Kūpinātavas

Kūpinātava laba Atsita atmiņa kad pirtiņās pa melno kūpināja gaļu -iznāca garšīga un labi nokūpināta Ar akmeni dabū to temperatūras vienmērīgumu Praktiski šajā gadījumā var kūpināšanas procesu beigt nedaudz agrāk -produktus atstājot iekšā kuriņā -akmeņi izdarīs savu pietāti ;DD
29.decembris 2011, 19:18 | links
 
Atklāšu varbūt kādam savu noslēpumu kā es kūpinu un šoreiz 1x mēģināju ar "ābeli" ...
Garšīgi sanāca tik un tā... marinādaes recepte stingri pieturoties Buma k-nga marinādei...

Divos vārdos par kūpinātavu-
Pati kūpinatava meistarota no elektriskā skapja ar durtiņām un apakšā stāv laukakmeņi uz armatūru, tālāk jau truba 3 metri un pati kurtuve. Man reāli 1 stunda lai izkurinātu kūpinātavu (darba temp.) un pēc tam 3 stundas kūpināšani lēnā garā skatoties termometrā, kurš melo kā "suns", ja rāda 60C, tad reāli ir 90C grādi ( 100x pārbaudiju ar dzīvsudraba termometru)...


vasarā kūpinātavu nav iespējams redzēt, jo ir dekoratīvais žogs...


"melis" termometrs...


kūpinātavas akmeņi...


virsū rupja maisa drēbe...


3 minūtes līdz beigām ar "ābeli"...
29.decembris 2011, 17:56 | links
 
Ja ir ļoti delikāts kūpinājums kļavas lapas lieku apakšā zem gaļas Vienīgais kūpināšanas laikā gaļa ir pāris reizes jāapgroza.
28.decembris 2011, 09:12 | links
 
Lai nebūtu jādedzina kadiķis iesaku pie gaļa kūpinājumu marinādes likt klāt samaltas kadiķu ogas Efekts būs labāks -ar garantiju Ziemas svētku un jaunā gada zoss cepetim bez kadiķa ogas vispār nevar iztikt :DD
28.decembris 2011, 09:06 | links
 
Es parasti kādas 10-15 minūtes pirms beigām piešauju čiekurus, kadiķi vai biežāk zaļas kļavu lapas. Aromāts jūtams. Domāju, ka ja būtu ābeles pagales, tad ar tām to procesu jānobeidz. Arī man ir akmeņi, bet vienmērīgākā un vismazāk staigājoša temperatūra kļuva pēc tam, kad iestājoties vēsākam laikam kūpinātavu ietērpu trijniecē akmens vatē ar foliju. Temperatūra stabilāka un malku prasa mazāk nekā vasarā bez drēbītēm :-).
28.decembris 2011, 09:00 | links
 
Vai kāds var paskaidrot, man ir standart kūpinātava ar 2.5m garu trubu. Kūpinu visu laiku ar sausu alksni. No sākuma kartīgi izkarsēju (vienalga vista vai zivs) un tad pie attiecīgas temp. 85 va 75C kūpinu lēnā garā. Sanāk zeltaini brūnas.
Palasot šo sadaļu rodas jautājums, kurā brīdī jāiemet tās pāris pagales ābeles kurtuvē un vai vispār kaut ko tas dos?

p.s. ja nu kādam šis padoms noder, kūpinātavas apakšā man ir laukakmeņi caur kuriem iet dūmi, kas sakarstot uztur samērā vienmērīgu temperatūru.
28.decembris 2011, 03:07 | links
 
tontons7
Ir gan vērts pie tam tik liela izmēra zivij cita lieta ja to neprot vai vienkārši slinkums krāmēties bet kurš tad asakas ēd....
17.decembris 2011, 22:19 | links
 
es vienreiz kūpinātas karpas tā pārēdos, ka nevarēju vairs alu iedzert :( un pirms tusiņa liekot bērnus gulēt pats aizmigu. toties otrā rītā salīdzinoši ar kolēģiem jutos ekselenti :)
17.decembris 2011, 22:03 | links
 
Izskatās, ka mugurkaulu ar izrāvis ārā! Domāju, ka naf vērts...
17.decembris 2011, 20:52 | links
 
Pulverīti Tu vēl neesi dabūjis , tas vēl Tev priekšā .
16.decembris 2011, 22:11 | links
 
-laikam jau tavs pulverītis sāk iedarboties...:D
16.decembris 2011, 22:06 | links
 
Toni , Tev svensonos šnobelis aizauga ciet , tāpēc neko ne saož .
16.decembris 2011, 21:58 | links
 
Ķiplociņa smaržu nesajūtu...,a varbūt nesaņuhoju.:D
16.decembris 2011, 21:48 | links
 
UN tā ir zarinvalda bilde ar kūpināšanai sagatavotām karpām Pļac !!!!!!!!!!!!:DDD
16.decembris 2011, 21:33 | links
 
Tā sadaļa ir te !!!!!!!
16.decembris 2011, 21:30 | links
 
Ar "matāla"cauruli vajadzēs vairāk malkas. Ieteikumus atradīsi šinī sadaļā,te informācijas veselai grāmatai par kūpinātavām,vajag tikai rakt,laiks tam piemērots,pie datora nagi nesals...
7.decembris 2011, 14:36 | links
 
Sveiciens kūpinātavu spečukiem. Šeit nokļuvu nejauši, jo vēlos būvēt kūpinātavu. Nolēmu reģistrēties, jo Jūs te visādām pasaules gudrībām dalāties. Man ir 3m gara matāla caurule 30 cm diam. Un kasti būvēt-doma bija no koka. Gribējās arī zināt vai debess puses ari kaut ko ietekmē pie kūpināšanas. Kūpināšana mājas vajadzībām (gaļa, vistas,zivis). Vai ir ko ieteikt?
7.decembris 2011, 14:09 | links
 
Tas pats vien ir Pirmsākumā jādabū ārā liekais mitrums Vienīgais veids ir kaste uz ugunskura -šajā gadījumā nebūs vajadzīga iepriekšēja apžāvīšana
23.novembris 2011, 20:28 | links
 
Ar tām ripām varētu sanākt! Ko Bums nozīmē apkaltē? Kautkur dzirdēju,ka zivs pirms žāvēšanas ir kapitāli jānosusina lai nesanāk vārīšanās efekts,vai doma tā pati?
23.novembris 2011, 18:22 | links
 
No alkšņa būs tumšāka krāsa no ābeles gaišāka no ķirša sarkanāka no čiekura zeltīta ,kā zelta gredzens Kadiķis aromātam Plūmi nelietoju -sveķaina No ceriņa aromātiska -bet nedrīkst pārdozēt -samaitāsiet zivi vai gaļu.Jūras zivis kūpinu kuriņā-reņģe bute menca u.t.t Namiņā apakša kur uguni un zivis apkaltē tad liek skaidu un turpina -iznāk reņģes krāsa/zeltīta/un aroms Ar dūmpagalēm vajag experimentēt Es lieku 2-3 sugu koku pagales Iznāk labi neviens nesūdzās ;DD
23.novembris 2011, 01:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager