Bjorg, tas pats scenārijs, tikai daudz patiesāks. Zampoļits sēž politnodarbībā, viņa palīgs seržants lasa politlekciju, zaldātiņi skripstina pildspalvas, cītīgi pierakstot. Zampoļitam nāvīgi garlaicīgi, viss notiek, nekā jauna. Viņš tur lineālu rokās, kasa sev muguru un mirst nost no skukas. Pēkšņi viņam priekšā uz galda parādās tarakāns. O, nopriecājās zampoļits, vismaz kāda dzīvība. Viņš pielec kājās, atvēzējas ar lineālu, miegs nost to neradību. Tarakāns, to visu redzēdams, apmetas uz muguras, pavicina ar kājelēm un saka: Nesit mani, mīļais zampoļit! Es izpildīšu jebkuras trīs tavas kvēlākās vēlēšanas! Zampoļits nosviež lineālu un iebrēcas: Lai es tūlīt atrastos kādā dienvidu salā, kur palmas un okeāns!
Ops, zampoļits pēkšņi atrodas dienvidu salā, okeāns klusi šalc pakājē, aiz muguras aug palmas, pilnas banāniem, un met smuku ēnu. Otrā vēlēšanās - lai daudz šnabja būtu un vietējās bābas!
Ops, ap kreisi stāv štābelis ar vodkas kastēm, aiz štābeļa kautrīgi ķiķinot, slēpjas pusplikas morenes.
Hm, ko man uz trešo vēlēšanos sadomāt, pārsteigti domīgs ir zampoļits. Davai - štobi u menja dakuja ģeņeg bilo un ņikuja ņenado bilo ģelaķ!
Ops, un zampoļits atkal atrodas politapmācības klasē, seržants boksterē, zaldātiņi pieraksta, zampoļits ar lineālu kasa sev pakausi.
9.februāris 2023, 16:43 |
links