Zivju pagatavošanas receptes

Karpa ir viena no vairāk gatavotajām zivīm cepeškrāsnī, variantu ir milzum. Jājautā, ko tad pašm gribētos? Savādāk, kādu stundu varētu drukāt tās karpu receptes :))
1) ar ingveru un čili,
2)pildīta ar dārzeņiem,
3)ar kapātiem zaļumiem un ķiploku.
26.decembris 2011, 18:45 | links
 
es karpu vai līni parasti gatavoju šādi;
atsevišķi sacep sīpolus
karpu sadala porciju gabalos, apsāla un cep uz pannas gandrīz gatavu
tad pīlē vai katliņā kārto pa kārtām karpu,ceptos sīpolus un pa virsu skāba krējuma un majonēzes maisījumu, tad atkal visu no sākuma. Pasutina kādu brīdi, kamēr gatavs.
Par proporcijām , ko un cik, neprasiet, visu lieku un daru uz aci, kā sak.
26.decembris 2011, 21:11 | links
 
vinnij - 3 variants:)
27.decembris 2011, 10:36 | links
 
ja liec pareizu ķiploku tad zaļumi neko nevar papildus iedot garšai, tikai jūrassāls un citronpipari,ja ķinieti, tad cita lieta, bet galvenais to zivi pēc atvēršanas nemazgāt, un cepot nezaudēt sulu
27.decembris 2011, 11:46 | links
 
tur jau tā kļūda laikam, ka griezu iekšas ārā no vēdera, cik saprotu vajadzēja caur muguru visu to darīt?
27.decembris 2011, 13:29 | links
 
Receptei vajag :
1)pētersīļus ,
2)dilles,
3)puravus,
4)ķplokus.
Visus šos labumus smalki sakapājam, pievienojam mazliet eļļas, laima sulu, cukuru (pietiks ar vienu ēdamkaroti, 20g).
Notīrītu karpu pārgriež pa muguru, galvu ieskitot. Obligāti izņem žaunas. Zivi apsāla un pārkaisa ar maltajiem pipariem un kaltētu baziliku. Izklājam foliju, liekam virsū zivi, pārklājam ar zaļumu maisijumu. Liekam virsū otru folija kārtu. Jāsakārto tā, lai apakšējā kārta veido vanniņu, liek virsū otru kārtu un krāsnī iekšā. Krāsni iepriekš uzsildam, grādus vajag kādus 150-180, atkarībā no krāsns.
Lai labi garšo :))
27.decembris 2011, 17:05 | links
 
Vinnij muguras asaku ņem ārā, vai vienkārši pārgriež gar muguru?
Paldies
27.decembris 2011, 18:10 | links
 
kapēc gan asaka būtu jācep?
27.decembris 2011, 18:15 | links
 
Pats asakas ņemu ārā, esmu gan redzējis, ka citi tā nedara. Muguras asaku izņemu, ribas izraustu ar plaķenēm. Ir speciālās pincetes bet tās bieži noslīd un nolauž asakas. Tāpēc, plaķenes :))
27.decembris 2011, 19:10 | links
 
Vobšem - notīra līdaku, nelielas spuras var atstāt - sāli - un uz pannas ! Šī no priekiem pat tev pamās ! Lai labi garšo

http://www.youtube.com/watch?v=IbOORShZNBs
29.decembris 2011, 15:45 | links
 
ieraudzīju Vinniju aiz stikla, gribēju uzvaicāt, bet nepaspēju:(

Zivs/karpas uzlējums, šodienai derētu, ehh kā!Pat siekalanoskrēja. Vēl ar mārrutkiem, Hmmm

Tā ir, cilvēki dzīvo šodienai, nedomājot par rītdienu.
1.janvāris 2012, 23:49 | links
 
Kur Tu mani redzēji ai stikla?
2.janvāris 2012, 12:05 | links
 
nea, Vinnij, tās nebija "Jēkaba kazarmas"!
2.janvāris 2012, 13:37 | links
 
Vai kādam no klātesošajiem nav kāds pārbaudīts paņēmiens, kā nesmirdīgi taisīt voblas dzīvoklī (bez balkona)?
Esmu lasījis dažādus krikumus par ietīšanu avīzē un ledusskapī likšanu, bet tas viss drīzāk bija tādā teorētiskā līmenī.
Bet voblas gribās, a kaltēt - īsti nav kur :(
27.janvāris 2012, 13:12 | links
 
Kāds nav mēģinājis kūpināt salaku(stinti)?Viņa pirms kūpināšanas jāķidā,vai kūpina tāpat kā reņģi-netīrītu?Vai varbūt tomēr labākais ir Buma variants ar marinēšanu?
12.februāris 2012, 09:54 | links
 
Kūpina tā pat kā reņgi
12.februāris 2012, 10:07 | links
 
Jankar.Es viņas kūpinu uz resti, neķidātas.Pirms kūpināšanas samaisu ar sāli.Miljons.Man patīk.
12.februāris 2012, 10:12 | links
 
drl-
Voblu dz'ivokl'i jau divas ziemas gatavoju bez probl'em'am virtuv'e.P'ec tam , kad zivis atm'erc'e un atmazg'a p'ec s'al'i'sanas , lieku t'as uz kartona pamatnes(no jebkuras pabiez'akas kartona kastes) , kas nokl'ata ar av'iz'em s'akum'a ar vienu s'anu(20 min.) , p'ec tam pamainot av'izes un apgrie'zu zivis ar otru pusi , lai no virspuses paz'ud lielais mitrums.P'ec k'ada br'i'za nomainu av'izes tre'so reizi un salieku uz kartona jau nedaudz ap'zuvu's'as zivis un kartonu uz nakti nolieku virtuv'e pie radiatora zem'e. No r'ita zivis jau ir tik t'alu ap'zuvu'sas no 'arpuses, ka t'as var likt ar to pa'su kartonu aug's'a uz virtuves aug's'ejoem skap'i'siem (man starp skap'i'siem un griestiem ir neliela atstarpe) un t'al'ak pirmaj'as dien'as ivienu reizi dien'a apgrie'zu t'as zivis uz otru pusi un vajadz'ibas gad'ijum'a pamainu av'izes zem ziv'im.Apm'eram p'ec ned'e'las var doties uz bodi p'ec alus.
Dz'ivokl''i bez manis dz'ivo v'e tr'is sievi's'ki un ar smak'am nav nek'adu probl'emu.Vien'igais br'idis , kad dz'ivokl'i var just minim'alu zivju smaku ir pirm'a nakts un tikai virtuv'e , bet zivis cen'sos uz pirmo nakti nolikt v'elu vakar'a , lai no r'ita jau viss b'utu izv'edin'ajies.Un peipusa rauda ar ikriem gar'so gan man , gan sievi's'kiem.
P'ec tam pie bild'em pielik'su da'zus foto , lai redz'etu k'a viss izskat'as.
Atvainojos par garumz'im'em - datoram ar latvie'su klaviat'uru kaut kas atgad'ij'as.
12.februāris 2012, 10:46 | links
 
Sveiki copes monstri :))
Piedāvāju jums zivju terīnes recepti.
Samalta zivs 500g,
salds krējums250g,
ķiploki 15g,
pētersīļi15g,
divas olas.
viena paciņa želantīna.
Sajaucam zivi ar olām, kapātiem zaļumiem un ķiploku, pievinojam sāli, piparus un želantīnu. Tad jaucam klāt saldo krējumu ( negāžam visu klāt, lai massa nesanāk par šķidru) pieliekam klāt koriadra sēlas un nedaudz tīrītas ķirbju sēklas.
Massu kārtojam follijā, ietinam veidojot desiņu, aizlokam galus. Liekam karstā cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 min. Kad gatavs, atdzesējam un liekam no rīta uz maizītes un ēdot slavējam pavāru :)) Lai labi garšo!!!!
20.februāris 2012, 11:41 | links
 
vinnij, ka ar zelatinu? Ir vai nav jaizskidina??
21.februāris 2012, 11:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager