Kūpinātavas

Jautājums spečukiem :)

dabūju veco mucu(taisīšu bummucu) kur kādreiz bija pārtikas koncentrats, un šim iekšā ir tāda riktīgi cieta krāsa ko ar parasto birsti tik viegli nedabū nost, kā jūs to lietu darījāt? Ar elektrisko urbi+birsti, vai vienkārši no iekšpuses kurināt kamēr viss nokurinās pats???
13.novembris 2010, 10:26 | links
 
Nu tad ņikā :(
7.novembris 2010, 21:30 | links
 
Ļiverpuļ kādi 400 ke-me no manis :((
7.novembris 2010, 21:27 | links
 
Man laulene drīzumā brauc uz Liverpuli ciemos pie draudzenes var tev kādu čūskulēnu piesviest ;DDDDDDD
7.novembris 2010, 21:24 | links
 
silti iesaku auksto kūpināšanu kaut gan arī karstās skumbrijas ar sieru ir smeķīgas.
7.novembris 2010, 21:23 | links
 
bums, banu Tev!! beidz te ar tiem nēģiem!!! nespēju siekalas rīt!!!
;))
7.novembris 2010, 21:22 | links
 
Sveiki, kūpinātāji!
Meklējot info par kūpināšanu uzdūros jūsu sarunām un sapratu, ka te diezgan lieli speciālisti nolasījušies!
Vakar iemarinēju 7 vistiņas pēc bums receptes, vēlāk pastāstīšu, kā sanāca!
Nākamnedēļ ir doma kaut ko iesākt ar saldētām skumbrijām. Pārlasot jūsu sarunas, nekur nemanīju nevienu skumbrijas kūpināšanas metodi. Varbūt tomēr kādam ir kāds padoms, ieteikums?
7.novembris 2010, 21:14 | links
 
Nr 1 ja nav iespējas grillēt
1.1kg dzīvu nēģu
2. 5 pipari
3. 2 lauru lapas
4. 1 paciņa želatīna
5. sāls
6. sviests
7. melnā tēja
Pagatavošana: (laiks: 50 minūtes)Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej melno tēju un pielej klāt nēģiem,. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Nr-2
uz grila izmantojot steika režģi, ko saspiež kopā, tad ir ērti grozīt un var labi nopasēt brūnumu., sautē nelielā ūdens daudzumā ar garšvielām , tad ņem pa vienam, ar koka dēlīti viegli uzspiež nēģis kļūst plakanāks, sarindo tos pīlē, aplej ar ūdeni kuram piejauktas garšvielas un novāra,atdzesē.Liek vēsumā kur viss sagalē.
7.novembris 2010, 19:30 | links
 
Bums es nēģi tik uzgrilēju,uzmet sāli cik katrs grib un loca iekšā,protams bez cepuma var aizrīties:)
7.novembris 2010, 12:19 | links
 
Autoklāvi lidz 5 atm un 150° C

Apakšā modelis ar tilpuma indikātoru 65-65 litri
Cena gan ir pabriesmīga
7.novembris 2010, 11:44 | links
 
Kaut gan parasti kūpinu nēģi ,kad jau cept vairs nervi netur -sajebala Kūpināšana ir daudz ātrāka un nav tas čakars ar cepšanu vaktēšanu pēc tam gatavošanu /nospiešana u.t.t/
7.novembris 2010, 11:18 | links
 
Ar nēģi tā kā guntarskl rakstīja Nekādu specifisku knifu naf.:)
7.novembris 2010, 11:12 | links
 
Fsh Bez tādiem parametriem 4 un vismaz 120 no konserviem /gaļas /butilismu neiznīdēt Vienkārši bez spiediena augstāku temperatūru par 100 C nedabūt
7.novembris 2010, 11:11 | links
 
Kūpināts nēģis ir oki bet domāju vairāk tas procesa dēļ,var iecepumot un tekstu nobīdīt,labāk jau tad uz oglītēm uz fikso uzcept!
7.novembris 2010, 11:03 | links
 
