Jon-Hill [12:12]: https://www.tvnet.lv/8176523/airbaltic-padomes-maina-esosaja-situacija-ir-nepieciesamas-citas-kompetences-norada-ministrija
.. lasu un pieķeru sevi pie domas, ka mani uzskata par pilnigu idiņu !! :(Vienkārši valsts pieņem darbā cilvēkus un dod nelimitētu uzticības kredītu.
Kad ir tik lielas problēmas, ka jau jāatbild ministrijai, tad sāk auditēt darbības. Nenotiek iekšējā kontrole iekšējo risku mazināšanai (gan jau uz papīra kaut kur eksistē). Ja netiek tekoši monitorēta padomes darbība, tad arī rodas visatļautība.
Satiksmes Ministrija, nomainot padomes cilvēkus, radīs tikai iespējamu īslaicīgu pozitīvu efektu, bet sistēmas kļūdas (apzinātas vai neapzinātas) paliks tāpat. Jāmaina vadība visos līmeņos.
Ja tik bezatbildīgi vadītu privāto uzņēmumu, tad ātri varētu iet uz likvidāciju.
Cope321, 21.janvāris 2025, 13:24
Vairāk jau izskatās, ka valdība zināja, padome zināja un tā informācija par obligācijām bija publiski pieejama.
Padome ir laba barotava un te izskatās šūmēšanās ir veikta, lai nevis ko uzlabotu, bet lai nomainītu padomi un ieliktu jaunus savējos.
Kad ieliks, tad redzēsim, kas pasūta mūziku.
Es nesaku, ka nevajag mainīt padomi vai valdi, bet man viss tas šķiet saspīlēts tieši tagad speciāli pirms IPO.