Kūpinātavas

Kaut kur esu dzirdējis , ka ļoti smeķīgi sanākot kūpināti kupāti. Vai kāds var padalīties ar pieredzi?
29.septembris 2011, 16:46 | links
 
SS sludinājumi ""Dārzeņi"""7 lapā mucas ar vāku par 3.50 ls,pārtikas,ar vāku.
25.septembris 2011, 19:38 | links
 
Taisi Buma mucu!
Strādā perfekti, tik sākumā jāpiešaujas un vietu aizņem salīdzinoši maz. Ja piestrādā, noberžot rūsu un nokrāsojot ar karstumizturīgo krāsu, izskatās diezgan estētiski un smuki!
24.septembris 2011, 20:41 | links
 
Tieši tā-kūpinātavā,lai dūmi pa tiešo neiet virsū.Pat taisa mazliet slīpi,viss atkarīgs kur dūmvadam izvads.Slīpums pat palīdz vilkmei,kā kamīniem mūrējot.
24.septembris 2011, 17:35 | links
 
NU paga :) tā plāte nāk pašā kūpinātavā... Man te atņēma to grāmatu kas rekomendēja likt pat akmeņus....Es nesaku ka tas ir kas jauns, bet priekš manīm jauns arī fāterim :)
24.septembris 2011, 14:56 | links
 
Tas knifs jau sen atpakaļ tiek pielietots,ja dūmi no kurtuves iet kūpināšanas kamerā.
24.septembris 2011, 14:30 | links
 
Jāsaka ka kūpinātava ir diezgan paliela, liekās ka veselu ruksi tur var iebāzt :)
24.septembris 2011, 12:45 | links
 
Tā nu vakar iemēgināju savu jauno kūpinātavu ko ar fāteri visu vasaru būrām :) Paliela kurtuve, kā krasnij , metāla truba nedaudz virs 2m un pati kūpinātava no ķiegeļa, metāla savilktais jumts ar šīberi(aizbāzni). Patīkami pārsteigs biju ka saķertie zuši un sasaldēti -18 grados, bija kā zvaiga zivs .Arī cimboļi (cūkas ciskas) labi nokūpinājās(aukstā kūpināšana) bez sodrējiem. Knifs ko vienreiz nācās redzēt ir apakš kūpinātavas pie dūmvada metāla plāksne, kas domājams atsit pēdējos sodrējus no kuriem mēdz būt slikta dūša pēc tam.
24.septembris 2011, 12:44 | links
 
Esmu dzirdējis, ka sakarīga kūpinātava sanākot no vecajiem elektrības skapjiem. Viens mājās tā kā būtu aizķēries, bet nav īsti skaidra tā bilde ar to izveidošanu. Varbūt kāds redzējis dabā un var padalīties ar infu.
24.septembris 2011, 12:27 | links
 
Lai izbeigtu sarunas par zandarta kūpināšanu /sauss/atgādinu ,ka ar makšķeri bļitku u.t.t noķertu zandartu droši varat kūpināt NEĶIDĀTU sašpricējat ar sālsūdeni-koncentrētu.
Būs sulīgs un ļoti garšīgs Ar tīklos ķertiem zandartiem to nedariet ,jo
1. zandarts uzķeroties uz jebkura mānekļa atvemj visu kuņģa saturu -lai atbrīvotos Lidz ar to kuņģis tiek iztīrīts Maldīgais priekštats ,ka velkot zandartu no dziļuma pa muti iznāk pēldpūslis /no spiediena maiņas/Tas nav pūslis bet kuņģis kurš zandartu atbrīvojot aiziet savā vietā .
2.tīklos ķertajiem zandartiem šis instinkts nenostrādā un tas ir pilns ar pus sagremotām Ziftelēm un tāpēc ir gatavojams visādos citos veidos /dēļ ķidāšanas/,bet ne kūpināms
3. pirms nodarboties ar polemiku iesaku izmēģināt un tikai tad bārstīt savus domu graudus :DDDDDD
4 Neiet runa par 2-5 kg zandartiem Tos pirms kūpināšanas vajag filēt un filejas kūpināt ,jo filejas biezums atļauj izbēgt no zivs izžūšanas
biezums atļauj nokūpināt
22.septembris 2011, 16:49 | links
 
Sveiki.
Piekrītu Lbruno , bet daļēji. Glābjot situācija ar līdakas, karpas u.t.t. garšas uzlabošanu es izmantoju šādu metodi, jo nepatīk man tā dūņu garša. Iztīrītas zivis iesālu ar SantaMarijas medījumu garšvielu, pievienojot papildus nedaudz sāli un cukuru. Kad tas izdarīts, trauku kur atrodas zivis, piepildu ar pienu. Šādi pienā zivtiņas mērcējas parasti 15-20 stundas. Pirms kūpināšanas (žāvēšanas), protams viņas ir jānosusina. Nu un kūpina kā parasti.
22.septembris 2011, 16:21 | links
 
TERE!
Ja runājam par kūpinātām un garšīgām,tad tā ir Peipusa sīga,jūrjas forele un lupatnieks.Abi pēdējie spožie.Vēl var pieminēt dīķa varavīksneni,bet tikai tad ja nāk no caurtekošiem.
Vēl Peipusa vai Pleskavas plaudis.Sākot ar 3kg .
V.S.O.P. sola izbaudīt žāvētu sama asti.Gaidot ielūgumu bārda nosirmo!
Nepieminēju zutiņu,bet tā jau klasika.Man labāk garšo cepts vai galertiņā.O,vimbiņai ar ne vainas,bet cepta smeķē labāk.
Pēc saldajiem 80tajiem,no žāvētu asaru smakas nelāga dūša metas,kur nu vēl knibināties.
Ja gribat neatgriezeniski sačakarēt zivi,tad žavējat zandartu,līdaku utt.
22.septembris 2011, 14:12 | links
 
Karpa nu točna nav mana zivs, īpaši jau nu maksas dīķi, tad jau tiešām labāk uz tirgu.Mana kaislība ir spinings un zandarti.
22.septembris 2011, 11:34 | links
 
Pareizi ir!Ja jau makšķerniekam jāpērk zivis(karpa),tad pārdod štrumus un uz veikalu!
22.septembris 2011, 11:12 | links
 
Jāklausa būs Bumam un jāmaļ kotletēs, žāvēšanai laikam jānopērk kāda karpa.Vistas laikam būšu saēdies, kopš uzbūvēta žāvētava katras brīvdienas žāvēju, ēdu pats un citus cienāju. Cik saprotu karpai viss vienkārši, iztīta, saber sāli, piparu , kādu ķiplociņu un žāvētavā iekšā?
22.septembris 2011, 10:25 | links
 
Un vispābā jebkura zuve ir garšīga kūpināta....




ja vien ir pietiekoši daudz alus :D
22.septembris 2011, 10:22 | links
 
Headhunter
Tad jau labāk speķītim čiplociņu pa virsu ulikt.Nav ko speķīti ar mīdaku bojāt!
:DD
22.septembris 2011, 09:38 | links
 
Kā saka....Visas zupas ir ēdamas 50/50 ar krējumu!
22.septembris 2011, 09:34 | links
 
Ja saliek pa virsu nedaudz speķīša, tad nav ne vainas arī žāvētai līdakai.
22.septembris 2011, 09:30 | links
 
Mal labāk kotletēs :DDD
22.septembris 2011, 00:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager