Loģisko un kritisko domāšanu iznīcināja un nīcināja ārā padomju savienībā, mūsu neatkarīgās Latvijas izglītības sistēma no tā neatgāja, jo liela daļa veco skolotāju pēc līdzīgām programmām turpināja mācīt bērnus.
Rezultāts uz delnas, lai kur skaties, vai pie covid, vai pie vēlēšanām kur daudziem ir zelta zivtiņas atmiņa, vai pie rašistu propagandas izskalotām smadzenēm!
Skumji, bet beigās tas arī parāda, kāpēc mēs esam tur kur esam un straujāk attīstīties nespējam!
jegersz, 17.augusts 2022, 09:58precīzi,briesmīgās padomju izglītības sistēmas sekas vēl jutīsim ilgi
udens2, 17.augusts 2022, 12:25
nu nu... priekšmetam "materiālu pretestība" nebija ne vainas, bet "zinātnisko komunismu" varēja izlaist... :)
Manuprāt LV izglītības sistēma tieši tagad brauc grāvī, ar to kompetenču izglītību un skola 2030., kad vairs ne skolnieki, ne skolotāji NEKO nesaprot... (ir man pazīstami gan vieni, gan otri), ka galvenais dzinulis ir - lai būtu savādāk...
jauniešiem tieši tagad ir izskalotas smadzenes ar kritisko domāšanu, ka autoritātes var iet uz poda, ka zeme ir plakana, jo tā rakstīt feisbukā... vai saule riņķo ap zemi, jo tas tak skaidri redzams...
man jaunietis (9) paziņoja, ka redzējis pelēko stārķi. es saku, ka tāda nav, ka tā bija dzērve. Nē, izskatījās kā stārķis, bet pelēks :) labi, ka internetā bija arī dzērves bildes...