vārda brīvība nedrīkst nemaz būt,tas ātri novedīs pie kaut kādu slāņu diskriminācijas,iznīcināšanas,pilna vēsture ar piemēriem.Pašlaik mums Lv arī pārāk liela vārda brīvība,var atļauties slavināt putinu,un nekas par to nav.
Bet savādāk eiropā ir pilnīga vārda brīvība attiecībā uz politiku,drusku pieregulēt krievu nacisma izplatību un viss daudz maz ir ok
udens2, 5.maijs 2025, 18:35
Nē OK, var pat pragmatiski piekrist, ka tā pareizi, bet tad nevajag liekuļot, ka vārda brīvība pastāv un ir svarīga demokrātijai. Mainam Satversmi , ierakstam likumā, ka vārda brīvība ir selektīva pēc politiskās utml. konjunktūras, cenzūra atļauta un visi laimīgi. Pašreiz tur savādāk rakstīts.
Es personīgi tomēr esmu par to, ka katram ir tiesības brīvi izteikt savu viedokli, pat ja viņa viedoklis ir nepatīkams citiem. A propogandai var likt pretī pretpropogandu, nu tak lai visi argumentēti pārliecina par sava pasaules redzējuma pareizumu.
Atkāpei par viedokļiem.
Ar pazīstamu krievu vienreiz aizgāja runa par 9.maiju... Nu viņš tur saka, Uzvaras diena, lūk mans vectēvs līdz Berlīnei aizgāja, mizlu uzvara bija utt.
Es saku tā - jā, jūsu nācijai tā bija uzvara. A tu paskaties no mūsu viedokļa. Tā primitīvi īsumā - 800 gadus visādi pidari močīja pār šo zemi šupru-turpu, te no vienas puses, te no otras. 1918. gadā, tīri laimīgas sagadīšanās dēļ, impēriju novājināšanās un sadrumstalošanās rezultātā mēs atkarojām savu brīvību. 1940. gadā atkal mudaki no Austrumiem ienāca, sūdus taisīja, pēc tam citi, tikai mazliet tīrāki un pieklājīgāki mudaki no Rietumiem tos pirmos padzina, pēc tam atkal atpakaļ, visu laiku tam līdzi nāca posts un nāve.
Kādu uzvaru par ko mums tur svinēt un priekš kam?
Un zini, mans paziņa krievs palika domīgs... Teica, jā, no tāda skatu punktu neesot aizdomājies, it kā loģiski sanāk. Katram sava taisnība...