nu bet AB ar šitiem airbus 220 tak marketings ir, ka baisi ekoloģiskās & ekonomiskās esot :)
15.janvāris 2025, 11:53 | links
vīri, viss ir taisnība, ko jūs sakāt!!
manuprāt, problēma ir tur, ka AB (Gauss!!) nav nopozicionējusies, kas viņa ir - zemo cenu, labā servisa, nacionālā, vis-zaļākā, u.c. aviokompānija.
VISS reizē nav iespējams, diemžēl...
- ja zemo cenu - tad teci pa skrejceļu, nevis snuķi, maksā par katru bagāžas kg, par tualeti, par stjuartes smaidiņu u.c.
- ja labā servisa, tad viss čiki piki, rindu uz reģistrāciju nav, salonā uz rokām ienes, stjuarte apčubina, apmīļo, klēpī pasēž ja vajag :D
- ja nacionālā, tad himna skan paceļoties un nosēžoties, stjuartes 100% LV blondīnes, nacionālā ēdienkarte (zirņi+skabputra, asinsdesa, LV aliņš, šmakoffka)
- ja vis-zaļākā, tad pasažieri paši lideni izstumj uz skrejceļa, visi trauki & salvetes & biļetes apēdamas, ar kājām bremzē... :)
pozicionēties vajag!!
daddy_j, 15.janvāris 2025, 11:17
Jegersz, es varu ar Lufthansu turp-atpakaļ aizlidot marta beigās uz Barselonu pa 262 eiro. Ar AB man sanāks tie paši datumi pat dārgāk, tas ir, turpat 300 eiro. Runa ir par tiešajiem reisiem.
Par šo niecīgo cenas starpību ar labāku aviokompāniju ir stāsts. Taču pats atzini, ka tur pat ir situāciju, ka Lufthansa piedāvā lielāku gaisa kuģi un kopumā labāku servisu.
Ar Rayanair sanāks vispār zem 60 eiro.
Ja skatās uz price-performance, tad AB vajadzētu būt maksimums 130 eiro.
Cope321, 15.janvāris 2025, 08:34
jegersz [39m]: Sodra tirgo, apm 2% no valstī esošā īpašuma.
Varbūt, nopirks cits(kaut neticu) "pensiju fondu admistrētājs".
Vēl pēc 5-10it gadiem tas maksās vēl reiz 5, ja ne10 reizes dārgāk.
Tāpēc saku, jāpērk Latvijas valstij! Viss tik vienkārši. Vienreiz jau aplauzāmies, "zaudējām" naudu uz šīm zemēm.
dakterp, 14.janvāris 2025, 23:28
Es tak nevienu mirkli neapšaubīju, ka valstij vajadzētu izpirkt vai nē!
Es izteicu pieņēmumu, ka LVM šeptē pa melno, jo kam tad citam šādu meža apjomu nodos uzturēt. Kā arī pieminēju ka no visām viņu platībām 10-20% ir lauksaimniecības zeme. (nepieminēju, bet ja valsts to izpērk, tad tā iespējams būs pieejamāka caur LIAA vai kā savādāk)!
Vēlreiz saku lasi uzmanīgāk un kurš ko raksta.Jā, jā, it sevišķi šis Tavs "posts"...
Nezinu, bet man šķiet LVM nofīret ar tūkstoš apakšuzņēmējiem visādus atkatus ir vieglāk, kā aviācijas nozarē, papildus ja tev ir stabila peļņa un rentabilitāte tirgojot valsts koksni, tad arī mazāk skatās uz pirkstiem, ka tur kādi 50-100 miljoni gadā tiek izšeptēti.
Ceļus gan viņi labus mežos taisa, tik kaitina tie stāvie grāvji.
Sviests pilnīgākais.
Ar labu nakti!
dakterp, 15.janvāris 2025, 00:04
jegersz [14.jan]: Sodra tirgo, apm 2% no valstī esošā īpašuma.Jā, jā, it sevišķi šis Tavs "posts"...
Tāpēc saku, jāpērk Latvijas valstij! Viss tik vienkārši. Vienreiz jau aplauzāmies, "zaudējām" naudu uz šīm zemēm.
Es tak nevienu mirkli neapšaubīju, ka valstij vajadzētu izpirkt vai nē!
Es izteicu pieņēmumu, ka LVM šeptē pa melno, jo kam tad citam šādu meža apjomu nodos uzturēt. Kā arī pieminēju ka no visām viņu platībām 10-20% ir lauksaimniecības zeme. (nepieminēju, bet ja valsts to izpērk, tad tā iespējams būs pieejamāka caur LIAA vai kā savādāk)!
Vēlreiz saku lasi uzmanīgāk un kurš ko raksta.
Sodra tirgo, apm 2% no valstī esošā īpašuma.
jegersz [14.jan]: Ok.Stāsts nav par "mērīšanos".
Pēdējais jautājums, personīgi Tev.
Cik Tev ir zeme/meži īpašumā un cik Tu īrē/nomā? Hektāros ir runa
dakterp, 14.janvāris 2025, 23:09
Nav korekts jautājums, jo nav krāniņu mērīšanās!
Bet stipri mazāk kā ir tev.
Ar īri palika švaki pēdējos divos gados, jo pašvaldība sāka pārvērtēšanu veikt un pacelt īres maksu daudzkārtīgi, kas ne vienmēr ir adekvāta, ja atsakies, tad veic izsoles pārdodot, ja nepārdod izsolē, tad atkal izsoli uz īri. Un te iet runa par salīdzinoši maziem gabaliem, nevis lieliem viengabaliem!
Ok.
Pēdējais jautājums, personīgi Tev.
Cik Tev ir zeme/meži īpašumā un cik Tu īrē/nomā? Hektāros ir runa
dakterp, 14.janvāris 2025, 23:09
jegersz [14.jan]: Es vēlreiz atkārtošos.Ok.
Neiet runa par hektāru!
Sodra runā un ir atklāti diskusijai 100os un vairāk ha.
Pareizāk teikt, bija atklātu. Šodien , tirgojam visu un uzreiz
dakterp, 14.janvāris 2025, 23:02
Lasi uzmanīgāk! Visi zina par ko šodien ziņās raksta par Sodru.
Es vēlreiz atkārtošos.
Neiet runa par hektāru!
Sodra runā un ir atklāti diskusijai 100os un vairāk ha.
Pareizāk teikt, bija atklātu. Šodien , tirgojam visu un uzreiz
dakterp, 14.janvāris 2025, 23:02
jegersz [14.jan]: Kļūdies, atkal.Nu nē!
Kā reiz, "tīro" lauksaimniecības zemi, viņi jau labu laiku kā iztirgo. Arī pa maziem gabaliem/hektāriem.
Šodien runa iet par kopējo pārdošanu.
Jūti atšķirību?
dakterp, 14.janvāris 2025, 22:15
Dakter, kurš te visu zina!
Nekļūdos, bet tu kļūdies, jo tieši ar Sodru aizpagājušajā gada pavasarī runāju par vienu lauksaimniecības zemes gabalu, jo viņi no saimnieka nopirka kompleksi visu īpašumu, kas sastāvēja no meža, lauksaimniecības zemes un dzīvojamās mājas ar visu pieguļošo, gabali bija jau sadalīti un tad ierubīja, ka lauksaimniecības zemi tirgos ne mazāk kā 5k€/ha un ar noteikumu, ka vismaz daļu var arī uz otru pusi barterī sedz ar kādu meža platību, beigās nevienojāmies un es pašvaldības izsolē izpirku citu zemi un beigās pat lētāk un labāku, bet pāris km tālāk.
Es esmu diezgan pārliecināts, ka viņiem līdz kādi 20% pat tagad ir lauksaimniecības zemes. Un tā tie fondi visi strādā, jo viņiem abida ka pie lauksaimniekiem ir mežu audzes pie kurām netiek klāt.
Tā lūk!
Kļūdies, atkal.
Kā reiz, "tīro" lauksaimniecības zemi, viņi jau labu laiku kā iztirgo. Arī pa maziem gabaliem/hektāriem.
Šodien runa iet par kopējo pārdošanu.
Jūti atšķirību?
dakterp, 14.janvāris 2025, 22:15
jegersz [14.jan]: Sodra, vismaz vairākumā īpašumu, ir sastādījuši jaunaudzes. Pat izstrādāja aizaugušās lauksaimniecības zemes un apstādīja.Kļūdies, atkal.
dakterp, 14.janvāris 2025, 21:51
Tikai tās, kas nav meliorētas un arī tas nav tik vienkārši, jo mūsdienās, tad cits līdzvērtīgs gabals jāizstrādā un jāpārvērš lauksaimniecības zemēs.
Visi šie fondi sēž uz diezgan daudz lauksaimniecības zemēm un nelaiž tirdzniecībā, izņemot mainot pret mežu.