Zivju pagatavošanas receptes

Nja, gaidīju Buma atbildi, vīrs zina ko raksta....Ne asakas Bums ! Lielos daudzumos biku savādāk to dara, bet ..viss OK....Vectēvs kalējs, biku ieskaloja par šo un to , nu tēvs ar :)
9.novembris 2010, 19:49 | links
 
Pielādēju 200 l mucu ar bērza malku -klucīšiem .No apakšas piededzinu kad ir aizdedzies noslēdzu visas gaisa piekļuves vietas/ar zemi no apakšas no augšas ar metāla vāku /Nākošā dienā ir spainis ar darvu un trešdaļa mucas ar oglēm -kvaitatīvām.Process var arī aizņemt ilgāku laiku Bet tas lieku darbu neprasa kūp un kūp.Ja negribu ķēpaties izmantoju tās ogles kuras ir palikušas no kūpināšanas mucā./beidzot kūpināšanu vienkārši savācu sagruzušo malciņu-iznāk ābeles ogles/
9.novembris 2010, 19:44 | links
 
Nu ja iet runa par kokogļu iegūšanu, tad droši prasi gūgles tantei :) tā ir diezgan vienkārša, bet "atbildīga" procedūra, galā iegūsi vis īstāko ogli.... galvenais, lai pie degšanas skābeklis nav klāt....

Kad biju jaunāks pat samaksāju "semināra" naudu par kokogļu iegūšanu :) bet laikā attapos, ka tā receptūra nav īsti peļņas gūšanai...
9.novembris 2010, 19:38 | links
 
Bums ja var tad nedaudz sīkāk?
9.novembris 2010, 19:30 | links
 
Nu lūk! Bums arī atzīst applaucēšanas derīgumu gļotu atdalīšanai. Skaista bilde - vot šitie ir riktīgie, nevis kam apkārt ceptu gļotu ļerpata :)
9.novembris 2010, 19:27 | links
 
200 l mucā
9.novembris 2010, 19:07 | links
 
Bums kā gatavo ogles?
9.novembris 2010, 18:08 | links
 
Lietoju tika bērza un melnalkšņa ogles .Ogļu pagatavošana priekšdienām ir ļoti vienkāršs process un nav nemaz tik darbietilpīgs.Ar pirktajām produkts sadārdzinās un nav ticības ,ka tajos maisos ir man vajadzīgā prece.
9.novembris 2010, 18:03 | links
 
Tas ir p....c traks var ar Tevi Bums palikt,aš siekalas satecēja:)
9.novembris 2010, 17:55 | links
 
Recepte ir viena ,tā pati kura bija pirms 100 gadiem Vienīgā atšķirība ,ka neķidāju./Nu ļoti izšķērdīgi tie senči bija/ :)
9.novembris 2010, 17:52 | links
 
Viepli cauri jau ir Pašam knapi puskilo palika .Ceturtdien atkal jābrauc pie zvejniekiem.Diemžēl vairāk par 10 kilo iedot nevarot.Ņeuspel na razdaču.Carnikaviešiem esot maķenīt lielāki,bet arī dārgāki Dolesgala zveiniekiem jau ir gruntīgāki noņēmēji es ar saviem apjomiem varu pienest ūdeni.;)
9.novembris 2010, 17:49 | links
 
Tikai pie plaucēšanas no nēģa atdalās tā dzeltenīgā gļota./temperatūras ietekmē tā paliek dzeltenīga/Praktiski visas grūti tīrāmās zivis es talkā ņemu karstu ūdeni-ļinis ,zutis ,nēģis
9.novembris 2010, 17:45 | links
 
Bums, kad būs degustācija?
:)))
9.novembris 2010, 17:42 | links
 
Bez tējām un kapējam želantīniem un citieām suslām :)
9.novembris 2010, 17:42 | links
 
Tie apakšējie ir M.Rītiņa cepti :DDDDD
manējie ir šie 2 x brucināti un plaucināti
Tie ir tikko noņemti no oglēm Nākošais etaps suta
vienīgā garšviela ir sāls.Dotajā mirklī tiek likti uz maizes un smeķēti.Atsauksmes dižas.;)Ja cepiens ir ar fušieri tad gals nevar labs sanākt.
9.novembris 2010, 17:40 | links
 
kilka

absolūti nē - plaucēšana neko nekaitē.
8.novembris 2010, 10:29 | links
 
starp citu, zemāk redzamā buma bildē, manuprāt,
kā reizi ir redzami nepietiekami notīrīti nēģi - notīrīti nēģi pēc cepšanas ir gludi un tiem apkārt nav raksturīgās viegli atdalošās gļotu kārtas.
8.novembris 2010, 10:29 | links
 
Vai pēc plaucēšanas tie nepārvēršās putrā?
8.novembris 2010, 10:27 | links
 
čau, kilka!

Nu caur Tavām maigajām miniatūrajām rociņām izejot varbūt arī lielākā daļa gļotu atdalās arī bez papildus apstrādes :)
Bet iesaku intereses pēc nākošreiz tomēr kaut vienreiz uz nēģiem uzgāzt karstu ūdeni - tas ļauj to gļotu "vizualizēt" un saprast vai tā iet nost vai nē. Varianti ar novešanu līdz kondīcijai, kad skalojas nost vienkārši ar ūdens strūklu jau ir izvirtība, kas domāta īpaši slinkiem :)
8.novembris 2010, 10:25 | links
 
čau, zaraza (ku forši skan, ne? :DD)
Es gan neesmu nekāds profs, tik kādas padsmit reizes mūžā esmu nēģus gatavojis, bet nu atļaušos iebilst par to plaucēšanu, un kaut kādu mega-gļotu, kā zeķes nākšanu nost utt. Pilnīgi pietiek, ja izvelk nēģi kādas 3...4 reizes caur roku cimdā (lietoju parasto, adīto celtniecības, kam pumpiņas tik vienā pusē, lietoju to pusi, kur nav to pumpiņu), kurš rupjā sālī apvārtīts. Un neviena gļota tur klāt nepaliek.
Var jau būt, ka tādējādi arī es neesmu "īstos" ēdis. :)
8.novembris 2010, 10:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager