Bebrs [2.apr]: Ātri iztīrīs māju - no televizora, ledusskapja, paklājiem un paša kārotākā priekšmeta - veļasmašīnas :):DDD
2.aprīlis 2025, 22:42 | links
Bebrs [2.apr]: Ātri iztīrīs māju - no televizora, ledusskapja, paklājiem un paša kārotākā priekšmeta - veļasmašīnas :):DDD
Tagad redzu žāvētavas, kas vairāk tuvinās mangālim ar vāku, bet standarta iedzīvotājs nesapratīs, jo ikdienā ēd gaļu un zivis ar ķīmiju žāvētas.
Davis-Di, 31.jūlijs 2024, 00:01
Davis-Di [31.jūl]: Nezinu, esmu vecās skolas piekritējs, kad no kurtuves ir 2,5-3m līdz žāvēšanas telpai, kas vēlams ir no koka, lai neapdegtu, jo koks neatstaro tik daudz karstumu, papildus uz trubām ir akmeņi ar pannu, kas ir ar smiltīm lai pilošie tauki nesvilst un nepadara žāvējumu melnu. Protams pārtikas tehnalogi teiks, tur ir benzoskābes utt., bet smeķis būs cits un izskats arī.Dāvis...Nezinu, esmu vecās skolas piekritējs, kad no kurtuves ir 2,5-3m līdz žāvēšanas telpai, kas vēlams ir no koka, lai neapdegtu, jo koks neatstaro tik daudz karstumu, papildus uz trubām ir akmeņi ar pannu, kas ir ar smiltīm lai pilošie tauki nesvilst un nepadara žāvējumu melnu...
Tagad redzu žāvētavas, kas vairāk tuvinās mangālim ar vāku, bet standarta iedzīvotājs nesapratīs, jo ikdienā ēd gaļu un zivis ar ķīmiju žāvētas.
daddy_j [30.jūl]: Willy [20:03]: daddy_j [19:02]: Tā notiek ar koka kūpinātavām https://www.facebook.com/reel/984632396343669Reiz bērnībā kaimiņiem aizdegās!sacēlu kipišu,gaļiņu saglāba!šie mani apbalvoja ar šokolādi Lukss!:)
es savā dzīvē esmu nodedzinājis kādas 4...Vajag vaktēt kūpinātavu,nevis to kas pa trubiņu tek!;)Siekala tek, gribas pagaršot...par oglēm aizmirstas...tik, kad blāzma logā... tad o--oo!! :(
Willy [30.jūl]: daddy_j [19:02]: Tā notiek ar koka kūpinātavām https://www.facebook.com/reel/984632396343669Siekala tek, gribas pagaršot...par oglēm aizmirstas...tik, kad blāzma logā... tad o--oo!! :(
es savā dzīvē esmu nodedzinājis kādas 4...Vajag vaktēt kūpinātavu,nevis to kas pa trubiņu tek!;)
daddy_j [30.jūl]: Tā notiek ar koka kūpinātavām https://www.facebook.com/reel/984632396343669
es savā dzīvē esmu nodedzinājis kādas 4...
AndrisCopee [13.sep]: hz kāpēc sanāca rūgta garša.Neesmu pats pārbaudījis, bet viens vīriņš izteica viedokli.
Rūgtumu dod alkšņa miza. Ja nepatīk, tad tā ir jānoplēš.
RaimisD, 10.oktobris 2023, 09:24
AndrisCopee [13.09.23]: hz kāpēc sanāca rūgta garša.Neesmu pats pārbaudījis, bet viens vīriņš izteica viedokli.
Radās jautājums. Zināms, ka ar ķirsi var kūpināt, bet vai ķirsim jābūt saldajam vai skābajam? Jeb tam nav nozīmes? Tādu informāciju īsti neatrodu.
NormisQ, 9.oktobris 2023, 20:39
Nav nozīmes.
Pa lielam kūpināšanai der jebkurš lapu koks, izņemot bērzu (kvēpi), ozolu, osi (traks karstums), apsi (nav dūmu)... es cenšos izmantot baltalksni, tad vienmēr līdzīgs, gards rezultāts...
daddy_j, 10.oktobris 2023, 09:02
Radās jautājums. Zināms, ka ar ķirsi var kūpināt, bet vai ķirsim jābūt saldajam vai skābajam? Jeb tam nav nozīmes? Tādu informāciju īsti neatrodu.
NormisQ, 9.oktobris 2023, 20:39
Paldies, kungi!
Kūpinātava bija izsilusi līdz ~100 grādiem kad liku zivi, pēcāk temperatūru izdevās noturēt 100-150 grādu robežās. Zivis daļa bija "savā sulā" - nu tajā, kas, turot zivis bļodā, sakrājās bļodas apkšā kopā ar garšvielām... mistika karoč, būs jāeksperimentē.
Malka arī sausa - pirms ~gada nocirsta/zāģēta.
AndrisCopee, 13.septembris 2023, 16:14