Viesturs2 [26.06.22]: Par sankcijām runājot ne vienmēr tās kaitē vatei, bet gan pašiem. Piemēram, man kā mazam būvuzņēmumam, kurš jau pirms kara Ukrainā, mainīja stikla konstrukcijas visiem zināmā sanatorijā, un darbus pabeidza pirms kara. Pēdējos rēķinus izrakstīju arī pirms kara. Sākās karš, sankcijas utt., kas vatei lika visu nostopēt. Reāli mana nopelnītā nauda palika krievam patronām,zābakiem utt. Protams, nodokļus man neviens nav atcēlis, neskatoties, ka sankciju rezultātā, rēķinus krievs netaisās apmaksāt. Tad kurš te cietējs? P. S. Darbiniekiem algas izmaksāju, nodokļus arī. Un pirms Jāņiem atlaidu. Bankrots.Jāā, situācija neapskaužama. Tevi saprotu ļoti labi. Pagājušā gadā vinnējām iepirkumu. Nācās konkurēt ar leišiem un igauņiem (ķīniešiem, jo šamie ražo tur). Cenas nolaidām līdz minimumam, jo baigi vajadzēja šo pasūtījumu. Līgums uz trīs gadiem ar fiksētu cenu. Tad sākās visa šī energo būšana , degviela, vācu metāls rezultātā preces pašizmaksas nenormāls kāpums.
Ko tagad, lekt nost un maksāt sodu , bez iespējas piedalīties valsts iepirkumos ? Vai ražot ar kapitāliem zaudējumiem ?
Varat ieteikt variantu ?
26.jūnijs 2022, 22:31 | links