RonaldoX [17.jan]: Cope321 [39m]: [Vakar]: Valdība ir vainīga pie kontroles zaudēšanas pār valsts akciju sabiedrību, kas ir absurdi. []Bremzē, bremzē....Ja viss būtu praksē, kā tas ir uzrakstīts uz papīra, tad es pat ļoti priecātos (bez sarkasma).
Tomēr tas uzrakstītais nav realitāte. Pamēģini kā latvietis tikt normālā amatā LDz. Būs interesantas atziņas.
Esmu kādu laiku bijis spiests sadarboties ar LDz. Bija sajūta, ka esmu nokļuvis PSRS laikos vai krievijā. Izņemot komunikāciju ar juristu un latviski runājošu (ar krievu akcentu) pārstāvi, visa pārējā komunikācija notika krievu valodā.
Papildus tam vadība, ar kuru saskāros, visur sevi pozicionē kā atsevišķu SIA vai AS.
Paziņa, kura strādā LDz Cargo arī visu dienu ar kolēģiem sazinās tikai krieviski. Latviešu valodu zin tikai atsevišķi darbinieki un arī dokumentos pamatā izmanto krievu valodu, lai preču pieņēmēji tos saprastu un pareizi izlasītu.
Uz papīra viss jau ir smuki, bet šeit jāsaka kā Šleseram: "Tas kas tiek publiski rakstīts, tie ir meli".
17.janvāris 2025, 11:29 | links