Kūpinātavas

tontons
neķer kreņķi.neesi slinks un palasi.vislabākais-jau sen pārbaudītais variants-alksnis.pārējais gaumes lieta!!!:)))
13.jūlijs 2010, 12:09 | links
 
Urmaas
Par gaļu, vistām un citām žuvēm lasīju, domāju speciāli ašukiem kāds aromāts piestāvētu vislabāk un vispār, iģi rabotatj!
13.jūlijs 2010, 12:07 | links
 
tāpat kā steiks.kuram pārcepts,kuram asiņains!:)))
13.jūlijs 2010, 12:04 | links
 
Bums kā var vista būt gatava pēc 1-1.2st 70 grādos(28.jūnijs 2010, 10:24) ja cepeškrāsnī vistu cep aptuvenu 1-1.5st uz 200grādiem!???
bet nu būs jāpamēģina!
13.jūlijs 2010, 11:26 | links
 
Liec egli.būs smuki nēģerēni!!!:DDD
vai tad tiešām tik grūti palasīt pāris postus zemāk?????.
13.jūlijs 2010, 10:05 | links
 
Gribu ašukus 200-350gr nokūpināt. Kādu skaidu ielikt kūpinātavā? Kūpinātava ir ņeržaveikas kaste 40x40x30, 2 stāvi un apakšā jāieliek smaržai kaut kas! Iepriekš senkuju.
13.jūlijs 2010, 09:56 | links
 
bums- kāpēc jāgriež pa krūti(tajā pusē kur mīkstums) vai ta nav labāk pa "lieso" muguras daļu?

Kā sanāca 1/20, vai ta nebija, ka esence ir 70% un etiķis 9%?
Tad it kā sanāk 1/8 aptuveni?
Vai es ne tā rēķinu? :)
9.jūlijs 2010, 11:34 | links
 
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.

Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:

Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Ceturtdiena. Pērkam vistas.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
recepte uz 10 vistām
Ideāli marinēšanai der plastmasas spaiņi, uz 10-11 vistām tikai 5 l ūdens. Ja lietosiet bļodas vai katlus marinādes var vajadzēt vairāk, galvenais ievērot sāls proporciju 1:10 un etiķi nedaudz stiprāku kā patīk. (ja marināde paliek pāri var glabāt nenoteiktu laiku)

Leikot vistas uz restēm, spārniņus iesaku atlocīt lai neapdeg gali.

Kūpinot ar sausu alksni (melnalskni) un pieliekot zaļus zarus var labi uzturēt t° garša būs klasiska.

Kūpinot ar ābeli gaļa būs tumša un daudz garšīgāka.

Ja ir ķirsis ar ko kūpināt tad tā jau ir izvirtība!!!

Ja nav neviena eksotiska koka 40 min pirms beigām kurinam ar kadiķi, ne tik daudz skujas bet pašu koksni, gaļai būs laba smarža.
9.jūlijs 2010, 10:03 | links
 
Ko varat ērpēties apskatat kāda ie esences un etiķa koncentrācija no tā visas devas arī izriet.proporcija 1:20 uz 1 karote esences atsvērs 20 karotes etiķa VIenkārši esence izmaksā lētāk nekā etiķis.
9.jūlijs 2010, 09:54 | links
 
ir jau arī gatavas žāvētas vistas un zivis, ja gadās svaigas - arī pa pirmo :))
9.jūlijs 2010, 09:21 | links
 
Kā kuram tā mērvienība-krūze,man kafijai=0.5l.Un veikalos ir gatavi garšvielu maisījumi,kuriem tikai jāuzlej ūdens-marināde pa pirmo.
9.jūlijs 2010, 09:15 | links
 
es uz 1 vistu ņemu krūzi 9% etiķa un krūzi ūdens, tas arī sanāk 0.5-0.6l. piemērotā katliņā ieloki to vistu, šķīvīti virsū un akmeni vai litra burku ar ūdeni.

OI!! pats uzzīmēju un darbnīcā uztaisīja man pārvietojamo žāvētavu 50x50x20cm. Skaidu sekcija 8cm, zivju sekcija 12cm augsta. No ņerž izlocīja, sametināja. 40ls. Izskatās baigi ok, brīvdienās iemēģināšu.
9.jūlijs 2010, 09:00 | links
 
Nu partizāni, klusējat....:)

Ok, mēģināšu izkalkulēt cik esences vietā jāliek etiķis, iztikšu ar, mazāk ūdeni un gan jau būs okidoki :)
9.jūlijs 2010, 08:54 | links
 
spura
tā kā esam eiropopā,tad jāievēro šamējo likumi.etiķa esenci jau labu laiku kā netirgo,jo eiropopa noliedza!!!var dažviet iegādāties tikai pablatu!:)
8.jūlijs 2010, 16:20 | links
 
Galvenais ir piemērots trauks.tad ar 0.5 pietiek noteikti zem sloga
8.jūlijs 2010, 16:13 | links
 
Vienai vistai varbūt 0.5L nepietiek(daudz atkarīgs no trauka :)), bet 10 vistām 5L pietiek noteikti! ;)
8.jūlijs 2010, 16:06 | links
 
ir doma pamēģināt nokūpināt pāris vistiņas, bet "bums", vai vienai vistai tiešām pietiek ar 0,5 litru marinādes? tur tak knapi būs ko iemērkt?!
8.jūlijs 2010, 15:38 | links
 
Neesmu rīdzinieks un īsti CT izvietojumu nepārzinu, bet uz brīvdienām doma iepirkt mazliet etiķa esenci, varbūt kāds var padalīties vismaz aptuvenu virzienu kurā pusē iekš CT meklēt, iekšā vai ārā, ar kuru aci babulim jāmiedz gan jau pats sapratīšu :)

Paldies
8.jūlijs 2010, 14:34 | links
 
Par irbuļiem...

Biki uztaisīju no kapara drāts, bet tas mazliet par mīkstu...šķūnī vairāk neko prātīgu neatrodu un viss cits jau sen metāllūžņos..:(

Ko ieteiktu? Moš kādas idejas pasviestu?
Diez vai tagad "mazliet" kaut kur varētu dabūt kādu atspertērauda stieples?
30.jūnijs 2010, 18:03 | links
 
BUMS Tenk jū verī mač....apstiprināji manas aizdomas...princips skaidrs...tas ir laikam drošākais un kurināšanā ekonomiskākais variants...un laikam arī ātrākais :)
Pašam kādreiz Bigauņciemā bija koka namiņs izsists ar skārda loksnēm ko izmantoja bundžu ražošanai...Dzelzs rāmis ar ugoļņikiem..piedzīts pēc izmēra rūpnieciskajiem rāmīšiem no konservu ceha kūpinātavas...liek virsū irbuļus metāla..ja grib žāvēt guļus..liek uz irbuļiem..ja ver virsū lielāka atstarpe starp rāmjiem..kūpināju butes,lučus,reņģes,skumbrijas..sanāca labi...apakšā zem namiņa bedre..kurā kurināju...namiņš nebija līdz pašai zemei...starp bedri un namiņu bija 30 cm šķirba...vispirms iekurina uguni uzkarsē kamēr zive paliek sausa...tad ver ciet un pēc laika dragā virsū skaidas...apjomi gan bija lieli...ja nemaldos 5 kastes luču uz reizi līda iekšā:)
30.jūnijs 2010, 12:48 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager