Man pastaisiga kupinatava un virs skedas(malkas) kadas 5cm es liku blodu ar sausam smiltim (celtnieki izmanto cementam)
13.septembris 2023, 16:33 | links
Paldies, kungi!
Kūpinātava bija izsilusi līdz ~100 grādiem kad liku zivi, pēcāk temperatūru izdevās noturēt 100-150 grādu robežās. Zivis daļa bija "savā sulā" - nu tajā, kas, turot zivis bļodā, sakrājās bļodas apkšā kopā ar garšvielām... mistika karoč, būs jāeksperimentē.
Malka arī sausa - pirms ~gada nocirsta/zāģēta.
AndrisCopee, 13.septembris 2023, 16:14
Paldies, kungi!
Kūpinātava bija izsilusi līdz ~100 grādiem kad liku zivi, pēcāk temperatūru izdevās noturēt 100-150 grādu robežās. Zivis daļa bija "savā sulā" - nu tajā, kas, turot zivis bļodā, sakrājās bļodas apkšā kopā ar garšvielām... mistika karoč, būs jāeksperimentē.
Malka arī sausa - pirms ~gada nocirsta/zāģēta.
AndrisCopee, 13.septembris 2023, 16:14
Radās jautājums. Zināms, ka ar ķirsi var kūpināt, bet vai ķirsim jābūt saldajam vai skābajam? Jeb tam nav nozīmes? Tādu informāciju īsti neatrodu.
NormisQ, 9.oktobris 2023, 20:39
Radās jautājums. Zināms, ka ar ķirsi var kūpināt, bet vai ķirsim jābūt saldajam vai skābajam? Jeb tam nav nozīmes? Tādu informāciju īsti neatrodu.
NormisQ, 9.oktobris 2023, 20:39
Nav nozīmes.
Pa lielam kūpināšanai der jebkurš lapu koks, izņemot bērzu (kvēpi), ozolu, osi (traks karstums), apsi (nav dūmu)... es cenšos izmantot baltalksni, tad vienmēr līdzīgs, gards rezultāts...
daddy_j, 10.oktobris 2023, 09:02
AndrisCopee [13.sep]: hz kāpēc sanāca rūgta garša.Neesmu pats pārbaudījis, bet viens vīriņš izteica viedokli.
AndrisCopee [13.sep]: hz kāpēc sanāca rūgta garša.Neesmu pats pārbaudījis, bet viens vīriņš izteica viedokli.
Rūgtumu dod alkšņa miza. Ja nepatīk, tad tā ir jānoplēš.
RaimisD, 10.oktobris 2023, 09:24