tāpat, kā dzīvnieku gaļu, zivs gaļu arī ir jānogatavina vismaz pāris h, vislabāk laikam 24 h.
kkas, 3.oktobris 2013, 15:59
Par siltasiņu dzīvnieku gaļu taisnība, zinu īpaši svarīga tā "nogatavināšana" medījumiem, zaķi cik tur diennaktis jākarina pat neķidātu :) Bet zivis gan jo svaigāka jo labāk, ne velti lepnākajiem restūžiem zivis piegādā dzīvas paši zvejnieki ;) Pats arī neskaitāmas reizes esmu pārliecinājies ka pagatavota pirmajā stundā pēc nokaušanas zivs ir daudz gardāka un sulīgāka nekā ja visu dienu noturēta līķa stadijā. Par otrās dienas "svaigumu" pat nerunāšu :) Uzspiediet ar pirkstu uz zivs miesas un atlaidiet(vēlams bez zvīņām), ja paliek bedrīte, zivs vairs nav svaiga, tā sāk sadalīties, tipiska otrās dienas pazīme :)
3.oktobris 2013, 16:30 | links