Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
>

Pats esi saputrojies, jeb nekad neesi sapratis gāzes tirgu Latvijā, un konkrētus spēlētājus, kuriem ir katram savas intereses - AS Latvijas Gāze, Skultes terminālu, AS Conexus Baltic Grid un AS Gaso.

daddy_j, 8.marts 2021, 10:14


Aizmirsi pieminēt Latvenergo ar AST...

Bet būtību tas nemaina ka naftas termināls nav vienāds ar sašķidrinātas gāzes termināls un vides riski ir dažādi un nav vienādi!
8.marts 2021, 10:34 | links
 
@Bjorgvins

Klasika.

Tā pat kā protestus liec vienā groziņā, tā arī gāzes un naftas termināļus liec vienā groziņā malacis, sēdies divi.
Atdzesētā sašķidrināta gāze nesprāgst, noplūdes gadījumā gāzei sasniedzot gaisa temperatūru tā pārvēršas gāzē, hloru un citus ķīmiskos savienojumus mūsdienās neizmanto.
Būti vismaz pieminējis CO2 izmešus kas radīsies gāzi sildot, ja jau par ekoloģiju uztraucies.

No ekonomijas viedokļa caur Skulti gāze būs lētāka, jo to iegādāsies vasarā, iepumpēs Inčukalna gāzes krātuvē un lietos ziemā! Papildus Latvijas Gāze ne vienmēr iepērk gāzi par tirgum atbilstošu cenu, bieži tā ir pat dārgāka kā tā brīža biržas cena.

jegersz, 8.marts 2021, 09:23


Pats esi saputrojies, jeb nekad neesi sapratis gāzes tirgu Latvijā, un konkrētus spēlētājus, kuriem ir katram savas intereses - AS Latvijas Gāze, Skultes terminālu, AS Conexus Baltic Grid un AS Gaso.
8.marts 2021, 10:14 | links
 
@Bjorgvins

Klasika.

Tā pat kā protestus liec vienā groziņā, tā arī gāzes un naftas termināļus liec vienā groziņā malacis, sēdies divi.
Atdzesētā sašķidrināta gāze nesprāgst, noplūdes gadījumā gāzei sasniedzot gaisa temperatūru tā pārvēršas gāzē, hloru un citus ķīmiskos savienojumus mūsdienās neizmanto.
Būti vismaz pieminējis CO2 izmešus kas radīsies gāzi sildot, ja jau par ekoloģiju uztraucies.

No ekonomijas viedokļa caur Skulti gāze būs lētāka, jo to iegādāsies vasarā, iepumpēs Inčukalna gāzes krātuvē un lietos ziemā! Papildus Latvijas Gāze ne vienmēr iepērk gāzi par tirgum atbilstošu cenu, bieži tā ir pat dārgāka kā tā brīža biržas cena.
8.marts 2021, 09:23 | links
 
MV-F.izstāsti lūdzu kurā valstī tautai nesprauž batonus ausī.tikai nesaki,ka Latvijā.es ilgi smiešos.

Bjorgvins, 7.marts 2021, 19:49


Te jau toč neatpaliek.
Bet tauta dzīvo pati pa sevi un politiķi savā smilškastē.
8.marts 2021, 09:22 | links
 
jegersz.ne visai izdevies jautājums.tas tā politkorekti teikts.tādu piemēru it pietiekoši.pieminēšu vienu- Katalonijas mēģinājums atdalīties no Spānijas.policija ļoti nežēlīgi presēja demonstrantus.Baltkrievija atpūšas. arī Latvijai ir ko atcerēties.13.janvāris.jā,aplaupīja alkohola veikalu, mētāja akmeņus.nekā laba.bet ar ieroci neviens demostrants netika piefiksēts.un tomēr specvienība pielietoja ieročus.mana toreizējā darbabiedra puišelis mudaks ziņkāres dzīts bija aizvilcies uzturieni.un noķēra gumijas lodi acī.neviens neko nav šāvis.arī mītiņa rīkotāji netika saukti pie atbildības,ka nenoorganizēja zināmu kārtību.lūk tāda demokrātija.jebkura valsts,arī tipa demokrātiska BEZ ŽĒLASTĪBAS apspiedīs protestus pret pastāvošo iekārtu.tā ka jegersz,maz ko vēl tu esi dzīvē redzējis un piedzīvojis.par demonstrantu miermīlīgumu.tas ir galīgs baķis.rietumiem vajadzēja saviem iedzīvotājiem bāzt vati ausī,ka demostranti ir jēriņi un policisti ir vilki.un žurnālisti centās cik varēja.jo par to labi maksāja.neviens man neiestāstīs,ka pūlis ir miermīlīgs.cilvēki jau atnāk neapmierināti un uzvilkti.barā rodas bara instinkts.pat mierīgs un inteliģents cilvēks barā kļūst par mežoni.ļoti maz vajag lai sāktos agresija.un likumsargiem tas pūlis ir jāsavalda.viņi ir ilgi klausījušies ķengās.un daudzi izrāda pārlieku centībuprotams, ka tiek pārkāptas dienesta pilnvaras.bet tādā situācijā tas ir neizbēgami.bezkaunīgākie demonstranti noraujas kārtigi.tā rodas leģendas par labajiem demonstrantiem un sliktajiem policistiem.un ir naivie,kas tic tam visam.

Bjorgvins, 7.marts 2021, 22:53



Kurš no tiem diviem nevainīgajiem puišeļiem?
"Stāsta Edgars, atzīstot, ka tajā laikā bijis anarhistiski noskaņots panks" vai tas otrs, kas neko nedarīja, gāja garām, bet bija nobildēts metam brugi Saeimas logos?
8.marts 2021, 09:19 | links
 
Shm_didzi.nezinu,kāpēc tev tāda iekāre uz ūsainiem vīriešiem.bet tā ir tava personīgā darīšana.kas attiecas uz komentāru. bravo Shm_ didzi.lai cik dīvaini nebūtu tava prognoze par Baltkrievijas nākotni ir stipri tuva iespējamajam scenārijam.protams,ka pie jebkura scenārija Baltkrievijas tā jau nestabilajai ekonomikai ir kā tu saki pēcpuse.un Krievija to noteikti izmantos lai iesūktu to sevī.vienā komentā es jau atvadījos no neatkarīgās Baltkrievijas.interesantākais ir tas,ka komentāra sākumā tu man uzbrūc,murgo par kremļa troļļiem,bet pēc tam raksti komentu,kas ir stipri līdzīgs manam redzējumam par Baltkrievijas nākotni.biku dīvaini.nu ja,tas uzbrukums laikam tā pēc inerces,profilakses pēc. citādi arī tevi te vietējie sāks apriet. slaidais -cik sapratu tu esi sekls,maz domājošs cilvēks,kurš nevēlas iedziļināties procesos.tā ,ka mierīgi vari nelasīt manus komentārus.dēliņ.turpini nēsāt rozā brillītes.tā ir vieglāk dzīvot.un atkarini austiņas un gaidi kārtējos batoniņus no oficiāļajiem masu mēdijiem.laikam tu pieminēji Skultes terminālu.nav jau slikti,ka būs alternatīvs enerģijas ceļš.tikai ir dažas nianses.valdībai,ņemot vērā mūsu maciņa biezumu(vai plānumu) būs grūta izvēle.gāze no termināla laikam būs dārgāka.viens termināls jau ir mūsu tuvumā.Būtiņģe.visādas neražas notiek regulāri.pavisam nesen bija kārtējais incidents.ne tikai nafta noplūda,bet arī cauruļvadu fragments līdz Liepājai atpeldēja.tā mēs braukājām kā kazino ruletē - sabučosimies ar to mēslu vai ne. paldies Dievam Krasta apsardzes kuģis atrada un velkonis aiztransportēja to mantu leišiem atpakaļ. tās ir tās ziņas kuras tu slaidais neklausies un negribi dzirdēt.bet viņas notiek.nu tajā Skultes terminālā pietiks ar vienu tehnisku kļūmi un Rīgas jūras līcis kļūs par mirušo zonu.tā būs mūsu mazā černobiļa.bet tevi jau tas neinteresē.
8.marts 2021, 08:43 | links
 
Izskatās, ka Bjorgvinam simpatizē ūsaini vīrieši :).

Par vēlēšanu rezultātiem BLR: Netika jau publicēti nekādi dati no vēlēšanu iecirkņiem, ūsainais tarakāns izvilkās un nosauca kaut kādus no pirksta izzīstuc ciparus.
Par amīšu instruktoriem:
"meitenes vispār daudz ko grib.amīši piepalīdzēja ar naudiņu un instruktoriem.uztaisīja revolūciju.tipa revolūciju.nu īsti nesanāca."
Šis ir tipisks vatņiku propagandas teksts, ja kādai kremļa atbalstītai valdībai ir pretinieki, tātad tur automātiski ir amīšu instruktori un naudiņa, kaut gan pierādījumu nav nekādu.
par armiju un policiju:
",tadviens no rādītājiem būtu ka policija un armija pāriet pretējā pusē."
ja OMON un policijai ir priviliģēts stāvoklis un ienākumi augstāki par vidējo valstī, tad savu savus ieņēmumus un stāvokli viņi negrib zaudēt.
kāpēc visi balkrievi neizgāja ielās:
Tāpēc, ka grozi no kuras puses gribi, baltkrievu ekonomikai pārredzamā nākotnē ir ŽOPA un liela.
Līdz šim tā bija totāli atkarīga no krievijas, apmēram 20% no IKP veidoja krievijas beznodokļu gāze un nafta un tās pārstrāde un eksports. Tāpat visa pārējā lielākais noņēmējs ir Krievija. Ļoti maz uzņēmumu procents strādā ar peļņu un principā uztur visus pārējos. Tā ka belariem ir izvēle kļūt vēl atkarīgākiem no krieviem, jo bez krievu kredīta tie nevar izdzīvot, bet pretī būs jādod dzelceļš, energētikas kompānijas, kālija ieguve, utt. Un tādējādi turpināt stagnēt un cerēt uz krievu labvēlību. Lukašenko pat tagad rudenī nokāva vistiņu, kas dēja zelta oliņas, IT sektrou, kas aizmuka uz Lietuvu, Ukrainu, u.c valstīm.
Vai otrs variants, iet Eiropas virzienā, kas nozīmē, ka vismaz puse darbinieku lielajos uzņēmumos pamazām kļūst par bezdarbniekiem, uzņēmumi bankrotē, utt,, kamēr situācija stabilizējas, bet kā zināms, tas nenotiek ātri.
Tā ka daudzi cilvēki izvēlējās esošo stagnāciju un diktatoru pie varas pret ekonomskām pārmaiņām un tām sekojošu pārejas laika bardaku, pret tagadējo nosacīto stabilitāti.
Un protams pastāv vēl trešā iespēja, ka uztaisa RUS + BLR apvienoto valsti, un krievi atnāk un vienkārši apēd baltkrieviju un balkrievija paliek par krievu sādžu uzņēmumus izpērk putina pietuvinātie, sākas atlaišana, bankroti, utt. un tāpat balkrieviem iestājas liela žopa.

Shm_didzis, 8.marts 2021, 00:46


Piekrītu žopa tur jebkurā scenārijā, tik jautājums cik ilga un cik smaga un kādas iespējas paveras vai aizveras.
8.marts 2021, 01:12 | links
 
Slaidais,tie ir dažādi gadījumi.PSRS bija ar varu apvienoyas 15 valstis ar dažādu valodu,kultūru,vēsturi un ekonomikas attīstības līmeni.un brutāli uzspiesta murgaina ideoloģija un dzīvotnespējīgs ekonomikas modelis.loģiski,ka pie pirmās izdevības visi rāva fraku.no kā ir jāatbrīvo Baltkrievija ?pašai no sevis?Baltkrievija ir neatkarīga valsts.tas kas tur notiek ar vēlēšanām ir Baltkrievijas iekšejā lieta.Eiropa tā arī uzskata.nu sagribēja viena meitene kļūt par prezidenti.nu nesanāca ar pirmo piegājienu.meitenes vispār daudz ko grib.amīši piepalīdzēja ar naudiņu un instruktoriem.uztaisīja revolūciju.tipa revolūciju.nu īsti nesanāca.tagad var redzēt,ka pasākums ir izgāzies.par Latviju.visa bēda ir tajā,ka ne valdība,ne daļa iedzīvotāju slikti māk salikt ciparus un loģiski domāt.nu tagad divdienīši jautājums jums - cik procentu reāli nobalsoja par Tihanovsku vēlēšanās?ja kāds zina precīzi tad neturat sveci zem pūra.un ziņu avotu arī.es to ciparu nezinu. diemžel uzdevums ar nezināmo.pēc vēlēšanu komisijas datiem 10%.protams,ka arī tas cipars neizraisa uzticību.taču pastāv iespēja,ka tas ir tuvu patiesībai.padomājiet loģiski - pirms vēlēšanām uzrodas nepazīstama meitene.partijas nav.vēlēšanu aģitācijas nav.programmas,ne politiskas ne ekonomiskas nav.tikai tukša burbuļošana par demokrātiju.jūs ietu balsot par šādu kandidātu?diez vai.visticamāk baltkrievi arī tā nodomāja.un droši vien lielākā daļa nobalsoja par veco āzi.nu tas cipars arī ir miglā tīts.nākošais cipars.pēc Eiropas preses aplēsēm mītiņos vispār piedalījušies apm. 100 000 cilvēku. Baltkrievijā dzīvo biku zem 10 miljoniem. tātad 1%.nožēlojami maz.atceros,kad mēs rāvāmies uz brīvi,vienā mītiņā,kurā arī es biju,krastmalā,piedalījās vairāk kā 700000 cilveku.tas uz mūsu necilo iedzīvotāju skaitu ir jaudīgs cipars.tur uzreiz var just ka publika grib pārmaiņas.a tur Baltkrievijā kaut kā šķidri.es dlmāju lielākā daļa vēl joprojām atbalsta Lukašenko.ja tauta tā gribētu tikt no viņa vaļā,tadviens no rādītājiem būtu ka policija un armija pāriet pretējā pusē.vismaz lielākā daļa.a nekas nenotiek.ta ka laikam par velti jūs te ir brēkājuši.bēdīgi bet fakts.

Bjorgvins, 7.marts 2021, 19:18


RT un tamlīdzīgi kanāli tev informācijas avots. :D
Ko lai saka skumji.

Kad viss tas kipiš bija ar Kataloniju pirms trīs gadiem rudenī es Barselonā biju uz izstādi, nu tur nebija mierīgi tie protesti, gan mēģināja ieņemt administrācijas ēkas, gan policistu virzienā lidoja viss, kas pa rokai, policija sargāja gan viesnīcas, gan administrācijas ēkas. Spāņi ir karstasinīgi ne tā kā Latvieši vai tie paši baltkrievi kur sievietes ar puķēm pret OMON stekiem gāja!
Bet spāņiem ir konstitūcija kā tādas lietas jākārto un tur gan viņi mēģināja apiet konstitūciju, ceme gan uz valdību un pārējo spāniju tur baigā jo viņi subsidē citus Spānijas reģionus!
8.marts 2021, 01:10 | links
 
Izskatās, ka Bjorgvinam simpatizē ūsaini vīrieši :).

Par vēlēšanu rezultātiem BLR: Netika jau publicēti nekādi dati no vēlēšanu iecirkņiem, ūsainais tarakāns izvilkās un nosauca kaut kādus no pirksta izzīstuc ciparus.
Par amīšu instruktoriem:
"meitenes vispār daudz ko grib.amīši piepalīdzēja ar naudiņu un instruktoriem.uztaisīja revolūciju.tipa revolūciju.nu īsti nesanāca."
Šis ir tipisks vatņiku propagandas teksts, ja kādai kremļa atbalstītai valdībai ir pretinieki, tātad tur automātiski ir amīšu instruktori un naudiņa, kaut gan pierādījumu nav nekādu.
par armiju un policiju:
",tadviens no rādītājiem būtu ka policija un armija pāriet pretējā pusē."
ja OMON un policijai ir priviliģēts stāvoklis un ienākumi augstāki par vidējo valstī, tad savu savus ieņēmumus un stāvokli viņi negrib zaudēt.
kāpēc visi balkrievi neizgāja ielās:
Tāpēc, ka grozi no kuras puses gribi, baltkrievu ekonomikai pārredzamā nākotnē ir ŽOPA un liela.
Līdz šim tā bija totāli atkarīga no krievijas, apmēram 20% no IKP veidoja krievijas beznodokļu gāze un nafta un tās pārstrāde un eksports. Tāpat visa pārējā lielākais noņēmējs ir Krievija. Ļoti maz uzņēmumu procents strādā ar peļņu un principā uztur visus pārējos. Tā ka belariem ir izvēle kļūt vēl atkarīgākiem no krieviem, jo bez krievu kredīta tie nevar izdzīvot, bet pretī būs jādod dzelceļš, energētikas kompānijas, kālija ieguve, utt. Un tādējādi turpināt stagnēt un cerēt uz krievu labvēlību. Lukašenko pat tagad rudenī nokāva vistiņu, kas dēja zelta oliņas, IT sektrou, kas aizmuka uz Lietuvu, Ukrainu, u.c valstīm.
Vai otrs variants, iet Eiropas virzienā, kas nozīmē, ka vismaz puse darbinieku lielajos uzņēmumos pamazām kļūst par bezdarbniekiem, uzņēmumi bankrotē, utt,, kamēr situācija stabilizējas, bet kā zināms, tas nenotiek ātri.
Tā ka daudzi cilvēki izvēlējās esošo stagnāciju un diktatoru pie varas pret ekonomskām pārmaiņām un tām sekojošu pārejas laika bardaku, pret tagadējo nosacīto stabilitāti.
Un protams pastāv vēl trešā iespēja, ka uztaisa RUS + BLR apvienoto valsti, un krievi atnāk un vienkārši apēd baltkrieviju un balkrievija paliek par krievu sādžu uzņēmumus izpērk putina pietuvinātie, sākas atlaišana, bankroti, utt. un tāpat balkrieviem iestājas liela žopa.
8.marts 2021, 00:46 | links
 
Nu jā, vēl viens nozombēts kremļa trollis. Pretīgi lasīt, tāpēc vairs neiesaistīšos diskusijās.
8.marts 2021, 00:31 | links
 
jegersz.ne visai izdevies jautājums.tas tā politkorekti teikts.tādu piemēru it pietiekoši.pieminēšu vienu- Katalonijas mēģinājums atdalīties no Spānijas.policija ļoti nežēlīgi presēja demonstrantus.Baltkrievija atpūšas. arī Latvijai ir ko atcerēties.13.janvāris.jā,aplaupīja alkohola veikalu, mētāja akmeņus.nekā laba.bet ar ieroci neviens demostrants netika piefiksēts.un tomēr specvienība pielietoja ieročus.mana toreizējā darbabiedra puišelis mudaks ziņkāres dzīts bija aizvilcies uzturieni.un noķēra gumijas lodi acī.neviens neko nav šāvis.arī mītiņa rīkotāji netika saukti pie atbildības,ka nenoorganizēja zināmu kārtību.lūk tāda demokrātija.jebkura valsts,arī tipa demokrātiska BEZ ŽĒLASTĪBAS apspiedīs protestus pret pastāvošo iekārtu.tā ka jegersz,maz ko vēl tu esi dzīvē redzējis un piedzīvojis.par demonstrantu miermīlīgumu.tas ir galīgs baķis.rietumiem vajadzēja saviem iedzīvotājiem bāzt vati ausī,ka demostranti ir jēriņi un policisti ir vilki.un žurnālisti centās cik varēja.jo par to labi maksāja.neviens man neiestāstīs,ka pūlis ir miermīlīgs.cilvēki jau atnāk neapmierināti un uzvilkti.barā rodas bara instinkts.pat mierīgs un inteliģents cilvēks barā kļūst par mežoni.ļoti maz vajag lai sāktos agresija.un likumsargiem tas pūlis ir jāsavalda.viņi ir ilgi klausījušies ķengās.un daudzi izrāda pārlieku centībuprotams, ka tiek pārkāptas dienesta pilnvaras.bet tādā situācijā tas ir neizbēgami.bezkaunīgākie demonstranti noraujas kārtigi.tā rodas leģendas par labajiem demonstrantiem un sliktajiem policistiem.un ir naivie,kas tic tam visam.
7.marts 2021, 22:53 | links
 
divdienīši - par dubultstandartiem.ASV arī bija ķeza ar vēlēšanām.caurbirušais un neapmierinātais prezidents(tioa Tihanovska) uzaicināja savus fanus biki padarboties.nu nekontrolējams pūlis izdemolēja vietējo Saeimu.5 cilvēkus nomušīja.vēl tagad baidās dzeloņdrātis noņemt.a ar demokrātiju viss kārtībā. a neviens neko.nekādas sankcijas.forumā arī klusums.nu ko jūs tai Baltkrievijai uzjājušies?laikam tāpēc ka nerunā pretī.būtu pamēģinājuši amīšiem uzbraukt.tie ka norēktos vēl tagad visi ar piemīztām un piedirstām biksiņām sstaigātu.mīzēji.

Bjorgvins, 7.marts 2021, 19:44


Nu šis gan ir kā kremļa pabiras cienīgs teksts, liekot viena groziņā mierīgus protestus, kur vienīgā vardarbība ir no varas pārstāvjiem un no otras puses vardarbīgus protestus ar demolēšanu un vandālismu.
Tu man pasaki kaut vienu piemēru demokrātiskā valstī kur vara ir lietojusi vardarbību pat nesaskaņotā protesta akcijā, ja tā tiek pavadīta mierīgi bez vandālisma.
7.marts 2021, 20:00 | links
 
MV-F.izstāsti lūdzu kurā valstī tautai nesprauž batonus ausī.tikai nesaki,ka Latvijā.es ilgi smiešos.
7.marts 2021, 19:49 | links
 
divdienīši - par dubultstandartiem.ASV arī bija ķeza ar vēlēšanām.caurbirušais un neapmierinātais prezidents(tioa Tihanovska) uzaicināja savus fanus biki padarboties.nu nekontrolējams pūlis izdemolēja vietējo Saeimu.5 cilvēkus nomušīja.vēl tagad baidās dzeloņdrātis noņemt.a ar demokrātiju viss kārtībā. a neviens neko.nekādas sankcijas.forumā arī klusums.nu ko jūs tai Baltkrievijai uzjājušies?laikam tāpēc ka nerunā pretī.būtu pamēģinājuši amīšiem uzbraukt.tie ka norēktos vēl tagad visi ar piemīztām un piedirstām biksiņām sstaigātu.mīzēji.
7.marts 2021, 19:44 | links
 