2 bumsis
Lasu un priecājos par tautas meistariem!Bumsi Tev tās tehnoloģijas tādas bīstamas: 4 atm,135 C.Es tik domāju cik gan tu esi eksperimentējis savā dzīvē!:-)
7.novembris 2010, 08:28 | links
 
Esmu nēģus kūpinājis. Neko tur sačakarēt nevar:)
Bļodā uz nēģiem uzbēru sāli, riktīgi izmaisiju. Tad ņēm aiz galvas ar otru roku nobrucina(apnem un izvelk caur plaukstu) sāli ar "puņķiem" nost. Ar to pietiek. Tālāk uz kūpinātavu, kūpina kā jebkuru zivi.
Uzliku to santehnikas termometru, bet man ir aizdomas, ka viņš kaut ko citu rāda:)) Neticu, ka pie 70 grādiem stundas laikā var izkūpināt zivi:))
Kā tur arī nebūtu, bet pie tā pieturos:))
6.novembris 2010, 23:11 | links
 
Jautājums visiem GURU par nēģu kūpināsanu. Ir karstā kūpinātava ar resti (normāla - 10 - 12 vistas lien iekšā) - kā notiek process? Cik ilgi, temp?
Ir visādas žuves kūpējušas - nēgis vel ne - gribēju "metodom nauchnovo tika", tikai sačakarēt bail!
Dodiet padomu
6.novembris 2010, 22:56 | links
 
paldies bums par info, kaut kas būs jādomā par to autoklāvu, līdz šim bundžas karsēju vienkārši katlā 6st, visu laiku sanāca Ok, bet no pēdējās partijas dažas bundžas ir ieņēmušas sfērisku formu, tā kā šo to vajadzēs tajā lietā mainīt.
6.novembris 2010, 21:31 | links
 
Netā ir šāda recepte -tā domāta stikla 1/2 l burciņām tur nevar izmantot tādus spiedienus ,kā bundžām
Sagriež meža gaļu nelielos gabaliņos, apmēram 2x2 cm. (Var arī rupji samalt) Pievieno sāli, melnos maltos piparus un saspiestus ķiplokus. Sapilda 1/2litra burciņās, aizvāko ar metāla vāku. Tad sakrāmē autoklāvā (sutu katlā). Man autoklāvs taisīts no gāzes balona. Tajā iet 21 1/2litra burciņa. Sakrāmēju 3 stāvos, ūdeni ieleju kādu centimetru virs augšējām burciņām. Autoklāvu aiztaisu, iepildu gaisu 2atmosfēras. Un liek uz uguns. Karsē, līdz termometra stabiņš ir 115 grādi pēc Celsija skalas. Tad ņem nost un atstāj, lai lēni !!!!! atdziest līdz rītam. Tad pakāpeniski izlaiž gaisu un taisa autoklāvu vaļā. Steiga šeit neder - var burkām vāciņi nolekt nost. Labu apetīti.
6.novembris 2010, 10:09 | links
 
ņemot vērā ,ka gaļas daudzums vienmēr ir lielāks,darbinu lielo autoklāvu -paredzēts 55 kārbām tur tehnoloģija ir drusku savādāka .kad kārbas ir ieliktas spiedkatlā tās pārlej ar karstu ūdeni tad ar kompresoru sadzen spiedienu līdz 2 atm Kad viss izdarīts liek uz uguns process ilgst 3-4 stundas kad spiediens sasniedz 4 atmosfēru spiedienu un temperatūra 135-140 grādi slēdzu gāzi ārā un visu atstāju līdz rītdienai .Otrā dienā kad spiediens ir nokritis un ūdens atdzisis-spiedkatlu taisu vaļā ,kārbas ņemu ārā -marķēju un lieku ledus skapī.
6.novembris 2010, 10:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager