Šodien pakuģoju pa z-galu.Mani mānekļi tika ignorēti,bet saliņas galā pie tilta dažs labs tika pie iespaidīga asaru loma.Man kaut kā neveicās,laikam tā īsti nepieprotu.Tomēr 7 gab.nokļuva kulē.
Šodien testējām gan ezera vidusdaļu (ja nemaldos, to sauc par Zudovu, bet varat palabot, ja kļūdos), gan piegulošos grāvjus. Ezerā lielākā 2,7 kg (uz Rapalas x-rap 8 cm, Gold) plus vēl vairāki mēri un zemmēri. Grāvjos viennozīmīgi sportiskā zemmēra (40-50 cm) īpatsvars - nepilnas stundas laikā vairāk par 10. Aiztināmies pirms paša negaisa...:D
Labākajās vietās. Ir gan tā, ka no dambīša nav tāpat kā iebrienot, bet to nevajadzēja uzreiz uztvert, ka nav jēgas iet. Īpaši jau maijā =) Trāpīties var smukas līdakas.
Tikai obligāti mētā uz pilsētas pusi, jo otrā pusē mēra līdaku īpatsvars ir krietni mazāks, bet zemmēru - krietni lielāks :D:D
ej uz dambīti, mētā uz pilsētas pusi un tur jau kādu mēru izmānīsi =) Savulaik tur sagūstīju 5.8kg līdaku, ir vairākas ap 3kg bijušas, daudz 2kg.
No laivas, protams, labāka cope, bet maijā un jūnija sākumā tur līdakas arī labi ņem. Jūnija beigas, jūlijs pavisam švaki, tad jau dzīvība sāk parādīties tikai augustā :)))
Ej vairāk uz galu - aiz trešā izcilņa. Un mētā, mētā, mētā :)))
Vakar Liepājniekā copējot rajonā starp Reiņu sūkņu staciju un lielo trubu, redzējām roni!!! Kustoni redzējām vismaz četri cilvēki (2 laivas). Pielaida sev klāt apm. uz kādiem 25-30 metriem, grauza līdaku, spriežot pēc līdakas galvas izmēriem, vismaz 1,5 kg zivteli... Nepietiek, ka "maliķi" ezerā strādā visādus s...dus, vēl ar šitādu konkurentu jācīnās.
Šodien pa Reiņu galu normu savilkt varēja, tik cik izmērs palielam tikai sportiskais. Lielākā ap 2 kg. Viena paturēta, pārējās turpina paaugties. Līmenis ļoti zems, pat uz kādu zemūdens akmeni uzdūrāmies netālu no Bārtas ietekas uz "sporta laukuma" pusi!!!
Šodien man lielākais ap 700 grami, nebija līdzi asaru rīki, nācās uz līdaku mānekļiem ķert :D Daudzi strīpaiņi nāca līdzi mānekļiem un pētīja, kādus mošķus viņiem tur piedāvā, pat sebiles stick shadd :D Kad aprunājos ar blakusesošajiem copmaņiem, tad arī teica, ka smuki asari trāpoties. Ja būtu līdzi mazgumijas un attiecīgi rīki, tad domāju, ka labi varētu savilkties =)
Šodien izskatās, ka Liepājniekā uzdarbojās asari. Bez daudzām līdakām, kuras visas kā nomērītas 50 cm plus mīnuss 2 cm, trāpījās tiešām smuki asari. Konkrēti mums lielākais (MrDaniic pieveica) 840 grami, bet baumo, ka bijuši arī lielāki. 300-500 gramīgie bija tāds standarts.
Sezona tika labi atklāta. Man 3tras atlaistas. Kolēģim 6 atlaistas. Kapēc visas atlaistas, tādēļ, ka acumērs piekliboja :D Nomērījām tikai pēdējo līdaku, kurai bija 49cm. Apmēram 80% bija lielākas pirms tam. Vēl daudz copju, kad pēc 10m aiziet un arī labi eksemplāri bija tādi. Tādas copes ap 20 kopā ar pārinieku.
Daudz kuriozu situāciju. Katram ar pārinieku pa līdakai un abas vienlaicīgi uztaisa svecīti. Gaisā sasitās kopā un mans džerks paliek viņa līdakā :D
Vēl arī paņēma viena paliela. Kādi 10m pavilkti un aiziet atstājot vizuli siekstēs. Parausta, parausta un vizulis brīvs, bet momentā otra galā.