Kūpinātavas

Ar nēģi tā kā guntarskl rakstīja Nekādu specifisku knifu naf.:)
7.novembris 2010, 11:12 | links
 
Kaut gan parasti kūpinu nēģi ,kad jau cept vairs nervi netur -sajebala Kūpināšana ir daudz ātrāka un nav tas čakars ar cepšanu vaktēšanu pēc tam gatavošanu /nospiešana u.t.t/
7.novembris 2010, 11:18 | links
 
Autoklāvi lidz 5 atm un 150° C

Apakšā modelis ar tilpuma indikātoru 65-65 litri
Cena gan ir pabriesmīga
7.novembris 2010, 11:44 | links
 
Bums es nēģi tik uzgrilēju,uzmet sāli cik katrs grib un loca iekšā,protams bez cepuma var aizrīties:)
7.novembris 2010, 12:19 | links
 
Nr 1 ja nav iespējas grillēt
1.1kg dzīvu nēģu
2. 5 pipari
3. 2 lauru lapas
4. 1 paciņa želatīna
5. sāls
6. sviests
7. melnā tēja
Pagatavošana: (laiks: 50 minūtes)Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej melno tēju un pielej klāt nēģiem,. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Nr-2
uz grila izmantojot steika režģi, ko saspiež kopā, tad ir ērti grozīt un var labi nopasēt brūnumu., sautē nelielā ūdens daudzumā ar garšvielām , tad ņem pa vienam, ar koka dēlīti viegli uzspiež nēģis kļūst plakanāks, sarindo tos pīlē, aplej ar ūdeni kuram piejauktas garšvielas un novāra,atdzesē.Liek vēsumā kur viss sagalē.
7.novembris 2010, 19:30 | links
 
Sveiki, kūpinātāji!
Meklējot info par kūpināšanu uzdūros jūsu sarunām un sapratu, ka te diezgan lieli speciālisti nolasījušies!
Vakar iemarinēju 7 vistiņas pēc bums receptes, vēlāk pastāstīšu, kā sanāca!
Nākamnedēļ ir doma kaut ko iesākt ar saldētām skumbrijām. Pārlasot jūsu sarunas, nekur nemanīju nevienu skumbrijas kūpināšanas metodi. Varbūt tomēr kādam ir kāds padoms, ieteikums?
7.novembris 2010, 21:14 | links
 
bums, banu Tev!! beidz te ar tiem nēģiem!!! nespēju siekalas rīt!!!
;))
7.novembris 2010, 21:22 | links
 
silti iesaku auksto kūpināšanu kaut gan arī karstās skumbrijas ar sieru ir smeķīgas.
7.novembris 2010, 21:23 | links
 
Man laulene drīzumā brauc uz Liverpuli ciemos pie draudzenes var tev kādu čūskulēnu piesviest ;DDDDDDD
7.novembris 2010, 21:24 | links
 
Ļiverpuļ kādi 400 ke-me no manis :((
7.novembris 2010, 21:27 | links
 
Nu tad ņikā :(
7.novembris 2010, 21:30 | links
 
Jautājums spečukiem :)

dabūju veco mucu(taisīšu bummucu) kur kādreiz bija pārtikas koncentrats, un šim iekšā ir tāda riktīgi cieta krāsa ko ar parasto birsti tik viegli nedabū nost, kā jūs to lietu darījāt? Ar elektrisko urbi+birsti, vai vienkārši no iekšpuses kurināt kamēr viss nokurinās pats???
13.novembris 2010, 10:26 | links
 
Vieglākais paņēmiens ir izdedzināt!
13.novembris 2010, 10:28 | links
 
Vakar pamēgināju vimbas kūpināt ar alicīti, nu feini, galvenais ka zivij krāsa tāda smuki zeltīta, par garšu nerakstīšu :)
21.novembris 2010, 14:05 | links
 
nokūpināju vistas, kas apmēram 4 dienas nostāvēja lietotāja bums piedāvātajā marinādē. rezulāts - lai gan gatavojot marinādi likās daudz par daudz sāls, beigās par sāļu nebija, taču man likās, ka drusku pa skābu, respektīvi, nedaudz par daudz esences, taču citi atzina par labām esot. Par kūpināšanas temperatūru - bums rekomendētajos 70 grādos 1 -1.2 stundās vista būs tikai apsildījusies.. Es kūpināju ~90 grādos 2,5 stundas un tāpat dažām bija sakrans pie kaula. Bet kopumā - marināde tiek atzīta par labu esam! Paldies!
Pāri palikušajā marināde uz pāris dienām ieliku atkausētas skumbrijas un nokūpināju ~75 grādos 1.5 h. Arī baigi ok. Taču vēl gardāka skumbrija ir vienkārši izņemot lielo asaku un sakaisot ar sāli un garšvielām ladusskapī iekšā. uz maizītēm ar sīpolu - ņamma!
24.novembris 2010, 14:26 | links
 
Es ar nespēju saprast par Buma minētajiem zemajiem grādiem. Kā tur var kas sanākt.

Gaļu kūpinot ar 60-70 grādiem pēc 8 stundām nomērīju gaļas iekšējo T , tikai 50 grādi. Saprotu, ka visu var ēst jēlu, bet gaļu vismaz kūpina 10 stundas un vairāk, bet pa stundu pusotru zemā T .... kamēr neredzēšu kā tas sanāk - neticēšu.

PS šodien iesālīšu vēl cauraudzīti kādus 10 kg, lai sestdien palaistu garo dūmu, uz copi tāpat nebūs kur...
24.novembris 2010, 18:06 | links
 
V.S.O.P.S
auksti kūpināta gaļa ilgāk uzglabājas un ir ņammīgāka!:)))
24.novembris 2010, 18:11 | links
 
Sestdien laidīšu uz 50-60 grādiem kamēr apniks, ceru, ka stundas 12-14 izturēšu :)
24.novembris 2010, 18:40 | links
 
VSOP, lēnā garā, ņemot iekšā, gan jau izturēsi.
:))
24.novembris 2010, 18:42 | links
 
VSOP, ka nesamaitā aknas:))
ar 12-14h būs pa maz, 24h:)
24.novembris 2010, 19:27 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager