Kūpinātavas

Kengurs24 [05.03.20]: Kengurs24[10:09]: ...Tauku vannai jābūt līdz pusei ar šķidrumu,ik pa 40min.pielej klāt...
Tik nesen iegādājos arī abbas kūpinātavu. Lūdzu vari konkrētāk pakomentēt par tauku vannas šķidrumu!
Ūdens vai marināde? Zivij, cūkai vistai?

Pagaidām tik skumbriju un cauraudzīti mēğināts pēc abbas instrukcijas nu dievīgi sanāk, bet tauku vannā mēğināju smiltis un cepampapīru tad smiltis tīri no tīrīšanas viedokļa.
5.marts 2020, 17:45 | links
 

Speciāi Bebram..
....Gribu redzēt, kā mūrēto kūpinātavu vai lielu bleķa kasti var uzkarsēt līdz 250 grādiem :D Kārklu vicas
5.marts 2020, 17:16 | links
 
Domaataajs [05.03.20]: Nu nezinu gan....viss labums no malkas iet gaisā!

Kengurs24, 5.marts 2020, 17:06

Nu tas der tad, ja pa starpu kurina ko citu, pirti, piemēram, kaut gan mēdz žāvēt gaļu arī melnajā pirtī.

Tieši tā...nav jāsēž klāt!pašlaik top ;))
5.marts 2020, 17:11 | links
 
Nu nezinu gan....viss labums no malkas iet gaisā!

Kengurs24, 5.marts 2020, 17:06


Nu tas der tad, ja pa starpu kurina ko citu, pirti, piemēram, kaut gan mēdz žāvēt gaļu arī melnajā pirtī.
5.marts 2020, 17:08 | links
 
tad finālā varētu būt par sausu tas dūms.
5.marts 2020, 17:06 | links
 

Nu nezinu gan....viss labums no malkas iet gaisā!
5.marts 2020, 17:06 | links
 
Man kurtuve atsevishki un var kurinat ar ko gribu... a virsu virs kurtuves uz metala beru skaidas mitras alkshnja.... dumam...
5.marts 2020, 14:37 | links
 
Ietin folijā to gaļu, bet mitrus dūmus uzlaid beigās kad tā ir gatava.
Jāeksperimentē vārdu sakot.
5.marts 2020, 12:02 | links
 
Prom1tay [05.03.20]: Jaa apakšā ir tauku vaninja nu tur neteiktu ka salej ko daudz bet nu taucinji ir... kūpinu kādas 2h... un ap 85 95 gradi ir...

Domājat ka liels mitrums iekšā? durvis nav pārak ciešhas un hermētiskas kad kupinu dumi no skaidam tiek āraa labi pa spraugām..
Tauku vannai jābūt līdz pusei ar šķidrumu,ik pa 40min.pielej klāt...
Mitrums iekšā nevis liels,bet par maz!!!....dēļi visu mitrumu uzsūc sevī...
Divās stundās???tad ja kūpinātava nav pilna varbūt var...;))
Skaidas nekādas iekšā nevajag,ja kurini ar alkšņa malku :)
Es kūpinu ar pilnīgi sausu alksni,melnalksni...3,5-4st 80-90grādos...Lai veicas! ;))
5.marts 2020, 11:03 | links
 
Jaa apakšā ir tauku vaninja nu tur neteiktu ka salej ko daudz bet nu taucinji ir... kūpinu kādas 2h... un ap 85 95 gradi ir...

Domājat ka liels mitrums iekšā? durvis nav pārak ciešhas un hermētiskas kad kupinu dumi no skaidam tiek āraa labi pa spraugām..
5.marts 2020, 10:09 | links
 
nelietotaajs [05.03.20]: Prom1tay [Vakar]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st...

Kengurs24, 5.marts 2020, 08:11

Izskatās super!!!
Cik grādos tu gaļu kūpini un cik ilgi?
Kopā ar vistām,bet gaļa ātrāk gatava 2,5-3st.gabali uz 1kg
5.marts 2020, 09:58 | links
 
Prom1tay [Vakar]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st...

Kengurs24, 5.marts 2020, 08:11


Izskatās super!!!
Cik grādos tu gaļu kūpini un cik ilgi?
5.marts 2020, 09:12 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st.

..
5.marts 2020, 08:11 | links
 





4.marts 2020, 22:26 | links
 
Prom1tay [19:05]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)

Kengurs24, 4.marts 2020, 21:54


Marineju - sals etikis (vai citronskabe) cukurs pipari lauru lapa kiploki un udens... uzvaru to visu un tad adziest. tad leju virsu un uz dienakti... tad nonemu nedaudz dodu notecinaties visam u ntad lieku ieksha uz 2h ( pati buda ir no alkshnja... nosiltinata ar vati un foliju a un ari no arpuses delji...
4.marts 2020, 22:19 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)
4.marts 2020, 21:54 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95

amatieris2, 4.marts 2020, 19:57

Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
Nē pamēģināsi nezināsi..
4.marts 2020, 21:51 | links
 
Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95

amatieris2, 4.marts 2020, 19:57


Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
4.marts 2020, 20:06 | links
 
Nedomāju gan, ka vaina ir tanī, ka temperatūra par mazu. Es vistas kūpinu 60- 80 grādos un viss sanak ļoti labi!
Kas par vainu Tavā gadijumā, nezinu, bet temperatūras vaina tā, manuprāt, nebūs!
4.marts 2020, 20:06 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95
4.marts 2020, 19:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager