Manā skatījumā sulīgākie saldākie ir astrahaņas .
Un Latvijas zemenes uzskatu par stipri pārvērtētām. Smalkas, skābas . Smarža nu tā.
RaimisD, 13.janvāris 2024, 16:51
Krievos, kad učebkā vēl biju, mūs aizsūtīja uz Šķirotavu vagonu izkraut :D Garšīgi arbūzi bija.
Par zemenēm daļēji tiesa, ir mums lielas, tumši sarkanas ogas, kuras var turpat dobē saēsties, bet lielākoties jā, prasās saldākas.
Visam vajag pamainīt zemi un sūdu uzmest. Kartupelim it sevišķi. Kautvai, atceros, ka stādījām Adretu - miltains garšīgs kartupelis. Tagad tirgū no lielzemnieka nopērkot, tāds pats ūdeņains kā visi citi. Rudenī tirgū no viena nopirku maišeli, vārot plīsa miza, garšīgi, miltaini kartupeļi, kā jaunībā, kad tādu karstu ar tikko kultu sviestu virsū, neko klāt nevajadzēja.
Pavasarī pāris vagas jāiemet, tik laba sēkla jāatrod :)