Bralitis [03.03.19]: Bruno nejauc pimpi ar pipeliTā, pie šī apgalvojuma es gribētu apstāties..
3.marts 2019, 21:12 | links
Bralitis [03.03.19]: Bruno nejauc pimpi ar pipeliTā, pie šī apgalvojuma es gribētu apstāties..
BrunoL [03.03.19]: Bračka,it kā biji armijnieks.Vai Tev bija vai būtu izvēles iespēja? Ko virspavēlniecība pavēl,to kareivis(viss virsnieku sastāvs)pilda.Fašisms- tas ir tīrs krievu termins. Vispār jau vācieši bija nacionālsociālisti.
Otrkārt,kādu postu cariskās krievijas armija bija nodarījusi latviešu tautai(1905.g.utt.)Nebūtu jābrinās par izvēli.
Par Uzvaras pieminekli.Nevajag nepareizi uztvert.Tas nav piemineklis krieviem,tas ir piemineklis uzvarai pār fašismu.
Bruno nejauc pimpi ar pipeli :) Es dienēju stabilā politiskā sistēmā - man nebij izvēles brīvības . Bet 18 gadā - caru nogāž , cara armija vēl ir , komunistu vēl tā lāga kā armijas nav. Ir tikai aizraujoša ideja . Bij izvēle . Tāpēc jau izcēlās pilsoņu karš jo bij kam un ar ko karot.
Bralitis, 3.marts 2019, 20:37
uldens2 [13m]: Uldiņ,to mums nezināt,kā būtu,ja būtu.
BrunoL, 3.marts 2019, 20:31
bet mēs zinām kā bijasaziedo naudu un uzcel vēl kādu pieminekli doma laukumā un Torņakalnā. Iebaksti kalendārī vēl dažas piemiņas dienas, lai Sarkanbalti sarkanais biežāk ar ,no maisiņa izgrieztu, melnu strēmeli kopā tiek izlarināts. Kā bija tā bija. Visu mūžu tagad jāgaudo un sava nevarēšana un negribēšana jāattaisno ar "tapēc, ka mūs krievi okupēja. Ja nebūtu krievi - mēs būtu sviesta un bekona lielvalsts"?
Jurik, 3.marts 2019, 20:39
Man no tēva puses opaps cīnījies Nāves salā.Vecpaps no mātes,iesaukts cara armijā un sities pa Krieviju.Perekops utt.Iedzīvojies smagās veselības problēmās.Brīvvalsts laikā no “siseņiem” (Soc.demokr.) Valmieras pilsētas domē.Nākot Ulmaņa kliķei pie varas,ģimenei klājies ne visai viegli.
Tā kā ne tikai slavas dziesmas par šiem laikiem dzirdētas.
BrunoL, 3.marts 2019, 20:44
Ulēn nepareizi. Fašisti nenāca mūs no kaut kā atbrīvot. Viņi nāca tikai iekarot sev jaunas zemes. Pofig komunisti ,demokrāti,Ulmanisti vai vienalga kas . Iekaroja , uztaisīja savu guberņu un gāja tālāk iekarot austrumus.protams ka nāca iekarot,bet tauta viņus uztvēra kā atbrīvotājus pēc krievu zvērībām
Bralitis, 3.marts 2019, 20:39
uldens2 [03.03.19]: Uldiņ,to mums nezināt,kā būtu,ja būtu.saziedo naudu un uzcel vēl kādu pieminekli doma laukumā un Torņakalnā. Iebaksti kalendārī vēl dažas piemiņas dienas, lai Sarkanbalti sarkanais biežāk ar ,no maisiņa izgrieztu, melnu strēmeli kopā tiek izlarināts. Kā bija tā bija. Visu mūžu tagad jāgaudo un sava nevarēšana un negribēšana jāattaisno ar "tapēc, ka mūs krievi okupēja. Ja nebūtu krievi - mēs būtu sviesta un bekona lielvalsts"?
bet mēs zinām kā bija
Uldiņ,to mums nezināt,kā būtu,ja būtu.
tas ir piemineklis uzvarai pār fašismu.ko uzstādija vēl asiņaināks režīms kā fašisti
BrunoL, 3.marts 2019, 20:25
Bralitis [03.03.19]: Bralitis [17m]: Bralitis [27m]: Nojaucam un uzliekam fīreram - tas cik saprotu bij normāls bumbieris :)Ar šo ideju uz Eiroparlamentu. Sevišķi silti uzņems Austrijā.man nav tradicionāls viedoklis šai sakarā. Pa manam pieminekļi kapsētā a visi šitie Lotgolas Māra, falli, 3kas gaida 4. utt ir pilnīgi nevajadzīga lieta. Priekš manis arī tas piemineklis, ko uzskatam par valsts simbolu. Tādi zelta teļi vien tie ir. Jaukt nost jau ir par vēlu, bet būvēt jaunu saulainu nākotni bez jauniem obeliskiem karātavu laukumā, bez triumfa arkām un bez bruņotiem akmens onkuļiem uniformās gan var.
Jurik, 3.marts 2019, 19:34
Jāiet būs. Teikšu ka esmu deliģēts no Latviešu tautas. Sliktajiem jaucam nost -labajiem uzceļam. It kā loģiski ,ne Jurik ? :)Nē Brālīt.
Jurik, 3.marts 2019, 19:55
Kas nē? Tad pasaki kā tautas pārstāvis ko jaucam un ko ceļam ?