Sausām skaidām? Tās uzreiz nesadega? Liec vai nu svaigas vai iemērc ūdenī uz nakti. Rūgts var būt, ja zivis nav kārtīgi iztīrītas, jāatceras žaunas izņemt.
23.aprīlis 2018, 14:05 | links
Imux85 [23.04.18]: Sveicināti spečuķi! Samontēju karsto kūpinātavu... kūpināju breksi 1.5kg ar sausām ābeles skaidām, rezultātā zivs skaista pēc izskata,bet pēc garšas ļoti rūgta! Kāpēc, kur vaina???Esi pārliecināts, ka tās bija ābeles skaidas? Es ar tā kā vairāk sliecos uz to, ka vaina ir kurināmajā. Ar žaunām visu zivi diez vai sabojāsi, bet ar kurināmo elementāri.
Sveicināti spečuķi! Samontēju karsto kūpinātavu... kūpināju breksi 1.5kg ar sausām ābeles skaidām, rezultātā zivs skaista pēc izskata,bet pēc garšas ļoti rūgta! Kāpēc, kur vaina???
Imux85, 23.aprīlis 2018, 13:49
Es agrāk arī štukoju par kūpinātavu, bet tad atklāju, ka to elementāri var veikt arī grillā. Jālieto nevis parastās kokogles, bet briketes, tad ir vieglāk uzturēt vajadzīgo temperatūru (zem 100 grādiem, citādi sanāks grillētas nevis kūpinātas zivis). Uz oglēm slapjas skaidas dūmam, vāku virsū un sanāk pa pirmo. Vienīgais mīnuss varētu būt, ka nevar daudz ielikt iekšā. Šitā pat vieglāk kā cept vai ko nu tur katrs dara, jo zivis var likt ar visām zvīņām, vajag tik atvērt pa muguru un izņemt iekšas.
jurciks66, 23.aprīlis 2018, 14:27
Iespējams, tas iepriekš jau ir te apspriests, bet varbūt kāds var īsi paskaidrot, ar ko atšķiras zivju/gaļas žāvēšana no kūpināšanas?
juvelieris, 23.aprīlis 2018, 17:42
pienef - Tev p.m.
mmartins, 1.maijs 2018, 20:34
incho [15.05.18]: Kāds var dot padomu!!!Varu pateikt, ka nežāveju ar slapju alksni sevišķi ar mizu. Miza dod rūgtumu
Kā pareizi nokūpināt reņģes!
Man ir ABAS 200l kūpinātava, sākumā turēju ap 40 min ar atvērtām durvīm lai apžūst, pēc tam 2h ar svaigu alksni kūpināju apt 70 grādos! Pēdējās 15min piemetu pāris čiekurus!
No iesmiem nost nekrita, sanāca zeltaini brūnas, bet bija rūgtas, skābas un nedaudz pa sausu!
Esmu kūpinājis citas zivis ar slapju alksni ar visu mizu, nekad nesanāk rūgtas!
Kāds var kko ieteikt?