mlg2- šodien pirmo reizi pamēģināju zandartu kūpināt sasietu /tāpat kā zuti/ Iznāc nu ļoti labi
maigs un sulīgs Doma tāda ,ka visu paveica sasietais vēders-tas tauciņš palika zuvē iekšā.
Laba ideja!Būs jāpamēģina ar Peipusniecēm,vajadzētu būt oki!Tik tā kā pats ziemā praktiski necopēju tad būs jāreketē kāds rīdzinieks vai jātaisa barters ar lucīšiem:)
Hook Tu bikiņ nesaprati,Bumam tie dūmi tikai no tām ābeļu pagalēm,bet kurtuvē kurās parasta malka.Tā kūpinātava sastāv no 2 mucām,viena virs otras,apakšējā kurās,augšējā kūpinās.Par niansēm jautā Bumam,bet tas jau šeit iepriekš ir stāstīts.
Es jau tagad sāku ķert raudas voblai Labas lielas ikrainas un tīras .Usmā rauda pārsvarā barojās ar gliemežiem-tāpēc tās it tīras .Daru šādi -saķeru -lieku rupjajā sālī un kad ir gatavas ņemu ārā no sālījuma-kārtoju plastikāta maisā un saldētavā iekšā Maijā ņemu ārā un vītinu,ja vajag agrāk ,lieku pirtiņā Uzkurinu līdz 40-45 grādiem ieslēdzu ventilātoru un pēc 12 stundām viss ir gatavs.
Bums-nu tagad skaidrs,sabijos jau ka Tev kādas kosmiskas tehnoloģijas:) Man ar patīk garšai piešaut beigās ābelīti vai ķirsi,pavasarī kad ievām lapas izplaukst uz vimbu laiku piemetu ar ievu,tik par daudz nevar,bik rūgta!Klau- man te iešāvās prātā doma,pavasarī kad vislabāk voblu taisīt kamēr šīs zāles neēd vai varētu voblu noturētu sālījumā bik apkūpināt un tad kā parastu voblu lai caurvējā tālāk voblojās?
Bičiņ pārbūvēts vācu ātrvārītāja katls Nomainīts drošības vārsts uz 2,2 atm Paša katla izturība ir 6 atm Standarta vārsts nostrādāja pie 1.2 atm kas bija par maz.šprotu pagatavošanas laiks ja lej uz kārbām siltu ūdeni ir apmēram 1 h -1.5 h .Mazajā katlā ietilpība 16-250 gr kārbas Lielais spiedkatls ir uzmeisterots no 50 l gāzes balona ,bet pagaidām tāds apjoms nav vajadzīgs Veicot visādus kulinārijas viherus esmu nācis pie slēdziena ,ka vis smeķīgākā manta tomēr iznāk ja visu būvē uz tomātu pastas bāzes.Kaut gan uzglabāšanas laiks nebūs tik ilgs kā šprotēm.