Nu re :) Atkal viss savādāk :))))
Zuti(Alūksnes izmēru, nevis Usmas diegus ;) ) lieku sālsūdenī uz 2 h pirms kūpināšanas, Buti uz stundu. Sālsūdens koncentrācija 1:10.
Samu, lasi, foreli, karpu, līdaku griežu vaļā pa muguru, garšvielas lieku pirms kūpināšanas, kamēr izdeg pirmā malka, apmēram 30-40 min.
Process pēc vēlmēm - var taisīt mitrāku un kūpināt ilgāk, var taisīt īsāku sesiju un turēt augstāku T. Butēm pietiemk ar 1,5-2h, lielus samus kūpinu 4-5h. Ziemā kūpinot lasi var uztaisīt efektu, ka kūpina tikai ārējo daļu filejai, vidus paliek gandrīz jēls.
Par malkas patēriņu - pirmo iekuru taisu uz normālām 8-10 pagalēm, uztaisu ogļu masu un izdzenu visu kondensātu no kūpinātavas, pēc tam atkarībā no plānotā rezultāta, tiek likta zaļa malka uz oglēm. Ja kūpinu vistas, tad klāt leiku pa kādai sausas malkas pagalei un dodu vairāk gaisa vilkmei, paceļu T. Augļu koki, alkšņi. Vienīgā, no kuras man šķiet, ka nav jēgas, ir plūme. To vairs nelietoju.
26.maijs 2010, 10:37 |
links