Zivju pagatavošanas receptes

Jā sviestiņā ir ņammīgi,bet nju gribās kaut ko savadāku!
1.jūnijs 2012, 16:58 | links
 
Es pārmaiņām izvāru galertu,nelieku nekādu želantīnu-sarec ļoti labi!
1.jūnijs 2012, 21:11 | links
 
ir lidakas filejas no vakardienas copes Babite. Bet pietrukst ideju ko labu uztaisit ? google ar neko labu neatradu...
3.jūnijs 2012, 16:11 | links
 
un taa lai viegli atdalit asakas . Meitene izveliga.
3.jūnijs 2012, 16:13 | links
 
Janka.vēdera asakas jau izfilēt nav problēmas,bet ja biku pačakarēsies tad var arī muguras asakas ar nelielu un asu filējamo nazīti izgriezt ,to dara tā:Ar pirkstu pārbrauc pa filejas iekšējo muguras daļu,sajūt kur iziet muguras asaku gali un tad no abām pusēm izgriež tās apmēram 30 grādu leņķī. Fileja gan nebūs tik skaista,toties spļaudīties nevajadzēs...Pēčāk jau vari panēt,iemērk oliņā un cept.Ja gribās var nedaudz pasautēt krējuma mērcē.Mērci var uzfrišināt ar sieru,sinepēm vai ko citu...
Labu ēstgribu!
3.jūnijs 2012, 17:02 | links
 
Aprīļa CL numura intervijas rakstā bija pieminēta pārtikas vakumēšanas iekārta-tipa ieliec speciālā kulītē ,izvelc gaisu un saldētavā iekšā. Gaļa sausa nepaliekot. Kādam ir pieredze? Un ja tā ir laba,tad kur var tādu nopirkt?
Es te esmu nolēmis beidzot sākt baigi daudz zivju ķert:)))
8.jūnijs 2012, 21:57 | links
 
Atbrauc pie manis, parādīšu. Nesen no UK iepirku. Nokāvu dažas lielās foreles un tagad man jau kādu mēnesi saldētavā guļ viņas vakumpakās. Esmu arī dažas atkausējis un gatavojis. Nav ne vainas....
8.jūnijs 2012, 22:02 | links
 
Ludzu kadu karpas pagatavoshanas recepti.Varbut kadam ir kas ipashi sagatavots?
17.jūnijs 2012, 10:03 | links
 
Ir jau daudz,te tikai pa karūsām,princips jau tas pats!
22.jūlijs 2012, 10:18 | links
 


šis tas interesants, tikai nesapratu to kūpināšanu ar bērza mizu (sākot ar 30. minūti)...pēc tam nav mella mute no darvas?
27.jūlijs 2012, 15:48 | links
 
Labadiena!
Varbūt ir iespējams iemest kādu burkās liekamo salātu recepti?
Izgājšgad Buma un Vinnija kungu ieteiktie lečoveidīgie zalātiņi tiks šmorēti arī šogad. Noprasiet savām "virtuves dekorācijām" savu marinējumu/sautējumu receptes un padalieties ar latvju tautu. Ja nav žēl...
:o))
2.augusts 2012, 12:55 | links
 
1 kg burkāni
1 kg tomāti
1 kg sīpoli
1 kg paprika
1 glāze rīsi
1 glāze eļļas
1 ēdamk. cukurs
1 deserta karote sāls
Rīsus iemērcē uz 1 stundu ūdenī, nokāš.
Katlā ielej eļļu un apcepina sagrieztus sīpolus, pievieno rīvētus burkānus, maisot cepina 5 min.,tad pievieno smalki sagrieztu papriku, maisot karsē 5 min., pievieno sagrieztus tomātus un nokāstus rīsus, pieliek cukuru, sāli un sautē kamēr rīsi mīksti. Beigās garšai pieliek nedaudz ķiplociņu, kārtīgi izmaisa un pilda burkās. Ļoti gardi, pat var ēst aukstus.
Glabā vēsumā. Ja labs pagrabs, glabājas līdz pavasarim.
Lai izdodas un garšo!
2.augusts 2012, 15:34 | links
 
SOS kaa pagatavot sapalus?
LUUDZU kaadu recepti ?
Inaacaas pavairaak uz boilam kjerot karpas ?
3.septembris 2012, 18:08 | links
 
Mans indi ieteiktu vismaz vienu izfilēt un uztaisīt mazsālītu-nav nemaz sliktāks par lasi.
Kūpinātam ar nav ne vainas.
3.septembris 2012, 21:08 | links
 
Karpēnu ap kg gatavo veselus, lielas, чтобы lai labāk izceptos ,gabalojam. ādu nost neņemam - tā sanāk garšīgāk. Atzvīņotu,izķidātu izmazgātu un sagabalotu gabalos karpu (pirms gatavošanas 15-20 min) iemērkt pienā, kurā ir iebērts sāls un pipari (1/4 glāze piena, 1/2 tējkaroti sāls piparus pēc garšas), un tikai pēc tam gabalus izvārtam miltos . Gabalus cept ir vislabāk uz vecmammas čuguna pannas: eļļu nežēlojiet lejiet tik daudz lai zivs gabali būtu līdz pusei tajā. Cepam līdz brūni zeltītai krāsai ādai jābūt nedaudz kraukšķīgai
3.septembris 2012, 22:56 | links
 
Jautājums kā no sīpolu neēdāja:
Ja es salātos, pemēram Bumša lečo vai spulgita receptē, nelieku sīpolus, vai tas stipri ietekmēs gala produkta garšas īpašības?
4.septembris 2012, 20:12 | links
 
ja liek/neliek holandes sīpolveidigos, tad minimali:)
4.septembris 2012, 20:24 | links
 
Labāko recepti zandartam, lūdzu!
13.septembris 2012, 23:07 | links
 
Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties
14.septembris 2012, 08:24 | links
 
Mazsālīts lasis

(es gan nebūšu oriģinālaitors)

Lasītis - vai ir kas klasiskāks no zives ko uzkost ?

Šī zivtele ģeld gan tīrā veidā gatavojot, gan iesālot uzkodai. It kā jau pagatavošana vienkārša un elementāra, bet cik cilvēki mudījas visu sacūkojot ...
Atceramies, jo prastāka recepte, jo skarbāk var kļūdīties !

Daudz nedomājot ņemam badakāsi un dodamies uz lašupi, vai ņemam kuļķenu un ejam uz bodi ...
Sastāvdaļas:
1. Lasis - svaigs un nesaldēts. Cik daudz ? a cik grib - es paņēmu 6kilo "dzīvsvara"
2. Cukurs
3. Sāls
4. Virtuves dvieļu rullis
usjo šīs ir pamatvērtības !

nākamai dienai - sīpols un pipari

Tagad sākam ar pirmo zelta likumu - Lasi zem ūdens neskalo !
tikai un vienīgi nosusinam ar virtuves dvieļiem
šī ir globālākā kļūda ko pieļauj ļautiņi skalojot zivi - pirmkārt zūd smeķis un otrkārt marināde aiziet pakaļā.
Kad esam apslaucījuši zivi griežam galvu nost "zupai,
nogriežam vēderus - cik tālu ? a paši palokam to zivi sajutīsim kur "ribas" beidzas un vēders sākas.
griezam laukā asakas gar pašu "mugurkaulu" taisot iegriezienus
no abām pusēm tā lai asaka "pa vidu paliek"
un tagad ar nazi šņakājot izgriežam "vēdera ribas" atstājot smuku filejiņu.
Ja resnāks gabals viegli iegriežam lai ir kur ievilkties sālījumam.
Tagad gatavojam sāli un cukuru
te var sākt svētus karus par attiecībām sāls:cukurs
aļa 3:1 2:1 1:1 bet globāli runājot - tas viss pie pakaļas
katrs "ar laiku" atrod sev garšīgāko balansu
es parasti uz divām saujām sāls ņemu sauju ar kaudzi cukura,
bet kas ir jāievēro - sāls un cukura maisījumam ir jābūt daudz
jo zivs "uzsūc" tik cik vajag un pārsālīt ir praktiski neiespējami
bet ja trūks, tad gan garšas nebūs
Man šai reizei uz apmēram 3.5 kilo filejas sanāca 200 grami sāls un 100 grami cukura
un rīvējam visu zivtelē iekšā.

Kas attiecas uz zivs gabalu lielumu - es parasti taisu "plaukstas izmērā".
Tagad otra svētākā lieta - zivs iesālīšana,
paskatamies ko apkārt raksta, oj kādi pakaļā tik ieteikumi nav -
ietin marlē - saliec gabalu ar ādu uz āru - ietin plēvē - bļabļabļa,
viss tas ir mazsvarīgi.

Galvenā lieta ir likt traukā tā, lai gabali ir maksimāli tuvu viens otram un praktiski nebūtu "škirbu" starp tiem
un protams visu nežēlīgi kaisam ar sāls un cukura maisījumu.
Jo vairāk sāls un cukura, jo labāk !
Un visu zivtiņu saliekam cieši grāpī + galvas vēderus un asakas atstājam zupai
(izgriežam žaunas no galvām laukā, lai rūgtumu nedod)
Tagadiņ šķīvi pa virsu slogam,
vāku virsū
un ledusskapī "uz nakti" .
No rīta velkam grāpi no auKstāskapja laukā ...
Lūk tajā arī ir spēks, kas izveido zivteli par ņammu !
Tagad ir laiks zivteles gabalus ņemt no marinādes laukā lai "nosusinātu"
Zivteli liekam uz dvieļiem "lai notek"
Pievēršam uzmanību cik gabali ir kļuvuši stingri - uhhh tā kā vajag.
Visu rūpīgi nosusinam ar salvetēm
un traukos saliekot varam glabāt ledusskapī dienas 4-5cas
Njamma gatava !
Tagad katrs ēdam kā gribam vai maizītes vai kā nu kuram ...

tā kā tagad krīze apkārt un laiki ir skarbi
maizītei naudiņas nepietika - tikai šņabulim

izgaršojiet !
14.septembris 2012, 21:15 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager