Kūpinātavas

Atvainojos par iejaukšanos,bet man ir jautājums. Personīgās mājas man nav,lauku nav. Ir dzīvoklis ar malkas apkuri. Tad nu jautājums,vai var krāsns mutē uztaisīt kūpinātavu,vai vismaz kautko tuvu taij??Protams neizjaucot krāsni :) ,jo māja jau tāpat ir jākurina. Vienkārši šad tad gribas nokūpināt asarus,nevis uz panas sacept.
18.februāris 2011, 09:05 | links
 
V.S.O.P.
Piekrītu 100%, ka pēc trafareta nebūs, bet kaut kādai kontrolei jābūt, un būs starpība vai kūpini ierasti vasarā-rudenī vai -20C siltinatu vai nesiltinātu:)
Pēc pāris sezonām man arī nevajadzēs termometru...varēšu pateikt vai ir gatavs saskaitot tukšos aliņus DDD:
Ja šodien neko Rīgā neatradīšu, tad ņemšu infrasarkano pa kādi 20Ls, noderēs arī citur:)
guntarskl
..es vēl necepos, tapēc jau es prasīju padomu spečukiem. Es regulēju temperatūru arī ar pagaļu daudzumu, jo nav tik daudz ideāli sauso sagādāts, tāpēc miksēju ar mitro no rudens zāģējuma.
Kā temp. regulē to ikdienā zinu, bet vēlreiz saku-nevēlos sildot kūpinātavu sēdēt klāt. Neviens šeit nerunā par sēdēšanu kad fišiņa ir iekšā tā nav problēma vispar, kā pats saki, ir durtiņas un šīberis, bet kamēr šinī aukstumā uzsildi, gribas fiksāk kamēr uzsilst+ uzsilda zemi apakšā, tapēc jau vēlos ielikt normālu termometru un miers. Vēlreiz atkārtoju-iet runa par uzsildīšanas periodu!!!...labi pīs:)
18.februāris 2011, 08:58 | links
 
es iztieku bez jebkādiem termometriem, t nosaku ar roku, ja roku tā īsti dūmā nevar noturēt, tad ir Ok, ja zivis uz restēm sāk nedaudz čūkstēt, tad zinu, ka ir pa karstu:))), ja roku brīvi dūmā var noturēt, tad zinu, ka ilgi būs jākūpina. Un vispār kūpināšana ir radošs process, kuru nevar atstāt bez īpašas uzraudzības, lai veicās:))))))
18.februāris 2011, 08:27 | links
 
Spura, visas atbildes, uz Tavu jautājumu bija par lietu, no vīriem, kuriem ir pieredze. Nav ko cepties.
Temperatūru neregulēsi ar pagaļu daudzumu, bet ar vilkmi. Vai nu ar durtiņām, vai šīberi.
Un tomēr nāksies pirmās reizes sēdēt klāt, lai kā Tu negribētu. Zivtiņa kūpinās apmēram stundu, un to jau nu var izturēt. Kad kūpināsi gaļu, tad jau būs pieredze. 120 grādu termometrs būs ok. Īsāk sakot, ja saprati kā regulēt temperatūru, tad sapratīsi ka "stiprāku" termometru nevajag.
18.februāris 2011, 08:06 | links
 
Siltini vai nesiltini, pēc trafareta nesanāks, jo mainās gan gaisa T, gan mitrums, malka arī viena un tā pati nebūs... Kūpināšana pa garšīgo ir process no sirds, tad arī garšīgi sanāks.

T kontrolei kūpinot gaļu lietoju weber termometru, kurš paredzēts gaļas T mērīšanai, digitālais , ap 11 ls . Var gan dūmu T , gan arī gaļā iedurt, ja lielāki gabali. Tas ir svarīgi, ja kūpini 10-12 h. Zivīm gan tas nav tik aktuāli.
18.februāris 2011, 08:02 | links
 
labrīt:)

Mjā, var just, ka darba nedēļa bijusi smaga, ka nepielec ko jautāju:):):)

Nejauciet māti ar meitu....

Es nerunāju par mucas "darba" temperatūru.... es vienkārši vēlos ielikt termometrus kuri tīšām vai netīšām neuzcepās!!!!
Nevēlos visu laiku sēdēt blakus, vēlreiz paskaidrošu tie, kuri kārtīgi nelasīja ko rakstīju-es kārtīgi nosiltināju mucu, lai netraucē -C vai vējš, līdz ar to man pāris reizes būs jāizkož cik pagales likt, bet kamēr piešaušos nevēlos cepināt tīšām vai netīšām tos term.
Viss. Par to sanistal paldies, pamēģināšu šos, vēl laikam maxshons arī ir.
18.februāris 2011, 07:13 | links
 
Beber tas jau cits verķis kuru iedur gaļiņā un psstās kas ezītim vēderā :D
17.februāris 2011, 18:43 | links
 
man ar liekas ka zivij grādīzeri nevajag, tāpat jau jāpaskatās kā gatavojās. Iespējams ka gaļai vajag lai biezākā slānī izsilda cauri
17.februāris 2011, 18:40 | links
 
man persōnīgi tas grādīzers pat uz rutka nav vajadzīgs.laukos koptiļņa no zāles miltu ceha,kvādrātveida truba 86x86cm.un pilnīgi pietiek,ari bez grādīzera!
:))
17.februāris 2011, 18:37 | links
 
Reku ir!! Ja praata pietika tad sapratiis un uztaisiis pats!! vienkaarshi un aatri!
http://www.copeslietas.lv/site/video/player/1048-2010-08-18-ekspedicija-usma.htm
17.februāris 2011, 18:28 | links
 
Priekš kam tev tas termometrs es izmetu visus laukā un kūpinu Kad gatavs ņemu ārā.Ja muca pareizi uztaisīta nebūs ne pa maz ne pa daudz :DD
17.februāris 2011, 18:23 | links
 
par ko iet runa!!!
a te cilvēciņi meklē 200-300*.manispēc lai kaut no martenkrāsnīm liek!
:))
17.februāris 2011, 18:19 | links
 
nu nezinu ,bet Grabovskis raidiijumaa iztika ar kaut kaadiem 60graadiem!
17.februāris 2011, 18:17 | links
 
kūpinātava nav cepeškrāsns,kur vajadzīga liela temperatūra!!!kūpinātavai jāpietiek ar 120* termīzeri.bet hozjain barin.lai liek kādu vēlās!
:)))
17.februāris 2011, 18:13 | links
 
paskaties Makšķernieku noslēpumu raidiijumu šeit pat saitaa!!!
17.februāris 2011, 18:08 | links
 
Viš liks kurtuvē lai redzētu cik uguš kārsc :DD
17.februāris 2011, 17:56 | links
 
kam kūpinātavai tik ņiprus termometrus vajag??
:)
17.februāris 2011, 17:54 | links
 
Termometrus var paskatīt kādos siltumapgādes/ūdensapgādes veikalos, piemēram, sanistal utt, tur 100% termometri būs, tikai nezinu cik tā skala liela, līdz 200^C jau vajadzētu būt.
17.februāris 2011, 17:53 | links
 
Štrunts ar grādīzeri,bet paskatījos-kūpinātavai vāka nav.Bļāviens,25m no mājas,noteikti jau domāja ka tas ir alumīnijs,jo pati tā no alumīnija.Tikai zaglis kļūdījās,vāks nebija no krāsainā metāla.Nemaz nepievērsu uzmanību pēdējās četras dienas(biju jau arī prom),pēdu ar nav-tad jau puteņa laikā.Atkusīs zeme,tad jau mēģinās to alumīniju izraut-ja nedabūs sāli dir...!
17.februāris 2011, 17:12 | links
 
un ko zemāk:)?

Pats to termometrus esi redzējis tajos depo?
Kad es pirku, tad tur bija max cipariņi 120C....DDD
17.februāris 2011, 16:48 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager