Pārnesu no pīto auklu sadaļas:
"Un tomēr, Zaraza, Tu ej to pašu ceļu - nosaucot mani par - padomju palieku un domā, ka esi pārāks! Bet es uzdevu vienkāršu jautājumu, proti: lūdzu pastāsti. kā prece no aļika, Latvijas veikalā palik 6 x dārgāka ??
Es strādāju ražošanas uzņemumā, pērkam materiālus pasaules biržās, ieguldam lazeros, iekārtās,, maksājam algas strādniekiem, attīstamies, reklamējamies,, stāstam klientiem, kapēc viņiem izvēlēties mūsu preci nevis lētāko poļu vai indiešu,,, bet ar visu to nevaram savam produktam uzlikt cenu, kas 6x lielāka, kā citur piejamā!!
Un nav pat varīgi vai tā ir pītā,, vai velosipēds."
-----
ATBILDE:
Es nezinu kas Tev tur konkrēti par preci viss jāskatās salīdzinājumā, kas par produktu, cik pieprasīts utt.
Pirmkārt, jau visas manipulācijas ar % un reizēm ir tāda populistiski tukša manipulācija, ne %, ne reizes uz maizes nesmērējās un veikalā par tiem neko nepārdot. Kaut kādi adekvāti apŗeķini ir iespējami tikai un vienīgi absolūtos skaitļos. Skaidrs, ka pilnīgi visur ir tendence, ka, jo dārgāka prece vai arī milzīgi izplatīta un pieprasīta, jo mazāks uz tās parasti procentuālais uzcenojums. Jo pelņas summa absolūtos skaitļos izvelkt to ko paredzēts panākt. Nez vai kāds ir redzējis tūkstošos novērtētu preci 6x dargāk, tas uz sīkām figņām vaiŗak attiecas.Nu un neticas man arī pat tām 6x identiskam produktam, nu ļoti reti tādu var sastapt...
Nu ok, Tu tur konkrēti kā piemēru. minēji kaut kādu preci, kas aļikā maksā 15EUR bet kaut kur pie mums ap 90. OK, tad atmetot visādas reizes un % tipa nosacīti ir uzlikts virsū absolūtos skaitļos 75EUR uz eksemplāru. Nu ir it kā daudz un reāli pa naglo. OK, nāk virsū PVN, muita, celš (vot uz ceļu ķinieti nokost nevar kas savu pastu dotē), plus jāuzņemas risks par 2 gadu garantijas nodrošinājumu, kas ķinietim pofig. Ja prece ir tāda, kuru nopērk varbūt dažas vienības reizi gadā pie labas apstākļu sakritības, tad ņemt šādu "eksponātu" pie sevis ir risks, uz nezināmu laiku iesaldēta nauda, un aizņemta vieta (kas arī naudu maksā). Bet arī šādas lietas ik pa bŗidim pa bišķim ņem, pat ne cerībā uz milzīgu pelņu tīrajā až veselus kādus 50EUR, bet uz to, ka tiešām kādam solīdam klientam ar to var nodrošināt operatīvu servisu tad un uzreiz kad to eksotiku vajag, iegūt kādu apmierinātu maksātspējīgu un ne tik kapeikintīmimīlošu klientu. Bet reāli jau pelna uz to, ko var pārdot masveidā. A ja prece ir tāda ko tāpat visiem vajag un regulāri, tad cenu elementāri nosaka pieprasījums un piedāvājums. Nu filosofēt te var daudz un dikti, jebkurš gadījums jāanalizē individuāli.
21.marts 2021, 15:27 |
links