Bjorgvins [07.03.21]: Slaidais,tie ir dažādi gadījumi.PSRS bija ar varu apvienoyas 15 valstis ar dažādu valodu,kultūru,vēsturi un ekonomikas attīstības līmeni.un brutāli uzspiesta murgaina ideoloģija un dzīvotnespējīgs ekonomikas modelis.loģiski,ka pie pirmās izdevības visi rāva fraku.no kā ir jāatbrīvo Baltkrievija ?pašai no sevis?Baltkrievija ir neatkarīga valsts.tas kas tur notiek ar vēlēšanām ir Baltkrievijas iekšejā lieta.Eiropa tā arī uzskata.nu sagribēja viena meitene kļūt par prezidenti.nu nesanāca ar pirmo piegājienu.meitenes vispār daudz ko grib.amīši piepalīdzēja ar naudiņu un instruktoriem.uztaisīja revolūciju.tipa revolūciju.nu īsti nesanāca.tagad var redzēt,ka pasākums ir izgāzies.par Latviju.visa bēda ir tajā,ka ne valdība,ne daļa iedzīvotāju slikti māk salikt ciparus un loģiski domāt.nu tagad divdienīši jautājums jums - cik procentu reāli nobalsoja par Tihanovsku vēlēšanās?ja kāds zina precīzi tad neturat sveci zem pūra.un ziņu avotu arī.es to ciparu nezinu. diemžel uzdevums ar nezināmo.pēc vēlēšanu komisijas datiem 10%.protams,ka arī tas cipars neizraisa uzticību.taču pastāv iespēja,ka tas ir tuvu patiesībai.padomājiet loģiski - pirms vēlēšanām uzrodas nepazīstama meitene.partijas nav.vēlēšanu aģitācijas nav.programmas,ne politiskas ne ekonomiskas nav.tikai tukša burbuļošana par demokrātiju.jūs ietu balsot par šādu kandidātu?diez vai.visticamāk baltkrievi arī tā nodomāja.un droši vien lielākā daļa nobalsoja par veco āzi.nu tas cipars arī ir miglā tīts.nākošais cipars.pēc Eiropas preses aplēsēm mītiņos vispār piedalījušies apm. 100 000 cilvēku. Baltkrievijā dzīvo biku zem 10 miljoniem. tātad 1%.nožēlojami maz.atceros,kad mēs rāvāmies uz brīvi,vienā mītiņā,kurā arī es biju,krastmalā,piedalījās vairāk kā 700000 cilveku.tas uz mūsu necilo iedzīvotāju skaitu ir jaudīgs cipars.tur uzreiz var just ka publika grib pārmaiņas.a tur Baltkrievijā kaut kā šķidri.es dlmāju lielākā daļa vēl joprojām atbalsta Lukašenko.ja tauta tā gribētu tikt no viņa vaļā,tadviens no rādītājiem būtu ka policija un armija pāriet pretējā pusē.vismaz lielākā daļa.a nekas nenotiek.ta ka laikam par velti jūs te ir brēkājuši.bēdīgi bet fakts.
Baltkrievijā cilveki ir par daudz nozombeti un iebiedēti, tagad tik jauna paaudze sak pamosties kuri redz kā dzivo citur pasaulē un saprot ka Lukašs šiem batonus sprauž.
7.marts 2021, 19:35 | links
 
