskata par šedevriem (kā reiz pirms pāris dienām redzēju interviju ar to nobružāto ēķi TV24)- "nameiz" esot lieliska filma... "Nameiz" ir totāls mēsls! To var noliegt tikai cilvēki, kuri vispār nav neko redzējuši no pasaules topa kino, bet nejauši nez kādēļ ieraudzījuši šo viņu saskricelēto sūdu...
raihs, 2.marts 2019, 21:47
Bet sū.s par kino! Tikko deklarāciju aizpildīju.
Nav daudz, BET valsts ir parādā man...!!!
Khe, khe
dakterp, 2.marts 2019, 22:43
Uldēn tu esi riktīgs Gurķis vēl , bet par šlāgeriem tev tiesa.
Bralitis, 2.marts 2019, 22:29
Raimonds Pauls ir šlāgermūzikas komponistsmanliekas ka tā ir estrādes mūzika,jo šlāgeri tie nevar būt.Kad skan šlāgeris tad man pa ausīm nāk asinis:DDD
Shm_didzis, 2.marts 2019, 22:09
Streičš ir izcili to parādījis.šahista kungs,ptu riču raču spēlētāj,tu nemaisies pa vidu kad vīri spriež,pat nerubī par ko iet runa bet mēģini izlikties gudrs
Bralitis, 2.marts 2019, 22:08
Par muzikālām vērtībām zinu tikai vienu. To komponistu dziesmas kuras vēl pēc 100 gadiem dziedās dziesmusvētkos - tie arī ir reālā mūsu tautas vētība. Pārējais ir tikai šņaga.
Bralitis, 2.marts 2019, 22:14
Bralitis [02.03.19]: Par muzikālām vērtībām zinu tikai vienu. To komponistu dziesmas kuras vēl pēc 100 gadiem dziedās dziesmusvētkos - tie arī ir reālā mūsu tautas vētība. Pārējais ir tikai šņaga.uBet, ja Kiviča dziesmas dziedās? :)
Bralitis [02.03.19]: Gurķi iesaku jums noskatīties no sākuma līdz beigām filmu "ilgais ceļš kāpās "un tad tikai muti vērt vaļā. Tā ir izcila drāma kura parāda visus mūsu vēstures līkločus līdz padomijai .Un es kā Latvietis tur maz saredzu padomju propogandu - tieši pretēji . Visss stāsts par krievu ienākšanu,par vācu okupācijas laiku,par krievu ienākšanu par Sibīriju ,par atgriešanos . Streičš ir izcili to parādījis. Un ja kas -pirmo reizi mūž''a dzirdu ka kāds idiņš to nosauc par padomju propogandas filmu . Plānās pierītes .Pirmkārt, režisors ir A. Brenčs.
Un vēl jums gurķi saprašanai. Naudu projrktirm un filmām tagad dod ES - padomju laikā Maskava . Tā kā šķirbas nekādas . Un mūsu Latviešu režisori ļoti viltīgi un slīpēti manevrēja ar tā saucamajiem "Maskavas "pasūtījumiem. Nekad Latviskums un smeldze pēc Latviskā tā laika filmās nezuda. Mēs skatītāji nebijām muļķi un pat tāds sīkums kā tautasdziesmas ,līgo svētki + vēl kāds tikai mums Latviešiem saprotams knifiņš jebkuru filmu pagrieza citā gultnē. Patriotiskajā un nostaļģiskā pēc Latvijas .
Pravieti tāda sajūta ka tu 25 gadus esi zonā zekus apsargājis . Apm tāds ir tavs kultūras līmenis - un baigi pēc menta un stukača smirdi.