Zivju pagatavošanas receptes

Grauzdētu cukuru jau pielieto daudz pārtikā.Kopā ar tām bumbieres/ābeles skaidām noteikti tie dūmi ir savādāki,kā bez cukura.Garša jau mainās no dūmiem,ar alkšņiem būs pa visam savādāk-kā ar čiekuriem!
23.marts 2012, 09:08 | links
 
Sakiet, a ko dod tas cukurs pa stūriem šajā klipā "22.marts 2012, 19:18"? Vai izkūstot tas nepiedeg?
23.marts 2012, 08:50 | links
 
Peipusa rauda tāpat der kotletēm,tīri,mal ,mizo ķiplokus,speķi vari malt klāt utt. Taisi kotlešu masu,un uz pannas virsū!
22.marts 2012, 22:27 | links
 
Vai tiešām pēc buma receptes zivis jākarina ar astēm uz leju? Kāpēc man liekas, ka astes uz augšu, galvas lejā?:)
22.marts 2012, 22:10 | links
 
Vai kāds no Peipusa raudām ir taisījis kotletes? Ir doma pamaigināt - tikai recepti derētu, tiko man tādu nemazu maisiņu ieveda..
22.marts 2012, 21:30 | links
 
,atliek tikai noķert!
22.marts 2012, 19:18 | links
 
Visi gudri stāsta kā jātaisa vobla, bet kā viņu ēst -no galvas vai kājām - neviens nesaka. :))

šeit tad nu ir pamācība http://www.gazeta.lv/story/9559.html
16.marts 2012, 13:17 | links
 
bikiņ kļūdījos ar adresi.. sorry http://www.youtube.com/watch?v=zdxFRA2Ebx4
15.marts 2012, 18:35 | links
 
karčeram ir spēks:)...
15.marts 2012, 18:21 | links
 
Redz kā tīra zivis.......
http://img.youtube.com/vi/zdxFRA2Ebx4/0.jpg
15.marts 2012, 18:20 | links
 
 
Nu paldies, bet beigās runa aizgāja par žāvēšanu? Mēģināšu pielikt to normu.
14.marts 2012, 22:02 | links
 
Atkārtošana - zināšanu māte :D N-to reizi citējam Bumu:
--------------------------------------
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts

-----------------------------------------

Jāpiebilst ,ka ar cukuru tikai ziemas zivis var sālīt un līdz aprīļa beigām ,kā parādās mušas Tad tikai marles mājā un bez cukura.Personīgi voblā gatavoju tikai ziemas raudas
-----------------------------------------
14.marts 2012, 18:18 | links
 
Tonton , paskaties sadaļā Viss kas no Buma , nesen bija sīki un smalki .
14.marts 2012, 18:15 | links
 
Kaut kur pa ausu galam dzirdēju, ka voblas sālot jāpieliek cukurs. Sakiet kādās proporcijās un ko tas dod? Parasti nekad neliku, gribās uzzināt.
14.marts 2012, 18:04 | links
 
Asaru fileja...
7.marts 2012, 20:26 | links
 
ir grāmata Уклейка.Pilnīga enciklopēdija par šīs zivtiņas ķeršanu visos gada laikos Liekas ka rezeptes arī bija iekšā
5.marts 2012, 07:54 | links
 
Duxxx-----Paņem ielej sautējamā traukā eļļu, piperus, un citu garšīgo vielu, samet apsālītās vīķenes un sautē ....Pie eļļas var pieliet klāt ūdeni vai kŗejumu, kečupu, bet tad ir pavisam kas cits :)
5.marts 2012, 07:32 | links
 
4,5,6dien Kallastē pie akmeņiem pa labi ap 3km visi ganījās un vai ķērās visiem tik ļoti labi? viens vietējais izpļāpājās par vietu ar mega asariem tepat pie "krasta", pats pamēģināju, nu daži 500gr. bija tur, bet vairāk tā arī nedabūju, uz bļitku neķeru vēl, nezinu vietas,jo bez tām lielos neatrast, bet kooardinātes IR,ja kāds grib pamēģināt varu iedot, neatteiktos ar no kādām kooardinātēm kallastē-patīk liela rauda un sīgs :D :D :D
4.marts 2012, 23:41 | links
 
kautkad senāk bija iemesta recepte par eļļā sautētām vīķēm - nekādi nevaru atrast! Varbūt kāds var padalīties ar padomu???
25.februāris 2012, 17:14 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager