Kūpinātavas

Ziemā
10.augusts 2020, 21:37 | links
 
BrunoL [10.08.20]: uzmūrē no ķieģeliem, tad tā nedegs un nesarūsēs. un arī siltāka būs par pliku bleķa mucu.

Domaataajs, 10.augusts 2020, 18:03
Un svīdīs!
...ja dūšīgi kūpina,ar laiku varbūt nesvīdīs!?Kāds ,kam tāda ir varètu pastāstīt!?
10.augusts 2020, 21:35 | links
 
uzmūrē no ķieģeliem, tad tā nedegs un nesarūsēs. un arī siltāka būs par pliku bleķa mucu.

Domaataajs, 10.augusts 2020, 18:03

Un svīdīs!
10.augusts 2020, 21:13 | links
 
Še Igor, kuuuuupinā
10.augusts 2020, 20:29 | links
 
uzmūrē no ķieģeliem, tad tā nedegs un nesarūsēs. un arī siltāka būs par pliku bleķa mucu.
10.augusts 2020, 18:03 | links
 
daddy_j [10.08.20]: Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?

Paldies.

Azverins, 10.augusts 2020, 12:05

Koka kūpinātavas arī nesiltinātas mēdz nodegt, siltināta degs ar garantiju. Varbūt vajag ar skārdu no iekšpuses izsist... kāpēc taisīt vienkārši, ja var sarežģīti... :)
....un tad tā vairs nebūs koka!
10.augusts 2020, 12:57 | links
 
Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?

Paldies.

Azverins, 10.augusts 2020, 12:05


Koka kūpinātavas arī nesiltinātas mēdz nodegt, siltināta degs ar garantiju. Varbūt vajag ar skārdu no iekšpuses izsist... kāpēc taisīt vienkārši, ja var sarežģīti... :)
10.augusts 2020, 12:42 | links
 
Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?

Paldies.
10.augusts 2020, 12:05 | links
 
Ja gribas zeltaini brūnu var lik nātri ,it sevišķi zivīm...
5.augusts 2020, 18:43 | links
 
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)

zepers, 4.augusts 2020, 22:11


lieku ķirsi, parasti vienu apaļu pagali ar mizu pie pamata iekura pēc tam pa biškim pēc sajūtām... pēc manas subjektīvās pārliecības, ķirsis mīkstina alkšņa skābumu un dod perfekti zeltaini-brūnu krāsu...|
5.augusts 2020, 14:58 | links
 
mjuniors [05.08.20]: Kur recepte?

Spainītī...un protams jākūpina!:)
5.augusts 2020, 14:09 | links
 
Kur recepte?
5.augusts 2020, 14:05 | links
 

Kūpiņš!Lāpstiņa tīkliņā!Gabali ap kg.
5.augusts 2020, 13:48 | links
 
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)

zepers, 4.augusts 2020, 22:11


Te nu ir iespēja miksēt un izvērsties un katram ir sava pareizā recepte.
es personīgi iekuru ar sausu malku (ne skujkoku, ne bērzu), uzsildu, pēc tam pēc vajadzības. esmu licis zaļu alksni ar visām lapām, ābeli gan sausu gan zaļu. Personīgi neesmu ķirsi mēģinājis. Kadiķi pašās beigās un nedaudz un ne vienmēr.
Vot uz plika metāla režģa gan nelieku, vai nu uz kociņiem vai uzkarināt.
Tā kā atliek tikai darīt.
4.augusts 2020, 23:35 | links
 
4.augusts 2020, 22:31 | links
 
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)
4.augusts 2020, 22:11 | links
 
Ok, paldies par atbildēm.
4.augusts 2020, 19:58 | links
 
par buma mucu vislabāk bums varētu arī izstāstīt.
Un škiet ka viņa sadaļā par šo tēmu kaut kas bija reiz runāts.
4.augusts 2020, 16:53 | links
 
Siltā laikā var nesiltināt. Pārējais vienkārši jādara ! Neviens gatavu mutē neieliks...
4.augusts 2020, 16:32 | links
 
GrowPro93 [04.08.20]: GrowPro93 [Vakar]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt??
Par buma mucu nezinu...
Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?
Zivi var da jebkur,gaļu arī gandrīz jebkādā pečkā,bet vistai vajag visnopietnāko pieeju!Ja grib mīkstu ādu!
Ja kautcik tradicionāli kūpina,tad vistai laiks ap 3h+- temp.70-80+-siltinātā kūpinātavā
Gaļa vismaz man, kūpinot gabalus līdz 1,2kg gatava būs ātrāk...jāatcerās,ka tas ir karstais kūpinājums!pus gadu glabāt nevarēs!:)
4.augusts 2020, 16:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager