Kūpinātavas

Bums,padalies ar informāciju,kur ta tādas lielas vistas pērc,visapkārt jau var nopirkt tikai Ķekavas cāļus,kuri arī manuprāt kūpināšanai neder.
26.maijs 2010, 23:34 | links
 
bums

Iedoshu naakamo, pa velti naakusi, aatraak aizies :)))))))))))))
26.maijs 2010, 23:20 | links
 
Nozīme jau nav liela tikai ātrāk izdeg /jau mēģināts/
26.maijs 2010, 23:19 | links
 
bums

Lai chalis pats izdomaa, tavaa versijaa auksheejai mucai buut plaanai/biezai nav nekaadas noziimes, bet gan apaksheejai daljai kuraa kurina, tai gan jaabuut vecajai mucai(krievu), bet var arii mazu kurtuviiti izbuuveet zemee un uz taas uzlikt mucu.
26.maijs 2010, 23:11 | links
 
plānās mucas neiesaku vislabākās ir vecās krievu vai vācu /tikai ne cinkotās un krāsotās/
26.maijs 2010, 22:38 | links
 
Tur nav bijis iekshaa dzeramais uudens, bet gan 10W40, bet laba no jenkjiem. :) Nu nez kam muca ir bijusi no kaa paartikaa lietojama !
26.maijs 2010, 22:15 | links
 
draiskuli kas tam mucam kaish ka jadzedzina ??
26.maijs 2010, 21:56 | links
 
GB

Varu mucas piedaavaat, pasham jaaizdezina un jaaiztiira !
26.maijs 2010, 20:43 | links
 
kada video ?? Njaa laprat ari uzmo4itu kupinatavu ! tik metala nedrikst - nozags jo doma ir likt mazdarzinjas - tur visam pieaug kajas ! bus no kada skapisa jauztaisa + 2 metru 110 metala caurule + bedrite izlikta no akmenjiem ugunskurinjam , vacinju virsu un aukstaa kupinasana gatavs ! Kaaa tas ir realaja dzive un vai ir edamas - u gan nezinu - kad beidzot sanjemsos tad redzes kas sanaks :D
26.maijs 2010, 19:30 | links
 
Ja atklāti tad man personigi labāk patīk 0.5- 0.8 kg zuši
vieglāk un ērtāk darboties Ir ari 1.2 lidz 2 kg bet tos es parasti griežu uz pusi/gareniski/ un kūpinu ,iznāk tomēr maķenīt liesāki Iemācijos no Rojiniekiem pamēģinat kādu pusotrinieku nokūpināt gan tā gan tā.
šis pārskats ir domāts tiem kuri kūpina priekš sevis nevis tirgošanai ,jo svara zudumi būs lielāki,nekā kūpinot veselus -nefilētus.Āķa ieliktajā video bija labi parādīts kā ķīnizeri to dara tikai nu traki zīmuļi viņiem bija.Bet tā filejas izvēršana uz irbuļiem bija labi izdomāta .
26.maijs 2010, 12:30 | links
 
aakkis, bums, V.S.O.P.
paldies par padomiem, lai misu izmēģinātu, izskatās, ka vasara būs par īsu:))))))))
26.maijs 2010, 12:17 | links
 
Par Usmas zušiem

Cik viņi mums ir vesti un piedāvāti, tad eksemplāri virs KG ir retums, pārsvarā striķīši ap 500gr. Palūdzām, lai piedāvā tos ap kg+, bet tos nevarot sakrāt, reti trāpās. No turienes arī viedoklis par Usmas zušu izmēriem. "Alūksniešus" ēdam jau daudzus gadus un neko par dūņu garšu nevarētu teikt. Neesmu pamanījis.
26.maijs 2010, 12:08 | links
 
Bums,
uz garā vājiem idiņiem neapvainojos ;))) Vairošanās spējas trūkums dzen izmisumā garā vājos...
Kātam
Mirsti ar mieru, sūdiņ (c) Dienvidu parks
26.maijs 2010, 12:02 | links
 
Alūksnē jau varbūt ir lieli bet smird pēc dūņām Lielos Usmas zušus mierīgi var salīdzināt ar jūrniekiem tikai bišķīt jāmāk sagatavot.
26.maijs 2010, 11:22 | links
 
tie nav kapilāri ,bet ir goļtu veidošanas dziedzeris zutim . Ja to neizgriež zutim būs sīva garša.Vēl ir jāuzspiež uz žaunu vākiem no tiem iznāks asiņaina susla.Zuti sālu pēc kūpināšanas iemērcot uz 15 min stiprā sālsūdenī un viss.Ja zuti sāla pirms kūpināšans tā krāsa būs tumša gandrīz melna .Tā patām netīru gļotu ar sāli vai smilti.Tīrot ar sāli arī būs tumša krāsa Tīrot pēc savas metodes man zuši iznāk gaiši brūni-zelta.analogi jūras zušiem bez ezera piegaršas.
26.maijs 2010, 11:20 | links
 
Zuti(Alūksnes izmēru, nevis Usmas diegus ;)=cik tad jums tas izmērs tur lielāks?Usmā ar ir lieli,Amjūdzē noķērām gadus atpakaļ 2.8kg.
26.maijs 2010, 11:11 | links
 
PS Tīrot zušus neaizmirstiet atgriezt vēderus kādus 5 cm tālāk par pakaļas caurumu un iztīrīt asins kapilāru pie centrālās asakas.
26.maijs 2010, 10:39 | links
 
Nu re :) Atkal viss savādāk :))))

Zuti(Alūksnes izmēru, nevis Usmas diegus ;) ) lieku sālsūdenī uz 2 h pirms kūpināšanas, Buti uz stundu. Sālsūdens koncentrācija 1:10.
Samu, lasi, foreli, karpu, līdaku griežu vaļā pa muguru, garšvielas lieku pirms kūpināšanas, kamēr izdeg pirmā malka, apmēram 30-40 min.

Process pēc vēlmēm - var taisīt mitrāku un kūpināt ilgāk, var taisīt īsāku sesiju un turēt augstāku T. Butēm pietiemk ar 1,5-2h, lielus samus kūpinu 4-5h. Ziemā kūpinot lasi var uztaisīt efektu, ka kūpina tikai ārējo daļu filejai, vidus paliek gandrīz jēls.

Par malkas patēriņu - pirmo iekuru taisu uz normālām 8-10 pagalēm, uztaisu ogļu masu un izdzenu visu kondensātu no kūpinātavas, pēc tam atkarībā no plānotā rezultāta, tiek likta zaļa malka uz oglēm. Ja kūpinu vistas, tad klāt leiku pa kādai sausas malkas pagalei un dodu vairāk gaisa vilkmei, paceļu T. Augļu koki, alkšņi. Vienīgā, no kuras man šķiet, ka nav jēgas, ir plūme. To vairs nelietoju.
26.maijs 2010, 10:37 | links
 
1.Breksis pirms /nekad negriežu pa muguru /sasālu vēderu un lieku stateniski lai viss buljons iziet cauri mugurai-kūpinot.
2.zutis pēc
3.bute pēc
4.Līni pirms
5.Zandarts pirms
6.asaris pirms
Vēl nianse dažreiz asarus neķidāju bet sālsūdeni sašpricēju gan mugurā gan vēderā.kaut gan asari var izķidāt vēderu nepārgriežot

Vistu pēc šādas receptes
recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
26.maijs 2010, 10:05 | links
 
Kā kurām zivīm-lučiem,butēm,renģēm pēc kūpināšanas,kārtojot traukā.Karpveidīgās es apstrādāju ar sāls+garšvielām pirms un ļauju ievilkties.
26.maijs 2010, 08:27 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager