Zivju pagatavošanas receptes

Bums kā gatavo ogles?
9.novembris 2010, 18:08 | links
 
200 l mucā
9.novembris 2010, 19:07 | links
 
Nu lūk! Bums arī atzīst applaucēšanas derīgumu gļotu atdalīšanai. Skaista bilde - vot šitie ir riktīgie, nevis kam apkārt ceptu gļotu ļerpata :)
9.novembris 2010, 19:27 | links
 
Bums ja var tad nedaudz sīkāk?
9.novembris 2010, 19:30 | links
 
Nu ja iet runa par kokogļu iegūšanu, tad droši prasi gūgles tantei :) tā ir diezgan vienkārša, bet "atbildīga" procedūra, galā iegūsi vis īstāko ogli.... galvenais, lai pie degšanas skābeklis nav klāt....

Kad biju jaunāks pat samaksāju "semināra" naudu par kokogļu iegūšanu :) bet laikā attapos, ka tā receptūra nav īsti peļņas gūšanai...
9.novembris 2010, 19:38 | links
 
Pielādēju 200 l mucu ar bērza malku -klucīšiem .No apakšas piededzinu kad ir aizdedzies noslēdzu visas gaisa piekļuves vietas/ar zemi no apakšas no augšas ar metāla vāku /Nākošā dienā ir spainis ar darvu un trešdaļa mucas ar oglēm -kvaitatīvām.Process var arī aizņemt ilgāku laiku Bet tas lieku darbu neprasa kūp un kūp.Ja negribu ķēpaties izmantoju tās ogles kuras ir palikušas no kūpināšanas mucā./beidzot kūpināšanu vienkārši savācu sagruzušo malciņu-iznāk ābeles ogles/
9.novembris 2010, 19:44 | links
 
Nja, gaidīju Buma atbildi, vīrs zina ko raksta....Ne asakas Bums ! Lielos daudzumos biku savādāk to dara, bet ..viss OK....Vectēvs kalējs, biku ieskaloja par šo un to , nu tēvs ar :)
9.novembris 2010, 19:49 | links
 
lai kvalitatīvi izceptu 7-10 kg nēģu ir jāpatērē 2 maisi ogļu kuru cena par 1 ir 2.03 sant
rēķinam
1 kg nēģu maksā 3-3,50
2.ogles 4.06
3.elektrība
4.gala produkts no 10 kg nēģu iznāk 7.2 kg
tātad 1 kg pašizmaksa sanāk
35+4+1=40 ls par 7 kg
Rezultātā 1 kg gatava nēģa pašizmaksa sanāk 5,71 ls Izdevumu samazinājums var būt tikai uz iepirkuma cenu un oglēm uz cita vairs naf kur. Tāpēc šī prece tiek gatavota tikai ģimenei un čomiem /tā ka čomu ir daudz 7 kg tiek notiesāti momentaļno/:DDDDDDD
9.novembris 2010, 19:59 | links
 
Ja no rokas pērk, tad baigā cena , tad Liepājas tirgū pat var lētāk sanākt ....2,5-3,5(dzīvi) ls/kg....
9.novembris 2010, 20:03 | links
 
Ja par 2,5 jābrauc uz Liepāju :))
9.novembris 2010, 20:04 | links
 
Bums-visi nēgus neēd, man čoms tos mēslainē meta(zvejnieki pa pliku velti deva viņa sievai ) :))Tā ir gaumes lieta, ta pat kā zuši....
9.novembris 2010, 20:05 | links
 
Carnikavā vienu brīdi bija pat 5 ls par kilogramu /dzīvie/
9.novembris 2010, 20:06 | links
 
pa 2,5 ls beigti negi, dzīvi 3,5 ls- tirgū :)) Kad man Rīgas cenas pateica, domāju biznesu taisīt :))
9.novembris 2010, 20:07 | links
 
Baigie skrullētaji :))
9.novembris 2010, 20:08 | links
 
Jūrā ķertos tiešām var mest vistām Nēģa izmantošana pārtikā ir tikai nārsta laiks ,kad šis kustonis beidz baroties.Mīti ,ka tas upēs ēd liķus ir absurds ,jo iepeldot saldūdenī tā barošanās trakts izbeidz savu darbību.Par nēģa dzīvi jūrā nemāku teikt ,bet domājams ,ka neviena vien zivs un kāds siltasiņu dzīvnieks/cilvēks/ ir trāpijis nēģim par barību.Parasti jūrnieki ir nēģu neēdāju rindās.Laikam dzīvē šo to redzējuši :DDDDDDD
9.novembris 2010, 20:13 | links
 
Butes ņem no zvejniekiem pa 20 s, tirgū lielās iet pat līdz latam.....uzcenojums maigi sakot 3 reizes, ...jasatiek kaimiņs, tas Pīļu ostas grīvā nēgus ķer:)
9.novembris 2010, 20:15 | links
 
Tā Bums nevar teikt, nēgis ir labi ēdams, to ka kāds neēd ir tikai aizspriedumi, tas nāk uz nārstu un nebarojās vairāk...Esmu ēdis arī Carnikavas nēgus, man atsķirības nebija ....Gribēju minēt ka laši un vējzivs tajā mēslainē arī bijuši :)))
9.novembris 2010, 20:20 | links
 
bums
ko Tu dari ar darvu, kas radusies ogļu dedzināšanas procesā?????????
9.novembris 2010, 20:48 | links
 
Bums visu cieņu tev ..... bet nu vecīt nedakšo ka ogles sev taisi :)))
9.novembris 2010, 20:59 | links
 
Daudzi arī neēd mēlīšu salātus, jo nevarot ēst to, kas citam mutē bijis.
9.novembris 2010, 21:06 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager