Izteikšos par Stambulas konvenciju pēdējo reizi šeit. Es to konvenciju izlasīju. Tur nav par gejiem, transvestītiem, genderiem, migrantiem, latviešu valodas aizliegšanu, Jāņu atcelšanu un kristiešu pievēršanu musulmanismam. Nav tur nekā tāda.
mirtins, 7.novembris 2025, 14:37
Mārtiņ. Es arī izlasīju. Un, kamēr runa iet par vardarbības pret sievietēm novēršanu un dzimumu līdztiesību, tikmēr nekādu jautājumu nav, viss par tēmu un atbilstoši konvencijas nosaukumam. A vot 4. panta 3. punktā aziet tāds vispārinājums, ka var ziloni apakšā pabāzt un kāds tam sakars ar vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu man galīgi nav skaidrs...
"4. pants:
3. Dalībvalstis garantē to, ka, īstenojot šīs konvencijas noteikumus, it īpaši veicot vardarbības upuru tiesību aizsardzības pasākumus, nenotiek nekāda diskriminācija neatkarīgi no tā, vai šādas diskriminācijas pamatā ir dzimums, sociālais dzimums, rase, ādas krāsa, valoda, reliģiskā pārliecība, politiskie vai citi uzskati, nacionālā piederība, sociālā izcelsme, piederība mazākumtautībai, īpašums, izcelšanās, dzimumorientācija, dzimuma identitāte, vecums, veselības stāvoklis, invaliditāte, ģimenes stāvoklis, migranta vai bēgļa statuss vai cits statuss."
Un te sākas velns detaļās... Teorētiski, ja uz robežas noķeram melnādainu musulmaņu migrantu-bēgli, kas identificē sevi kā sieviete, ar politisko pārliecību ka Putins ir dievs un ukraiņiem jāmirst, tad līdzko šis iepīkstas ka viņam ir problēmas ar varadarbību ģimenē, tā nekur izraidīt no dieva puses nedrīkstam, šitas zvēriņš ir jāsargā , jālolo, jāfinansē mož mošeja jāuzceļ utt.