Slaidais,tie ir dažādi gadījumi.PSRS bija ar varu apvienoyas 15 valstis ar dažādu valodu,kultūru,vēsturi un ekonomikas attīstības līmeni.un brutāli uzspiesta murgaina ideoloģija un dzīvotnespējīgs ekonomikas modelis.loģiski,ka pie pirmās izdevības visi rāva fraku.no kā ir jāatbrīvo Baltkrievija ?pašai no sevis?Baltkrievija ir neatkarīga valsts.tas kas tur notiek ar vēlēšanām ir Baltkrievijas iekšejā lieta.Eiropa tā arī uzskata.nu sagribēja viena meitene kļūt par prezidenti.nu nesanāca ar pirmo piegājienu.meitenes vispār daudz ko grib.amīši piepalīdzēja ar naudiņu un instruktoriem.uztaisīja revolūciju.tipa revolūciju.nu īsti nesanāca.tagad var redzēt,ka pasākums ir izgāzies.par Latviju.visa bēda ir tajā,ka ne valdība,ne daļa iedzīvotāju slikti māk salikt ciparus un loģiski domāt.nu tagad divdienīši jautājums jums - cik procentu reāli nobalsoja par Tihanovsku vēlēšanās?ja kāds zina precīzi tad neturat sveci zem pūra.un ziņu avotu arī.es to ciparu nezinu. diemžel uzdevums ar nezināmo.pēc vēlēšanu komisijas datiem 10%.protams,ka arī tas cipars neizraisa uzticību.taču pastāv iespēja,ka tas ir tuvu patiesībai.padomājiet loģiski - pirms vēlēšanām uzrodas nepazīstama meitene.partijas nav.vēlēšanu aģitācijas nav.programmas,ne politiskas ne ekonomiskas nav.tikai tukša burbuļošana par demokrātiju.jūs ietu balsot par šādu kandidātu?diez vai.visticamāk baltkrievi arī tā nodomāja.un droši vien lielākā daļa nobalsoja par veco āzi.nu tas cipars arī ir miglā tīts.nākošais cipars.pēc Eiropas preses aplēsēm mītiņos vispār piedalījušies apm. 100 000 cilvēku. Baltkrievijā dzīvo biku zem 10 miljoniem. tātad 1%.nožēlojami maz.atceros,kad mēs rāvāmies uz brīvi,vienā mītiņā,kurā arī es biju,krastmalā,piedalījās vairāk kā 700000 cilveku.tas uz mūsu necilo iedzīvotāju skaitu ir jaudīgs cipars.tur uzreiz var just ka publika grib pārmaiņas.a tur Baltkrievijā kaut kā šķidri.es dlmāju lielākā daļa vēl joprojām atbalsta Lukašenko.ja tauta tā gribētu tikt no viņa vaļā,tadviens no rādītājiem būtu ka policija un armija pāriet pretējā pusē.vismaz lielākā daļa.a nekas nenotiek.ta ka laikam par velti jūs te ir brēkājuši.bēdīgi bet fakts.
7.marts 2021, 19:18 | links
 
Ja Maskava nebūtu gribējusi, mēs neatkarību neredzētu kā beigta ēzeļa ausis. Būtu pavēle un neviens autobus ne izbrauktu, ne aizbrauktu uz barikādēm, pie tā karaspēka daudzuma. Kāds naivums 35 gados stāties pie Ministru kabineta uz baļķu kravas un gaidīt interfrontes un netikai gājienu. Baiļu nebija. Sportsmeņi sapratīs, tāds kā “mandriks” pirms svarīga mača. Pie tam pirmā diena. Nākošās kā Dziesmu svētkos. Baigā vienotības un kopības sajūta. Šaudīšanos nepieredzēju. Ik pa 24h mainīja. Pārbraucu mājās, mājnieki asarās. Izrādās iet vaļā.
Žēl, Augusta pučs varēja dažas dienas ilgāk. Īstie “jenoti” paspēja nomainītos kažokus paslēpt.
7.marts 2021, 19:16 | links
 
Var skatīties kādus tik kanālus vēlas un pieslieties kādam uzrunājošam viedoklim, kā kāds jau kādu laiku nobanots biedrs te visiem bija reiz apnicis.
https://www.youtube.com/watch?v=zqGKz50eohg
7.marts 2021, 19:09 | links
 
kopš kura laika aizliegti krievu kanali, dzirdets bija bet reali ir savadak, tet televīzijā skaties kamēr nelabi paliek.
7.marts 2021, 18:57 | links
 
Salimejas kometi kopa
7.marts 2021, 18:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager