Paldies zēni par atsaucību.Mēģināšu atbildēt visiem uzreiz.Tas ko jūs man te pasniedzāt kā jūsu garīgās atskārsmes un dziļās erudīcijas augli man viss sen jau zināms.Jūsu domāšana ir tipiska pilsētnieka domāšana.Jūs te pieminējāt rentabilitāti.Nu ja bez rentabilitātes nekur.Tad ir bankrotsTipiska sīkuzņēmēja vai vidēja uzņēmēja domāšana.Šinī nišā viss ir pareizi.Bet kā valsts līmenī?Jūs nedomājat valstiski.Stulbākais šajā kino ir tas.ka es esmu tāds pats kā jūs.Es neko īsti jums pārmest nevaru.Es dzīvoju Rīgā.Es tāpat plēšu pēcpusi par rentabilitāti.Un tāpat ar valstisko domāšanu ir kā ir.Taču,kad sadurues ar skaudro realitāti,sāc aizdomāties.Jā laukos ir arī turīgi cilvēki.Pie viena tāda es paliku pa nakti,lai nebūtu trijos naktī jāmauc uz Rigu.Veiksmīgs būvuzņēmējs.Nu un otrā dienā ilgi pārcilājām gan bērnības atmiņas,gan šodienas realitātes.vēl tur ir kokapstrādes uzņēmums.un daži turīgi zemes īpašnieki.Un viss.Gauži maz.Visiem darbu nodrošināt neizdodas.Ja aizbliezīs skolu un dārziņu,tad būs darba roku trūkums.Grozies kā gribi - pakaļa.Būs izmirusī zeme.Paliks tikai kapu krusti.Laikam snitra komentēja,ka bērnus ved uz Rigas skolu no Ogres un Tukuma.Nu ja,vedīsim 100 km uz tuvāko skolu,tad 200 km.Ļoti rentabli.Ir valstis kuras tomēr dara visu lai problemātiskie novadi netiktu pamesti.Nu tur kaut kādas dotācijas.privilēģijas.Citādi vienreiz pamestā valsts iestums kloķi dirsā uzpampušajai Rīgai.
13.jūnijs 2023, 14:01 | links