geos [29.07.20]: Redz, dabā izrādās bula laikā stress arī noķer. Nenervozējiet, taču, pilsoņi. Nu, ne jau par man mīļu tēmu - kulināriju! :)
Tā vietā, lai analizētu cēloņus/sekas un to iemeslus, kaut kāds āksts vienkārši tupi *irš, nezinādams nedz temperatūras, nedz kūpinātavas uzbūvi. Es esmu juvelietis pēc profesijas, temperatūru precizitāte man ir iedzīta asinīs. Zinu, ka starp 1040° un 1060° grādiem metālu kausēšanā ir grandioza atšķirība! Tāpat kā ar receptēm- mani tracina receptes ar atslēgvārdiem - pieberiet šķipsniņu, ieberiet ēdamkaroti(svara diapazons var atšķirties 2x),pievienojiet sāli, etiķi pēc garšas, utt padomju laiku murgi, jad nebija normālu svaru, un viss tika mērīts "šķipsniņās" vai "pēc garšas". NĒ, normāla recepte skan aptuveni tā- 10 grami sāls , 20 grami ķimenes, 300 grami sīpolu, ķiploku, cukura, utt. Bez pielaidēm. Ar konkrētu marinēšanad laiku! Un ja tad kaut kas nepatīk, tad maini sāli/cukuru/ķiplokus šurp-turp pēc personiskiem ieskatiem.