Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Tas ir par veikaliem , pārpircējiem.
Rūpnieki, amatnieki, piensaimnieki, savi zemnieki ir jāatbalsta.
Ja nemirsti badā, tad samaksā tos 10–20 centus vairāk.
16.janvāris 2025, 18:59 | links

Cope321 [16.jan]: . Lielāks valsts iekšējais tirgus (ieskaitot arī ekspotu uz ES un 3.valstīm) ļauj paņemt vairāk naudas savas valsts atbalstam.

Tāpēc jau vecajā Eiropā tā tiek aizsargāts katras valsts iekšējais tirgus.
Nodokļi!
Saglabātas darba vietas, vietējās rūpniecības attīstība, augstāks dzīves līmenis, vēstures un savas identitātes saglabāšana utt.

Jā, sanāk mazliet pārmaksāt, salīdzinot ar to, ja internetā nopirktu kaut ko līdzīgu.

Nu nopelna Zarazijs kādu eiro, kas man žēl savam cilvēkam.

Piemērs:
Nonākam līdz tam, ka Trīszvaigžņu ordeni ražo Lietuvā, varbūt pat tagad Ķīnā.
Latvijā labu juvelieru netrūkst, viņi uzražotu to vēl kvalitatīvāk, bet, jā, par kapeiku dārgāk.
16.janvāris 2025, 18:46 | links

mhm.

un rezultātā LV sviests LV maksā 3.39, bet EE 1.59.
un LV visi pērk PL sviestu pa 1.99... greizo spoguļu karaļvalsts sanāk...

https://nra.lv/neatkariga/ekonomika/478942-kapec-latvija-razots-sviests-latvija-par-3-39-bet-igaunija-par-1-59-eiro-par-tadu-pasu-pacinu.htm

daddy_j, 16.janvāris 2025, 16:54

Ja maxima uz akciju to pašu sviestu tirgoja par 1.3€, tad skaidrs ka Mego liek ~300% uzcenojumu, lai jau plebeji maksā!
16.janvāris 2025, 17:36 | links

.. jānāk kādam sporta meistaram par visiem sportiem un jāpaskaidro !! :)
16.janvāris 2025, 17:00 | links

mhm.

un rezultātā LV sviests LV maksā 3.39, bet EE 1.59.
un LV visi pērk PL sviestu pa 1.99... greizo spoguļu karaļvalsts sanāk...

https://nra.lv/neatkariga/ekonomika/478942-kapec-latvija-razots-sviests-latvija-par-3-39-bet-igaunija-par-1-59-eiro-par-tadu-pasu-pacinu.htm
16.janvāris 2025, 16:54 | links

daddy_j [16.jan]: Nu jau aizgāji pārāk tālu filozofijā.:D:D
Latvijas iekšējā tirgus ražojumus un Latvijā bāzētos pakalpojumus būtu vēlams primāri izvēlēties. Ja kaut kas neatbilst saprātīgiem cenas un kvalitātes parametriem un/vai gaumei, tad gan nav sevi jāmoka pragmatiski pērkot tikai vietējo.

Cope321, 16.janvāris 2025, 15:13

nemaz, nē!! :)) a sūdus no kura kaimiņa ņemt - tuvākā vai tālākā?? vai kuri lētāki, vai kuri sūdīgāki? :)
ES primāri katram ir jāaizsargā savs tirgus (atsevišķas valsts izaugsmei) un tad var domāt par jaut ko globālāku.
Nav jau tā, ka ES budžets tiek sadalīts "pa galviņām" (dalībvalstīm). Sadala pa mērķiem un tad katra valsts cīnās par iespēju tikt pie lielākas dotācijas konkrētiem mērķiem vai projektiem. Lielāks valsts iekšējais tirgus (ieskaitot arī ekspotu uz ES un 3.valstīm) ļauj paņemt vairāk naudas savas valsts atbalstam.

Tāpēc jau vecajā Eiropā tā tiek aizsargāts katras valsts iekšējais tirgus. ES pēc būtības ir lielāka senā Hanzas Savienība, kurā arī katrs lepojās ar saviem eksporta rādītājiem.
16.janvāris 2025, 16:32 | links

Nu jau aizgāji pārāk tālu filozofijā.:D:D
Latvijas iekšējā tirgus ražojumus un Latvijā bāzētos pakalpojumus būtu vēlams primāri izvēlēties. Ja kaut kas neatbilst saprātīgiem cenas un kvalitātes parametriem un/vai gaumei, tad gan nav sevi jāmoka pragmatiski pērkot tikai vietējo.

Cope321, 16.janvāris 2025, 15:13

nemaz, nē!! :)) a sūdus no kura kaimiņa ņemt - tuvākā vai tālākā?? vai kuri lētāki, vai kuri sūdīgāki? :)
16.janvāris 2025, 15:39 | links

Pamēģini https://www.kazanova.lv/
kas ir "vietējais" produkts/pakalpojums? cik dziļi skatāmies? - :) sava pagasta, novada? Valsts? Reģiona? Valstu savienības? :)

...es, piemēram, dodu priekšroku Bushmills vai Jameson, jo tas ir vietējais, mūsu, t.b. ES, īru produkts, nevis Johnnie Walker vai Jim Beam :))

daddy_j, 16.janvāris 2025, 15:03
16.janvāris 2025, 15:17 | links

daddy_j [16.jan]: kas ir "vietējais" produkts/pakalpojums? cik dziļi skatāmies? - :) sava pagasta, novada? Valsts? Reģiona? Valstu savienības? :)

...es, piemēram, dodu priekšroku Bushmills vai Jameson, jo tas ir vietējais, mūsu, t.b. ES, īru produkts, nevis Johnnie Walker vai Jim Beam :))
Nu jau aizgāji pārāk tālu filozofijā.:D:D
16.janvāris 2025, 15:13 | links

kas ir "vietējais" produkts/pakalpojums? cik dziļi skatāmies? - :) sava pagasta, novada? Valsts? Reģiona? Valstu savienības? :)

16.janvāris 2025, 15:03 | links

Atbalstīt vietējo produkciju un pakalpojumus ir būtiski un ceru, ka vairums tā domā. Vienīgi vietējam ražojumam un palpojumam ir jābūt ar samērīgu uzcenojumu.

AB paši sevi iegāž ar cenu politiku un zviedriem mežus pārdeva paši latvieši, kuri gribēja ātru naudu. Pie šīm divām lietām esam vainīgi paši. AB valdi arī uzrauga valdības līmenī un visiem vienmēr ir bijis vienalga par cenu politiku.
16.janvāris 2025, 14:01 | links

Kādam iedirsa dvēselītē, auseklīti pielikt pie krūtīm var, bet pārejais ir tikai tukša diršana.
Vārdos mēs visi gudri un stipri, bet darbos kā i tā i.
Airbaltic lai likvidē, Sodra daudz zemes nopirkusi, lai tirgo.
Un pēc tam sēž kā gails uz sūda čupas un čīkst ka viss ir slikti.
16.janvāris 2025, 11:16 | links

,, bet tas viss sūc salīdzinot ar to, kas tagad tiek nodarīts Latvijai !
.. pēckara krievu un ukraiņu migranti liksies kā ekoloģiski tīra medusmaize pret šodienas iebraucējiem!
16.janvāris 2025, 10:42 | links

.. nu tad viss čiki, saldums gar vaigiem tek un piķis, kā pa reni, ar sekumiem vakaros jāapgroza, lai nesapelē !
Bet stāsts tak par to, ka bizness ir bizness, liels vai mazs,, katrs iet savu ceļu, bet pārmest kādam nepatriotismu par to vai pērk vietējo, vai ievesto, ka min. nevietā !!
16.janvāris 2025, 09:16 | links

Tāpat dikti apšaubu reāli garšīgu arbūzu, vai vīnogu izaudzēšanu Latvijā, mums vienkārši saules par maz !

Jon-Hill, 15.janvāris 2025, 17:53

Tā gan nav, arbūzi izaug garšīgāki, nekā bodēs var dabūt. Bija dažas šķirnes provētas, pat vienas tās, ko Dāvis ieteica, bet vislabākie tomēr ir t.s. zirdziskie no miera laikiem - ar lielām sēklām, biezu mizu, bet saldi, nav glumi, viss kā vajag.

Mamma laukos audzē. Jā, gatavi ir vēlāk, nekā bodēs ierasts redzēt, bet rezultāts ir pat ļoti labs un kopumā darba ar šiem daudz mazāk, nekā ar citām kultūrām.
16.janvāris 2025, 08:37 | links

2024 sezonā vairāk kā 1/3 pakāsām, dēļ salnām, 30min negaisa un vēl pāris ķibelēm.
Davis-Di, 15.janvāris 2025, 21:16

Te tev jāsaka laikam "Welcome", bet pats gan jau zini ar ko rēķinies un kur ej.
Tev 1/3, bet man piemēram izsala visi ziemāji, UN?

Te vēl vajag Dr. Pepper (dakterp, nekā personīga :D) komentārus šim komentāram, viņš bija zinošs ar 1150ha apsaimniekošanu, gan jau gudrāks par mums.

Silti iesaku rēķini potenciāli neparedzamās izmaksas un zaudējumus,būs sezonas ar 0 atdevi vai smagos mīnusos, jo 1/3 potenciālais zaudējums lauksaimniecībā ir nekas.
16.janvāris 2025, 02:17 | links

Jā , FB gar acīm paskrien šīs reklāmas. Adventes vainagi, pīrādziņi, gružu izvešana, kūtsmēsli.
Vai kāds vispār viņās iedziļinās, ja nav dotajā mirklī vajadzības?
Ja zinātu, ka tirgo kāds savs cilvēks, noteikti aizbrauktu ne uz Ādažiem vien.
Mēģināšu nepalaist garām šī gada ogas ;)

RaimisD, 15.janvāris 2025, 19:55

Atvaino, ja biju solījis un aizmirsu.
Cerēsim ka raža būs šogad, 2024 sezonā vairāk kā 1/3 pakāsām, dēļ salnām, 30min negaisa un vēl pāris ķibelēm.
Pieseko https://www.facebook.com/larbuzs un zināsi kad kas būs un kad būs tev tuvumā.
15.janvāris 2025, 21:16 | links

Davis-Di [15.jan]: FB Adaži-Baltezers grupā regulāri bija sludinājumi un vidēji 3-4 reizes nedēļā viena tirdzniecības vieta Ādažos tirgu, Berģu Sky ar bija, Carnikavas Nēģu svētkos ar bija, Skultes tirgū ar bija ... tas tev nosacīti blakus vai paceļam, tā kā ja būtu gribējis, būtu ticis pie Larbūza.
Tas periods ir ar melnu muti, ka pat copēt netiek, kur vēl par kādu atcerēties.

Ja kas mums otro gadu ir arbūzu sukādes, bērni saka ka līdzīgas haribo lācīšiem, tik daudz veselīgāki un cukurs daudz mazāk.
Ražo tev netālu Ādažos(Daces kārumi)
Jā , FB gar acīm paskrien šīs reklāmas. Adventes vainagi, pīrādziņi, gružu izvešana, kūtsmēsli.
Vai kāds vispār viņās iedziļinās, ja nav dotajā mirklī vajadzības?
Ja zinātu, ka tirgo kāds savs cilvēks, noteikti aizbrauktu ne uz Ādažiem vien.
Mēģināšu nepalaist garām šī gada ogas ;)
15.janvāris 2025, 19:55 | links

Šovasar provei iestādījām 8 stādus. Aizmetās ~40 bumbuļi. Ēdami un ļoti garšīgi izauga mazāk par 10

BrunoL, 15.janvāris 2025, 19:48

Nu re, ja grib tad sanāk.
Ja tik maz stādi tad nevajag ļaut vairāk par divi trīs uz stādu un ņem vērā ka arbūzam ir ļoti liela sakņu sistēma, tāpēc parasti siltumnīcās neaug, kur agro plēve apakšā pret nezālēm :D
15.janvāris 2025, 19:53 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager