Zivju zupa norvēģu gaumē.
Apcep uz pannas zeltainus sīpolus, tad liek klāt sagrieztus burkānus, selerijas sakni - sautē kamēr gandrīz gatavi - tad pieliek sagrieztu fenheli un nedaudz pasautē, ņem pannu nost no uguns.
Aukstā ūdenī katliņā liek zivis, uzvāra - noputo, pavāra kādu brīdi, ņem nost un izkāš buljonu.
Buljonu lej katliņā, pieliek laša gabaliņus, dārzeņus no pannas, puķkāposta un brokoļa gabaliņus , puravu, garšvielas (noteikti čilli) uzvāra - pielej saldo krējumu - kad uzmet burbuli, pieliek lobītas garneles, slēdz uguni ārā - gatavs.Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi, kurai uzsmērēta majonēze ar saspiestu ķiploku.
6.oktobris 2012, 15:11 |
links