Latvijā ir ļoti demokrātiska vēlēšanu sistēma - ja kaut kas nesanāk kā gribētos, diemžēl, jāvaino ir tikai pašiem sevi.
Maris_C, 29.septembris 2018, 20:52
Latvijā vēlēšanu sistēma ne tuvu nav demokrātiska. Tu nevari nobalsot par to personu, kuru tu gribētu redzēt Saeimā. Pat to jau esmu rakstījis agrāk un varu vēlreiz atkārtot:
Man priekšā noliek žūksnīti gatavu sarakstiņu, no kuriem laipni aicina vienu izvēlēties un iemest urnā. Es paskatos tajos sarakstiņos un redzu, ka godīgo, gudro un apzinīgāko vietā, manuprāt, tur ir sarakstīti blēži, tukši muldētāji, solījumu nepildītāji, ierāvēji, pērkamas dvēseles, valsts apzadzēji vai vienkārši pamuļķi, kuri gatavi pildīt jebkurus rīkojumus un pavēles, ko tiem dos kāda ietekmīgāka persona.
Jā, ir starp viņiem arī cienījami cilvēki, par kuriem es labprāt nodotu savu balsi, bet.... Bet man paskaidro, ka es drīkstu nobalsot tikai par vienu sarakstiņu, nevis par vairākiem cilvēkiem dažādos sarakstos.
Pie kam viss ir iekārtots tik viltīgi, ka pat tad, ja es ņemu to vienu sarakstu, izvēlos to vienu cilvēku šajā sarakstā, visus pārējos nosvītroju un sarakstu iemetu urnā, es vienalga esmu nodevis savu balsi par visu šo sarakstā minēto zagļu un blēžu kompāniju kopumā.
Vēl trakāk – ja manis izvēlētais saraksts nepārvar 5% barjeru, tad mana nodotā balss vispār tiek pieskaitīta pavisam citam sarakstam, kurš to barjeru ir pārvarējis.
Vai tad tā ir brīva un demokrātiska izvēle? Vai tās vispār ir vēlēšanas? Kādēļ lai es šādā negodīgā spēlē piedalītos?!