.
31.janvāris 2019, 15:09 | links
Labsvakars! Dabūjās nu dikti daudz ķīšu. Rezultātā vesela bļodiņa ikru. Vai ir kāds pienācīgs veids kā pagatavot jebšu krāmet tajā pašā zupasspainī iekšā?
abrakadabra, 24.marts 2019, 21:30
Hooked ir pilnīga taisnībam ja jebkura zupa ar krējumu attiecībā 50 : 50 ir ēdama. Mana uztverē tā vairs nav zupa. Ekspermentējiet, un tad kad jūs izvarīsiet zupu un ēdīsiet bez krējuma, tā tiešām būs zivju zupa. Es pieradināju sevi ēst zupas bez krējuma un sapratu, ka tad tu esi sasniedzis visaugstāko pilotāžu zupu vārīšanā, jo patiesi izbaudi galvenā produkta gastronomisko garšu. Nevāriet lielos zupas katlus, bet sāciet ar pareizo izmēru. Dabūt buljonu no liesajām zivīm nav vienkārši, kādreiz nemaz nav virs buljona tauku pilītes. Pamēģiniet pielikt klāt kā garšas uzlabotāju pie pamatzivs, kaut vai saldēta laša, foreles atgriezumus, ja nav tad sliktākajā gadījumā piepilini eļļu bez garšas. Pamatgaršviela ir dille, nedaudz koriandrs graudiņi, melnie pipariņi graudiņi un ar lielu apdomību lauru lapu. Ja par daudz, tad tā nokaus jebkuru garšas niansi. Vēl pētersīļa lapiņu, seleriju ar lielu mēru, var iztikt bez. Sīpoliņu vajag kopā ar burkāniņu tomēr pavisam nedaudz apcept eļļā kurai nav garšas. Nekādus maisījumus, vegetas un tt. Smaržīgo piparu vai citronpiparus nelieku, jo tie nokauj jebkuru garšas niansi. Zivs gaļu pieēdu klāt, iekšā katlā nemetu, gaumes lieta.
Pravietis, 24.marts 2019, 23:00
Ķīši! Precīzāk sakot - ķīsenes. Uz maišeli tik pāris tēvaiņi. Tie ikri ir tik sīki, ka caur metāla sietiņu izberžās sveiki un apaļi.
Ar krēmsieru - mans brokastu favorīts. :)
abrakadabra, 25.marts 2019, 12:50
Sveiki gardēži. Kāds var padalīties ar info par labu vimbas recepti? Doma ir sacept gabaliņos un tad marinādē, bet nav nojausmas par tālāko procesu un garšvielu attiecībām???
Jancux, 20.aprīlis 2019, 12:29
kutis [20.04.19]: Sveiki gardēži. Kāds var padalīties ar info par labu vimbas recepti? Doma ir sacept gabaliņos un tad marinādē, bet nav nojausmas par tālāko procesu un garšvielu attiecībām???Nu es ar tā parasti daru tik ar saldo krējumu, bet nu gribas pamēģināt ko citu:) bet paldies!
Jancux, 20.aprīlis 2019, 12:29
Nemēdzu to saražģīt, veselu notīrītu viegli ieberžu ar sāli un lieku cepamtraukā, pārleju ar skābu krējumu, par virsu ripās apcepti sīpoli un mazliet samaltu piparu maisījumu, vāku virsū un cepeškrāsnī iekšā.
Manējiem un man garšo. :)
skiperis [20.04.19]: PaldiesNotīru, nofilēju sānus, ar pasmagu asu virtuves nazi 45 grādu leņķī sakapāju muguras un astes mīksto daļu vienā virzienā un tādā pašā veidā - pretējā virzienā. Iznāk 90 grādos sakapāts mīkstums un nav neviena mazā asaciņa jūtama. Lai garšo!Paldies!