20 gadu laikā pie ūdeņiem principa pēc vienmēr esmu atbildējis latviski. Puse krievu vai nu sāk kaut ko burtot latviski, vai turpinam sarunu divās valodās un visiem viss apmierina. Nekad pat šķību skatienu neesmu saņēmis
BAigars, 4.maijs 2022, 09:53
Redzi Aigariņ tu no Kurzemes, kur krievu maz, pārsvarā tak tur copē vai ne? Latgalē vai Rīgā mēdz būt visādi. Jā es arī jau sen mūsu krieviem neatbildu krievisku, tikai latviski. Jā arī man parsvarā nav bijušas problēmas, daļa uzreiz pāriet uz latviesu valodu, citi spītīgi atsakās, nu kas man, cenšos ar tādiem nekontaktēt. BET ir bijuši gadījumi kad nekaunīgi pieprasa runāt krieviski, tā smīnīgi "ti že znaješ ruskij, čego ne govoriš?". Latgales dienvidos un austrumos ap Daugavpili, Ludzu arī Rēzekni tas izteikti, tur visi krievi pieraduši ka neviens latvietis nepieprasa runāt valsts valodā. Latgale mana tēvzeme, to publiku ļoti labu pārzinu. Liela daļa ar sirdi dzīvo raškā un viņu info telpā un nīst visu latvisko, NATO un tā tālāk. Starp maniem attāliem radiem pat tādi ir, it kā tīri latgalieši bet pārkrievojušies nejēgā, pat soctīklos profili ru valodā, diemžēl.