Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Moš arī sūdabralis, bet tā nav nacionalitāte. Varbūt viņš jūtās, ka krievs? Varbūt viņu tā izaudzināja vecāki?
Mana dzimtā valoda ir krievu, bet es sevi par krievu īsti neuzskatu, bet arī par latvieti nevaru. Moš tiešām orks vai trollis esmu… Elfs noteikti nē. Bet man tas īsti netraucē dzīvot. Par ko tur vispār runāt… Man meita saprot abas valodas, bet runā 3. trešajā valodā. Un tas ir normāli, gribēs- iemācīsies. Piiiilnīgi pie dirsas visas šitās valodas. Citu problēmu vai tad nav? Labāk dzelzceļu un slimnīcas būvēt))), nekā dirst par valodām. Tikai ne gudrie un ierobežotie cilvēki turpina cilāt nacionalitātes un valodas jautājumus.
29.jūnijs 2024, 13:49 | links

jurciks66 [29.jūn]: Tu gribi teikt, ka ja mana dzimtā valoda ir krievu, tad es esmu orks?

Stichling, 29.jūnijs 2024, 13:08

To viegli pārbaudīt - čej krim?

Par grabovski - ja latvietis ar visiem krieviem (visiem satiktajiem pie upes, saviem kaimiņiem, utt) runā tikai un vienīgi krieviski, tad tas nav latvietis, bet sūdabrālis. Tam nav nekāda sakara ar naudas pelnīšanu, viņš pat ar dēlu runā tikai krieviski!
Viegli pārbaudīt… Varbūt priekš Tevis, jā. Dzīve nav viss melns un balts. Parasti tas ir tā tikai primitīvi domājošiem cilvēkiem. Kuriem izvēle satstav ka dzīvniekiem tikai no divām opcijām, paēst vai ne paēst, pačurāt vai paciesties…
Globāli- Ukrainai, pašlaik- okupēts un nezinu vai tas skaitās, ka Krima tagad “pieder” Ukrainai. Tu vispār biji Krimā? Tas ir tāpat, ka prasīt kam piederēja Latvija okupācijas laikā?
29.jūnijs 2024, 13:33 | links

svens76 [29.jūn]: Stichling [29m]: svens76 [Vakar]: jurciks66 [Vakar]: Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.tagad blandos pa parīzi, krievu valoda visos tūrisma objektos ir izņemtaTūrisms ir tūrisms. Bet medicīna piemēram ir kas cits… vai nē? Svens, vai Tu runāsi akūtāja situācijā ar pacientu krievu valodā, ja viņš nesapratīs latviešu valodu?protams, valoda ne pie kā nav vainīga. man ir ļoti daudz krievu draugu, kuri neieredz sīko punduri, arī runā latviski
Valoda… Man darbā nesen vajadzēja aizpildīt anketu par valodu prasmēm un pat privāto tel. Nr. jānorāda, lai nepieciešamības gadījumā varētu tulkot. Pēdējā laika ļoti daudz cilvēku no Ukrainas, kuri prot vai nu ukraiņu vai no krievu valodas. Ir tikai viens kolēģis uzņēmumā, kas prot ukraiņu valodā runāt. Un ko tad darīt? Neapkalpot? Vai spiest uz to lai pats meklē tulku?
Nē, mums ir uz klientu orientēts uzņēmums. Ja ir iespēja un klients neprot valsts valodu, mēs runāsim valodā kurā viņš saprot un parakstīs papīrus viņš valodā, ko viņš saprot, vai pēc skaidrojuma… Un mūsu pamata dokumenti ir iztulkoti, manuprāt, kādas 10 valodās.
29.jūnijs 2024, 13:21 | links

Tu gribi teikt, ka ja mana dzimtā valoda ir krievu, tad es esmu orks?

Stichling, 29.jūnijs 2024, 13:08

To viegli pārbaudīt - čej krim?

Par grabovski - ja latvietis ar visiem krieviem (visiem satiktajiem pie upes, saviem kaimiņiem, utt) runā tikai un vienīgi krieviski, tad tas nav latvietis, bet sūdabrālis. Tam nav nekāda sakara ar naudas pelnīšanu, viņš pat ar dēlu runā tikai krieviski!
29.jūnijs 2024, 13:19 | links

jurciks66 [29.jūn]: Tas veidojies ne tikai no "nelabiem cilvēkiem no saskaņas", bet arī tik "labiem" cilvēkiem kā Grabovskis, kas pat ar savu bērnu runā tikai krieviski un, ja tādi pie upes pazemīgi runā orku valodā, tad loģiski, ka orki rāda sašutuma pilnas sejas, kad viens pēkšņi runā tikai valsts valodā.
Sapratu jau, ka viņš ir Tava vājā vieta. Nedomāju, ka viņš vainīgs pie sabiedrības problēmām Latvijā. Mājās vai pie upes ar saviem draugiem vai ar ģimeni drīkst runāt jebkādā valodā. Tas, ka viņš uzstājās krievu valodā, tā ir cita runa. Tādā veidā viņš pelna naudu, biznesā reti kad var morāli vai ētiku saskatīt. Orku valoda? Tu gribi teikt, ka ja mana dzimtā valoda ir krievu, tad es esmu orks?
29.jūnijs 2024, 13:08 | links

Stichling [29.jūn]: svens76 [Vakar]: jurciks66 [Vakar]: Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.tagad blandos pa parīzi, krievu valoda visos tūrisma objektos ir izņemtaTūrisms ir tūrisms. Bet medicīna piemēram ir kas cits… vai nē? Svens, vai Tu runāsi akūtāja situācijā ar pacientu krievu valodā, ja viņš nesapratīs latviešu valodu?
protams, valoda ne pie kā nav vainīga. man ir ļoti daudz krievu draugu, kuri neieredz sīko punduri, arī runā latviski
29.jūnijs 2024, 13:04 | links

Tas veidojies ne tikai no "nelabiem cilvēkiem no saskaņas", bet arī tik "labiem" cilvēkiem kā Grabovskis, kas pat ar savu bērnu runā tikai krieviski un, ja tādi pie upes pazemīgi runā orku valodā, tad loģiski, ka orki rāda sašutuma pilnas sejas, kad viens pēkšņi runā tikai valsts valodā.
29.jūnijs 2024, 12:40 | links

svens76 [28.jūn]: jurciks66 [Vakar]: Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.tagad blandos pa parīzi, krievu valoda visos tūrisma objektos ir izņemta
Tūrisms ir tūrisms. Bet medicīna piemēram ir kas cits… vai nē? Svens, vai Tu runāsi akūtāja situācijā ar pacientu krievu valodā, ja viņš nesapratīs latviešu valodu?
29.jūnijs 2024, 12:39 | links

Viss ir loģiski un pareizi. Dzīvojot Latvijā ir jābūt oficiālās valodas zināšanām. Var protams ilgi runāt par slikto krievu kultūru, mentalitāti, pretošanos integrācijai un imperialistiskam idejām… Bet jums neliekās, ka šī situācija ir mākslīgi veidot pateicoties visādiem nelabiem cilvēkiem no saskaņas, nacionālās apvienības un tml?
29.jūnijs 2024, 12:32 | links

zaraza [28.jūn]: lūdzu un paldies iemācīties par nāvi nebūtu.
Tas gan. Saskarsmes psiholoģiju nav baigi mācījušies. Nesaprot korelāciju , viņa attieksme un tējas nauda ;)
28.jūnijs 2024, 21:53 | links

zaraza [39m]: Tos neņem galvā, tie ir tranzīta ļautiņi. Viņi savu nākotni nekādi nesaista ar Latviju.

RaimisD, 28.jūnijs 2024, 21:34

Tas skaidrs, bet runa ir par attieksmi. OK, ja kaut kur sēnes lasi, tad vienalga kādā valodā ar tām sēnēm runā vai nerunā vispār. Bet nu pakalpojumu sfērā it kā strādā, tomēr vismaz labdien, lūdzu un paldies iemācīties par nāvi nebūtu.
28.jūnijs 2024, 21:39 | links

zaraza [28.jūn]: Bet melnīgie volta kurjeriņi gan praktiski neviens pat sasveicināties latviski nav uzskatījuši par vajadzīgu iemācīties.
Tos neņem galvā, tie ir tranzīta ļautiņi. Viņi savu nākotni nekādi nesaista ar Latviju.
28.jūnijs 2024, 21:34 | links

Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.

jurciks66, 28.jūnijs 2024, 20:06

Vispār pēdējo 2 gadu laikā ir milzīgas izmaiņas , ja kas, tīri no perosnīgās pieredzes... Bez kaut kādas piespiešanās krievvalodīgie jau tiešām vairumā gadījumu sasveicinās un uzsāk veikalā sarunu latviski. Ir pietiekami tādu, kas principiāli nepāriet uz krievu valodu un var just pat zināmu lepnumu no viņu puses, ka viņi komunicē latviski... Es protams nevienam pasi prasījis neeesmu un nemāku atbildēt cik no viņiem ir etniski krievi a cik ukraiņi,tatāri, moldāvi, baltkrievi, kazahi,ebreji,baškīri, čečeni utt.
Bet melnīgie volta kurjeriņi gan praktiski neviens pat sasveicināties latviski nav uzskatījuši par vajadzīgu iemācīties.
28.jūnijs 2024, 20:57 | links

jurciks66 [28.jūn]: Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.
tagad blandos pa parīzi, krievu valoda visos tūrisma objektos ir izņemta
28.jūnijs 2024, 20:07 | links

Bjorgvins: tu galvu esi saspiedis un iestrēdzis 80ajos? Kādā valodā krievs mani uzrunās pie upes vai uz ielas? Krievu. Ja krievs ienāks vaikalā, pie friziera, servisā, etc, kādā valodā pārdevēju vai ko -uzrunās? Krievu. Problēma ir viņu pretīgajā attieksmē, ka viņi te ir kungi.
28.jūnijs 2024, 20:06 | links

RaimisD [28.jūn]: :DDD labs. Tāda amizanta situācija.

Būs bijuši feikie kubieši :))) grandamigo cetnrafugo :)))
28.jūnijs 2024, 18:45 | links

Bjorgvins [28.jūn]: Pašdarbnieki lepni stāstīja kā bija centušies apgūt spāņu valodu.Viss tā nedaudz saminstinājās.Kubieši bija pārliecināti,ka dziesma izpildīta latviski.
:DDD labs. Tāda amizanta situācija.
28.jūnijs 2024, 18:27 | links

RaimisD.Tas ir apsveicami tas par spāņu valodu.Esmu piekopis šādus mēģinājumus Norvēģijā un Dānijā.Rezultāts līdzīgs tavējam. Mēģinājums pateikt paldies franciski beidzās ar uzbraucienu.Ne tajā novadā to biju darījis. Spānijā pat nemēģināju spīdēt ar zināšanām.Man māsa reiz tādu pastāstiņu stāstīja.Viņa kādreiz strādāja VEFā. VEF kultūras pils bija populāra vieta visādiem pasākumiem.Reiz ieradās Kubas darbaļaužu delegācija.Par godu tam,vietējie pašdarbnieki bija vienu populāru dziesmiņu iemācījušies spāniski.Pēc pasākuma kubieši sirsnīgi pateicās.Nu par dziesmiņu arī.Pašdarbnieki lepni stāstīja kā bija centušies apgūt spāņu valodu.Viss tā nedaudz saminstinājās.Kubieši bija pārliecināti,ka dziesma izpildīta latviski.
28.jūnijs 2024, 16:53 | links

Cik es zinu,valstij pagaidām nav tādu prasību. Bet ņemot vērā sabiedrības viedokli var parādīties. Pavēro komentārus pirms mana iepriekšējā. nu tur tiek pārmests krievvalodīgo ģimenei,kur pieaugušie starp citu veikalā runājuši latviski,tas,ka bērnus nācies sarāt krieviski.
28.jūnijs 2024, 16:34 | links

.. tāds kautrīgs jautajums : kur ir prasība krievam ģimenē runāt latviski ?
28.jūnijs 2024, 13:57 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager