Kūpinātavas

Ja tur ir izņemama vannīte,tad tā ir domāta taukiem,lai nepil apakšā un nedeg...Skaidas jāber zem vannītes,lai gruzd un dūmo.Mizas nav brīv lietot nekādas !Ar asu cirvīti sacērt sauju ābeles vai alkšņa skaidu,ir mēģināts arī osis,tam tāda cietāka garša...Galvenais nekurt baigo uguni un pāris reizes izvēdināt, 20-30 minūtēs zivis gatavas.
11.novembris 2018, 13:01 | links
 
Sveiki. Ienācās tāda miniatūra zivju žāvētaviņa ko uz copi līdz var paņemt pāris zivis uz vietas ugunskurā nožāvēt. Apakšā viņai vanīte kur kādas mizas ko tādu salikt lai dūms būtu. Par to tad arī jautājums ko tur labāk likt? viens izteicās ka no alkšņu mizām būs rūgtas. Zivju žāvēšana nav sveša, bet šādi nav bijusi nekāda saskare
11.novembris 2018, 12:45 | links
 
Ar kādām temperatūrām un laikiem darbojaties, kad kūpinat ar auksot kūpināšanu, temperatūru tīri regulējat ar dūmu vai izmantojat spuldzīti vai kādu citu el. pasākumu.

Paldies jau iepriekš.
6.novembris 2018, 15:22 | links
 
Manuprāt, nesiltinātajai pie mazas vilkmes vēsā laikā varētu darva vairāk tecēt pa sienām. Negaršīgi, ja pamanās uzpilēt uz ēdamā.
Ja malka sausa, vilkme laba, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt.
5.novembris 2018, 23:29 | links
 
Skaidrs vīri paldies par abas principā viss skaidrs info pietiekoši vot interesē šīs lētākās kas ir piedāvājumos taipat ss.lv vai nesanāk vienkārši tā teikt par brendu pārmaksāt
5.novembris 2018, 21:47 | links
 
man ir Abas 200L, liekas optimāls izmērs, ekonomiska malkas patēriņā,pluss ka kaste siltināta, viegli turēt temperatūru jebkuros apstākļos .
5.novembris 2018, 20:24 | links
 
litrabols [05.11.18]: Sveiki kādas atsauksmes!?
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/smoked-foods/jimpo.html

Un ko varat pateikt par abas.lv kūpinātavām vai vērts maksāt to naudu
Čomam ir abas kūpinātava. Atsauksmes labas. Kvalitāte ok, nopakota, kurināmā patēriņš mazs, kompakta, pārvietojama. Kūpina visu ko. Pat šašliku pārs reizes tur cepa. Aukstā kūpināšana protams ar šamo nesanāks. Cena gan dikti sit pa kabatu. Es aiz sava skopuma, pats uzmūrēju pēc tā paša darbības principa.
5.novembris 2018, 20:20 | links
 
Sveiki kādas atsauksmes!?
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/smoked-foods/jimpo.html

Un ko varat pateikt par abas.lv kūpinātavām vai vērts maksāt to naudu
5.novembris 2018, 17:28 | links
 
 
Es lieku uz restes, starp resti un buti obligāti koka(kārkla) kociņi, lai nelīp pie restes. Kaut termometrs ir, izmantoju to tikai desām, zivij varētu būt ap 70 grādiem. Kūpinās nedaudz vairāk kā stundu, vai vairāk, atkarībā no laika apstākļiem. Tad kamēr butes vēl siltas lieku uz nepilnu stundu slēgtā traukā, kārtām liekot zivis un samērīgi kaisot sāli, tā daru tikai ar butēm, saldūdens zivīm sālīšana ir savādāka.
25.oktobris 2018, 20:58 | links
 
trokiis [25.10.18]: Labs vakars,

Kurš var izvest ātru apmācību kā kūpināt butes (kādos grādos un kā) - paredzēts karstā kūpināšana.

tā lai nesanāk uzvārīt.
Tā arī kūpini, lai neuzvāras kamēr gatava, cik sulīgu vai sausa, tas jau paša gaumē..
25.oktobris 2018, 20:46 | links
 
Labs vakars,

Kurš var izvest ātru apmācību kā kūpināt butes (kādos grādos un kā) - paredzēts karstā kūpināšana.

tā lai nesanāk uzvārīt.
25.oktobris 2018, 20:18 | links
 
Paložņā tā ilgāk šajā sadaļā, varianti ir. Tāpat bilžu sadaļā var atrast.
Principā jāņem vērā vietas apstākļi un tālāk jau kurināšanas īpatnības.
23.oktobris 2018, 22:13 | links
 
Iesakat kādu uzbūvēt vidēji labāko, iespējami vienkāršāk uzbūvējamo kūpinātavu ar pazemes trubu (un cik labāk garu?) lai var zivis kūpināt uz sieta. Kurināšanai pieejams alksnis gan svaigs, gan sauss. Nu kaut kādu tradicionālāko, universālāko variantu. Paldies!
23.oktobris 2018, 21:29 | links
 
agalds [23.10.18]: Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..

amatieris2, 23.oktobris 2018, 15:32


Uzdosi par daudz, āda buš kā kerzs zābaks, noturēsi mazu un par ilg- būs sīkst un sauss.
Iesaku nākamreiz ik palaikam provēt, tad jutīs uz kur pus jāiet. Pats vairāk reiz ir taisījs, tikai vien reiz bij perfekt.[/quote]

Protams jāvaktē visu laiku, sanāca labi..
23.oktobris 2018, 18:54 | links
 
Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..

amatieris2, 23.oktobris 2018, 15:32[/quote]

Uzdosi par daudz, āda buš kā kerzs zābaks, noturēsi mazu un par ilg- būs sīkst un sauss.
Iesaku nākamreiz ik palaikam provēt, tad jutīs uz kur pus jāiet. Pats vairāk reiz ir taisījs, tikai vien reiz bij perfekt.
23.oktobris 2018, 18:47 | links
 

Es te ar nēģiem niekojas, temperatūru regulējums uz čuju..
23.oktobris 2018, 15:32 | links
 
11vecis1 [23.10.18]: kupinatava no koka talak truba 1,30mierakta zeme un apberta un kurtuve- slipums itka ir. kupinu ar abeles malku bet temperaturu augstak par 50 gradiem neiet. malku lieku sausu. kapec nevar dabut lielaku temperaturu.
Ja kūpinātavas kaste nav no paletēm taisīta, tad točna nomaini termometru:D
23.oktobris 2018, 15:31 | links
 
Man domāt, kurinot ar sausu malku, pie labas vilkmes liesmu var dabūt pašā kūpinātavā, provē mainīt termometru, kamēr vēl ir kam mainīt...
23.oktobris 2018, 14:14 | links
 
kupinatava no koka talak truba 1,30mierakta zeme un apberta un kurtuve- slipums itka ir. kupinu ar abeles malku bet temperaturu augstak par 50 gradiem neiet. malku lieku sausu. kapec nevar dabut lielaku temperaturu.

11vecis1, 23.oktobris 2018, 11:12


Baigi izklausās pēc poltergeita! Pie šādiem apstākļiem tai kūpinātavā arī cept vajadzētu varēt, ne tikai kūpināt!
Pamēģini citu malku moš. lai gan vienalga, ja liec sausu ābeli, tā pat jābūt temperatūrai.
Ieliec kūpinātavas bildi albūmā vai šeit!
23.oktobris 2018, 13:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager