Lielupe

sienaazi - es ietektu pamēģināt "firmas" noslēpumu - nākamajā pavasarī no tiem pašiem upeņu krūmiem sašķin pirmās mazās lapiņas, kad tās 1...1,5 cm garas aptuveni. Spiritusu virsū un tumšā skapī iekšā. Burrrvīga smaragdzaļa krāsa un burrrvīgs aromāts būs dzērienam. Tik max 1,5...2 dienas turi, vairāk nevajag, tad zaudē krāsu un paliek brūns. Arī no gaismas jāsargā.
Cukuru pēc tam līdz vēlamajam saldumam. Rekomendēju bērt nevis cukuru, bet iepriekš savārīt cukura sīrupu ar ūdeni - feināk sajaucās. Prozit! :)
18.jūlijs 2011, 16:28 | links
 
Eu, toč sienaazi!:)) Man viena dakterīte pazīstama:DDD
18.jūlijs 2011, 16:13 | links
 
Pfālinka:)) Upeņu vietā aronijas ar ķiršu lapām. Virsū paštaisītais- tāds uz 70 grādiem:))
18.jūlijs 2011, 16:12 | links
 
kilka, ja peecaak sakrata, nav tik traki.
boroda, tev tak jaabuut kaadai maasinnai ar krustu pieree paziistamai.
aizej uz poteem un sarunaa :))))))))))
18.jūlijs 2011, 16:12 | links
 
Es kā vecs čīmičis rekomendēju spirtu liet max 70 grādīgu, savādāk viss labums no ogām nenāks ārā. Respektīvi ureiz atšķaidīt, nevis ieliet ūdeni un tad uzgāzt tīru spirtu virsū. Kādreiz institūtā baigie konkursi notika par labākajiem ličierīšiem :)))
18.jūlijs 2011, 16:09 | links
 
Sienaazi, kur tu spirtu dabon? Veikalā prasīju, teica, ka nav!:))))
18.jūlijs 2011, 15:57 | links
 
sienaazis

Paldies par receptīti.
18.jūlijs 2011, 15:52 | links
 
Par taam daamaam it seviskji japiekrit :))
Man sogad pat pasas ogas salasija, lai uztaisot to pasu upeniiti, ko pagajuso reiz :)
18.jūlijs 2011, 15:49 | links
 
Plauktā dārgi, šādi sanāk kudi lētāk un garšīgāk, turklāt dāmas dzer un prasa vēl :)
18.jūlijs 2011, 15:49 | links
 
gan jau tada pati recepte :) vecfaters visu taisa vinus. kandza (labak dzeru nekaa to kas no plaukta nak _
18.jūlijs 2011, 15:41 | links
 
pēc cukura visu burku ar upenēm piepilda un tad stipro pa virsu.
18.jūlijs 2011, 15:37 | links
 
Lai 5 reiz nav PM jāsūta.

Ja nu gadienā kādam interesē.

1. Burka stikla 3 l
2. H2O 150 ml
3. Cukurs, bet ne cukurniedru 500 g
4. Upenes

Burku pieber līdz pusei ar upenēm, tad visu cukuru, pakrata lai sabirst, pielej ūdeni un pārējo spirtu, vāku virsū un uz 40 dienām skapī. Pēc tam nolej, upenēm atkal virsū cukuru un ūdeni un pēc 40 dienām atkal būs, tiesa vairāk večiem, jo būs stiprāks.

Pirmais sanāk tāds, pēc kura nemanot mēle sāk kulties pa muti ne tikai dāmām :))))))
18.jūlijs 2011, 15:36 | links
 
Tavu neesmu provejis bet vecateva gan. Nezinu kam labaks vai sliktas par to nestridos. bet garshoja traki labi :) salds bet stiprs. viltiiga dzira :)
18.jūlijs 2011, 15:26 | links
 
1,5 L ĻOTI GARŠĪGS padzēriens, kas ir provējuši, tie apliecinās :) Vakar 3 L*4gb, šodien centīšos tikpat, finālā ceru virs padsmit ielikt.
18.jūlijs 2011, 15:23 | links
 
Lasi taa pavairak . cik tad no tas 3l burkas sanak bez biezumiem. tikai iesildities :)
18.jūlijs 2011, 15:20 | links
 
Lucky, straume liela, tiko sievai zvaniiju, D dzen uz leju vēljoprojām, viļņi esot kā jūrā.

Nezinu kā Jūs, bet es šodien turpināšu lasīt upenes gardajam padzērienam :)
18.jūlijs 2011, 15:13 | links
 
Mosh uz vakarpusi jaizbrauc pasedet :) slinkums aireties :)
18.jūlijs 2011, 14:27 | links
 
Sienāzi, kā ir ar straumi upē. Piektdien bija tāda, ka dabūju dot ručkā, citādi stāvēju gandrīz uz vietas. Kaut kas nepieredzēts vasaras vidū.
18.jūlijs 2011, 13:48 | links
 
Lucky, nepalīdzēs, arī man pašlaik ir pašvaki, ja vēl ierubīs tos + 33, tad droši var sievas un bērnus vest uz jūru.
18.jūlijs 2011, 11:55 | links
 
Jā, zivtiņa pilnīgi neaktīva. Biju pāris rezes velcēt. Tikai viena aizbrauca uz mājām. Tā vai nu zemmēri, vai vispār tukš. Varbūt jāpāriet uz sienāža metodēm?!
18.jūlijs 2011, 11:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager